Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛОРАТАДИН
Назва: ЛОРАТАДИН
Міжнародна непатентована назва: Loratadine
Виробник: ВАТ "Фармак", м. Київ, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,01 г №10, №10х2 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить лоратадину - 10.0 мг
Допоміжні речовини: крохмаль картопляний, лактози моногідрат, повідон (полівінілпіролідон низькомолекулярний медичний), кальцію стеарат
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Лікування різних алергічних захворювань та синдромів: кропив’янка, набряк Квінке, сироваткова хвороба, алергічний риніт, кон’юнктивіт, дерматит, неінфекційно-алергічна форма бронхіальної астми, медикаментозна алергія. Усуває симптоми, викликані застосуванням лібераторів гістаміну (псевдоалергічні синдроми), а також алергічні реакції на укуси комах.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/5404/01/01
Термін дії посвідчення: з 16.11.2006 по 16.11.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛОРАТАДИН
АТ код: R06AX13
Наказ МОЗ: 924 від 07.12.2009


    Інструкція для застосування ЛОРАТАДИН

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ЛОРАТАДИН

    (LORATADINE)



    Загальна характеристика:

    Міжнародна та хімічна назви: loratadine; 8-хлор-6,11-дигідро-11-[(етоксикарбоніл-4-піперидилідин]-SH-бензо[5,6]циклогепта[1,2-b]піридин;

    основні фізико-хімічні властивості: таблетки круглої форми, білого кольору, з плоскою поверхнею, з фаскою і рискою або без риски;

    склад: 1 таблетка містить лоратадину в перерахуванні на 100 % речовину 0,01 г (10 мг);

    допоміжні речовини: крохмаль картопляний, лактози моногідрат, повідон (полівінілпіролідон низь комолекулярний медичний), кальцію стеарат.

    Форма випуску. Таблетки.

    Фармакотерапевтична група. Антигістамінні препарати. Код ATC R06A X13.


    Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Довгодіючий проти алергічний препарат – специфічний блокатор Н1-гіста мінових рецепторів, який попереджає розвиток та полегшує перебіг алергічних реакцій. Має проти алергічну, протисвербіжну, проти ексудативну дію. Зменшує проникність капілярів