Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ШИПШИНИ ПЛОДИ
Назва: ШИПШИНИ ПЛОДИ
Міжнародна непатентована назва: Rosa
Виробник: ТОВ "Фітолік", м.Івано-Франківськ, Україна
Лікарська форма: Плоди
Форма випуску: Плоди по 100 г у пачках
Діючі речовини: Шипшини плоди - 100 %
Фармакотерапевтична група: Група вітаміну С
Показання: Гіпо- та авітамінози С і Р; геморагічні діатези, різні кровотечі, передозування антикоагулянтів; гострі та хронічні захворювання печінки; хвороби нирок та сечового міхура; загальнозміцнюючий засіб.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.05.03/06976
Термін дії посвідчення: з 30.05.2003 до 30.05.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ШИПШИНИ ПЛОДИ
АТ код: A16AX10
Наказ МОЗ: 238 від 30.05.2003


    Інструкція для застосування ШИПШИНИ ПЛОДИ

     ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ШИПШИНИПЛОДИ

    (FRUCTUSROSAE)

    Загальна характеристика: міжнародна назва: RosaL.;

    основні фізико-хімічні властивості: висушені плоди шипшини травневої або коричної, від оранжево-червоного до бурувато-червоного кольору, із кислувато- солодким в'яжучим смаком, беззапаху; склад: плодів шипшини 100 г.

    Форма випуску. Плоди.

    Фармакотерапевтична група. Полівітамінний препарат зіншими добавками. Код АТС А 11А В.

    Фармакологічні властивості. Плоди шипшини містять аскорбінову кислоту (не менше 0,2 %), каротин (0,7-2 мг%), вітаміни Вь В2, РР, К, кислоту пантотенову, флавоноїди, фенолокислоти, пектинові речовини (1,8-3,7 %), цукри (0,9-3,1 %), кислоти органічні (0,9-3,7 %), залізо, марганець, фосфор, магній, кальцій. Препарат має протицинготну, антисклеротичну і протизапальну дію, активізує окисно-відновні процеси в організмі, позитивно впливає на вуглеводний обмін, посилює регенерацію тканин, підвищує опірність організму до несприятливих факторів навколишнього середовища, підвищує секрецію жовчі, збільшує діурез, зменшує ламкість і проникність капілярів.

    Показання для застосування.Препарати шипшини у лікарських формах приймають як загально зміцнюючий засіб, з метою профілактики гіповітамінозу С, при геморагічних діатезах, різних кровотечах, включаючи ті, що спричинені променевою хворобою, інфекційних захворюваннях та інтоксикаціях, хронічних захворюваннях печінки, дистрофіях, при посиленні фізичних навантажень, розумовому напруженні, у періоди вагітності та лактації, при хворобах нирок і сечового міхура (нефрити, нефропатії вагітних і т. ін.).

    Спосіб застосування тадози. Для приготування настою 10 г (1 столова ложка) плодів кладуть в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої перевареної води, закривають кришкою і нагрівають у киплячій воді (на водяній бані) протягом 15 хвилин, охолоджують при кімнатній температурі протягом 45-60хвилин, проціджують. Масу плодів, що залишилася, віджимають і доводять об'ємодержаного настою перевареною водою до 200 мл.

    Настій із Плодів Шипшини дорослі приймають по 1/2 склянки, 2 рази на день, після їди, діти - по 1/3 - 1/4склянки на прийом.

    Приготовлений настій зберігають у прохолодному місці, не більше 2 діб.

    Побічна дія. Не виявлена.

    Протипоказання. Тромбози, тромбофлебіти, виразка шлунка і дванадцяти палої кишки.

    Передозування. Не встановлено.

    Особливості застосування. Приготовлений настій приймати у теплому вигляді, після їди.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія не відома. Источник

    Умови та термін зберігання.Зберігають у недоступному для дітей, сухому місці. Термін зберігання - 2 роки.





    На сайті також шукають: Гемороль, Гентос інструкція, Фурасол застосування, Нольпаза побічні дії, Лефно протипоказання