Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КЛОТРИСАЛ®
Назва: КЛОТРИСАЛ® | Шукати КЛОТРИСАЛ® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ВАТ "Київмедпрепарат", м. Київ, Україна
Лікарська форма: Мазь
Форма випуску: Мазь по 15 г у тубах
Діючі речовини: 1 г мазі містить: клотримазолу - 10 мг, кислоти саліцилової - 10 мг
Допоміжні речовини: Пропіленгліколь, поліетиленоксид 400, проксанол-268, спирт цетостеариловий, препарат ОС-20
Фармакотерапевтична група: Протигрибкові антибіотики
Показання: Лікування кандидомікозів шкіри, еритразми, дерматофітії, що зумовлена Malassezia furfur, пахової епідермофітії, епідермофітії стоп, дерматомікозів гладкої шкіри, шкірних складок (у тому числі дисгідротичних форм і форм, ускладнених піодермією), оніхомікозів, висівкоподібного лишаю. Мікози, що супроводжуються явищами гіперкератозу (покращує відлущення ураженого грибами рогового шару шкіри).
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0404/01/01
Термін дії посвідчення: з 22.01.2009 по 22.01.2014
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КЛОТРИСАЛ®
АТ код: D01AC51
Наказ МОЗ: 31 від 22.01.2009


Інструкція для застосування КЛОТРИСАЛ®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КЛОТРИСАЛ®

(CLOTRISAL®)


Склад:

діючі речовини: клотримазол, кислота саліцилова;

1 г мазі містить клотримазолу - 10 мг, кислоти саліцилової - 10 мг;

допоміжні речовини: пропіленгліколь, полі етиленоксид 400, проксанол-268, спирт цетостеариловий, препарат ОС-20.


Лікарська форма. Мазь.


Фізико-хімічні властивості. Мазь білого кольору, однорідна за консистенцією, зі слабким специфічним запахом.


Назва та місцезнаходження виробника. ВАТ «Київ медпрепарат». Україна, 04032, м. Київ, вул. Саксаганського, 139.


Фармакотерапевтична група. Протигрибкові препарати для місцевого застосування. Клотримазол. Комбінації. Код АТС D01A C51.

Фармакологічні властивості. Протигрибковий препарат для зовнішнього застосування. Чинить також протизапальну, анти ексудативну, кератолітичну та кератопластичну дію. Механізм протигрибкової дії полягає в гальмуванні синтезу ергостеролу, необхідного для побудови клітинної мембрани грибів, що призводить до порушення її проникності та подальшого лізису клітини.

Активний щодо патогенних дерматофітів: Epidermophyton floccosum, Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Microsporum canis), дріжджових грибів (роду Candida, Torulopsis glabrata, роду Rhodotorula), Malassezia furfur, збудників різнобарвного лишаю, еритразми.

Має добру проникну здатність з поверхні шкіри, накопи чується в роговому шарі епідермісу. При нанесенні на нігті виявляється в кератині.

При зовнішньому застосуванні мазь практично не всмоктується в системний кровотік і не чинить системної дії.


Показання для застосування. Лікування кандидомікозів шкіри, еритразми, дерматофітії, що зумовлена Malassezia furfur, пахової епідермофітії, епідермофітії стоп, дерматомікозів гладкої шкіри, шкірних складок (у тому числі дисгідротичних форм і форм, ускладнених піодермією), оніхомікозів, висівкоподібного лишаю. Мікози, що супроводжуються явищами гіперкератозу (покращує відлущення ураженого грибами рогового шару шкіри).


Протипоказання. Підвищена чутливість до клотримазолу або інших компонентів препарату. Не рекомендується застосування у дітей до 14 років.


Належні засоби безпеки при застосуванні. Препарат не застосовується в офтальмологічній практиці. Клотрисал® призначений лише для зовнішнього застосування. Препарат не слід наносити на слизові оболонки.

Особливі застереження. Якщо симптоми захворювання не зникають протягом 4 тижнів застосування препарату, необхідно уточнити діагноз.


Застосування в період вагітності або годування груддю. Незважаючи на низьку абсорбцію препарату   і відсутність даних про проникнення клотримазолу через плаценту і в грудне молоко при зовнішньому застосуванні, у період вагітності і годування груддю застосовувати препарат треба з обережністю і тільки, якщо лікар вважає, що користь від застосування препарату перевищує потенційний ризик для плоду або дитини.


Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або роботі з іншими механізмами. Немає повідомлень.


Діти. Мазь не застосовують дітям до 14 років.


Спосіб застосування та дози. Дорослі і діти старше 14 років мазь наносять тонким шаром на очищені (вимиті з милом), сухі уражені ділянки шкіри 2 рази на добу (вранці та ввечері) і ретельно втирають легкими рухами, захоплюючи невелику ділянку навколо осередку ураження.

Разова доза визначається з роз рахування: на площу поверхні розміром з долоню наноситься стовпчик мазі довжиною 5 мм. Курс лікування визначає лікар індивідуально та залежить він від перебігу та стадії захворювання (у середньому - не менше 4 тижнів).

Тривалість лікування еритразми - 2-4 тижні, різнобарвного лишаю - 1-3 тижні.

Для лікування грибкових уражень стоп перед застосуванням мазі стопи миють теплою водою з милом, ретельно витирають, особливо між пальцями.

Рекомендується продовжувати лікування стоп після досягнення терапевтичного ефекту протягом 2-3 тижнів.

При лікуванні оніхомікозів необхідно коротко підстригати уражені нігтьові пластинки. Для кращого проникнення препарату в тканини поверхні нігтів повинні бути шорсткуватими.


Передозування. У зв'язку з низькою абсорбцією препарату при зовнішньому застосуванні передозування малоймовірне.


Побічні ефекти. Клотрисал®, як правило, добре переноситься, але інколи можливі місцеві реакції: еритема, поява пухирів, набряк, подразнення, відчуття печіння та поколювання, лущення, а також алергічні реакції (кропив'янка, ангіо невротичний набряк).


Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. При одночасному застосуванні з ністатином знижується ефективність клотримазолу. Дексаметазон у високих дозах гальмує протигрибкову дію препарату.


Термін придатності. 2 роки.


Умови зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці, в оригінальній упаковці, при температурі від 8 °С до 15 °С.


Упаковка. По 15 г у тубах, 1 туба в пачці. Источник


Категорія відпуску. Без рецепта.


Смотрите также: Цены на Клотрисал в аптеках




На сайті також шукають: Мальтофер, Феррум лек інструкція, Азо застосування, Аллотон побічні дії, Женьшеню настойка протипоказання