Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ТЕНОРІК™
Назва: ТЕНОРІК™
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Іпка Лабораторіз Лімітед, Індія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, 100 мг/25 мг № 28 (14х2)
Діючі речовини: 1 таблетка містить: атенололу - 100.0 мг, хлорталідону - 25.0 мг
Допоміжні речовини: Лактоза, крохмаль кукурудзяний, кремнію діоксид колоїдний, натрію лаурилсульфат, полівінілпіролідон, тальк очищений, магнію стеарат, гідроксипропілметилцелюлоза, титану діоксид, парафін рідкий, поліетиленгліколь-400
Фармакотерапевтична група: Бета-адреноблокатори
Показання: Артеріальна гіпертонія, профілактика нападів стенокардії, синусова тахікардія та інші тахіаритмії.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2902/01/02
Термін дії посвідчення: з 01.04.2005 по 01.04.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ТЕНОРІК™
АТ код: C07CB03
Наказ МОЗ: 143 від 01.04.2005


    Інструкція для застосування ТЕНОРІК™

    ТЕНОРІКТМ

    TENORIC™

    Таблетки, вкриті плівковою оболонкою

    ЛИСТОК-ВКЛАДИШ. ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПАЦІЄНТА

    Прочитайте уважно весь цей листок-вкладиш перед тим, як розпочати застосування препарату!

    Зберігайте цей листок-вкладиш. Вам може знадобитися перечитати його.

    Якщо у Вас виникнуть додаткові запитання, будь ласка, проконсультуйтеся з Вашим лікарем.

    Цей препарат призначений особисто Вам   і не слід передавати його іншим особам. Це може завдати   шкоди їхньому здоров’ю, навіть якщо симптоми   їхнього захворювання подібні до тих, які спостерігаються у Вас.


    Склад лікарського засобу:

    діючі речовини: атенолол, хлорталідон;

    1 таблетка містить атенололу 50 мг або 100 мг; хлорталідону 12,5 мг або 25 мг;

    допоміжні речовини: лактоза, крохмаль кукурудзяний, кремнію діоксид колоїдний, натрію лаурилсульфат, повідон, тальк очищений, магнію стеарат, гідроксипропілм етилцелюлоза, титану діоксид, легкий рідкий парафін, полі етиленгліколь-400, білий віск, віск карнауба.


    Лікарська форма. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.


    Фармакотерапевтична група. Комбінований антигіпертензивний препарат, що містить кардіоселективний блокатор β-1-адренорецепторів без внутрішньої симпатоміметичної активності та діуретик.

    Фармакологічні властивості.   Комбінований препарат, до складу якого входять два компоненти: Атенолол – кардіоселективний   блокатор і хлорталідон – діуретик. Дана комбінація забезпечує ефективне зниження артеріального тиску протягом 2 годин.


    Показання. Артеріальна гіпертензія.


    Протипоказання. ТенорікТМ протипоказаний при синусовій брадикардії, атріовентрикулярній блокаді ІІ – ІІІ   ступеня, вираженому порушенні функції нирок, бронхіальній астмі, у дитячому віці, при підвищеній чутливості до компонентів препарату, під час годування груддю.


    Застереження при застосуванні. Якщо Ви вагітні або годуєте груддю, перед застосуванням препарату обов’язково повідомте про це лікаря.

    Препарат слід приймати з обережністю хворим з порушенням ниркової функції, при псоріазі, порушенні функції печінки, нирок, депресії, у похилому віці, під час вагітності.

    ТенорікТМ не можна приймати хворим з серцевою недостатністю, його можна почати приймати тільки тоді, коли серцева недостатність усунена.

    Як і в випадку прийому інших β-блокаторів, лікування ТенорікомТМ хворих з ішемічною хворобою серця не можна різко припиняти, оскільки може загостритися стенокардія і в деяких випадках прискоритися виникнення інфаркту міокарда.

    Хворі на бронхіальні захворювання не повинні приймати β-блокатори. Однак ТенорікТМ, завдяки його відносній селективності, при необхідності можна приймати хворим з бронхоспазматичними захворюваннями.

    ТенорікТМ слід припинити приймати за 48 год. до операції, проведення якої планується із застосуванням загальної анестезії.

    З обережністю застосовують під час роботи з транспортними засобами. На час лікування необхідно припинити   вживання алкоголю.


    Якщо у Вас були алергічні реакції,   попередьте про це лікаря.


    Взаємодія з лікарськими засобами. Якщо Ви приймаєте будь-які інші лікарські засоби, обов’язково повідомте про це лікаря.

    При одночасному введенні з інсуліном або синтетичними гіпоглікемічними засобами, дія останніх посилюється. Застосування ТенорікуТМ з етанолом, антигіпертензивними засобами, у тому числі антагоністами кальцію, трициклічними антидепресантами, барбітуратами, діуретиками, фенотіазинами, вазодилятаторами, посилює антигіпертензивну   дію.

    ТенорікТМ посилює вплив гідралазіну і празозину, а їх комбінація призводить до більшого зниження кров'яного тиску, ніж при прийомі тільки одного препарату.

    Препарати, які виснажують катехоламіни (резерпін), можуть посилювати дію, коли вони приймаються одночасно з β-блокаторами. Тому за хворими, які приймають таку комбінацію препаратів, слід пильно спостерігати.

    Якщо хворі приймають одночасно β-блокатор і клонідин, і вирішено припинити прийом β-блокатора, це слід зробити за декілька днів до поступового припинення прийому клонідину.

    Дигіталіс і ТенорікТМ сповільнюють передсердно-шлуночкову провідність.

    .


    Спосіб застосування та дози. ТенорікТМ можна приймати по 1 таблетці (100 мг в перерахунку на атенолол) на день. При збільшенні дози подальше зниження кров'яного тиску буде дуже незначним або його може не бути зовсім і тоді, у разі необхідності, можна додати інший антигіпертензивний засіб. Якщо необхідна знижена доза, особливо для хворих з порушенням ниркової функції, можна застосовувати ТенорікТМ (50 мг в перерахунку на атенолол) по одній таблетці на день. ТенорікТМ, що містить 50 мг атенололу, по одній таблетці на день рекомендується для лікування гіпертонії в хворих похилого віку.

    Передозування. Можливе посилення вищезазначеної побічної дії. Показана симптоматична терапія.


    Побічні ефекти. ТенорікТМ, звичайно, добре сприймається. Побічні явища виникають рідко і мають слабкий та тимчасовий характер. При прийомі цього препарату можуть холонути кінцівки і відчуватися м'язова слабкість, але порушення сну, пов'язане з прийомом інших β-блокаторів, виникає рідко. Спостерігається також брадикардія, серцева недостатність.

    Інколи при прийомі препарату може з'явитися запаморочення, нудота, запор або діарея, рідко – сухість   у ротовій порожнині, зменшення секреції слізної рідини, кон'юнктивіт, посилення потовиділення, дуже рідко – зниження   потенції, порушення функції печінки. У хворих на цукровий діабет можлива поява гіпоглікемії. Побічні явища зникають після зменшення дози або припинення лікування.

    Зрідка відзначаються такі реакції, як тромбоцит опенія, лейкопенія, еритема, свербіж, бронхоспазм.

    З появою цих небажаних явищ припиніть застосування препарату і негайно зверніться до лікаря!


    Термін придатності. Термін придатності препарату становить  3 роки. Не застосовуйте препарат після закінчення терміну придатності.


    Умови зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, прохолодному, сухому, захищеному від світла місці


    Упаковка. По 14 таблеток у блістерах, по 2 блістери у коробці. По 10 таблеток у блістерах, по 10 упаковок у коробці.


    Правила відпуску. За рецептом.


    Назва та адреса виробника. Iпка Лабораторіз Лімітед. 48, Kaндивлі Індастріал Естейт, Источник

    Мумбай 400067, Індія.





    На сайті також шукають: Апап, Йод інструкція, Блемарен застосування, Кардіостад побічні дії, Паста розенталя протипоказання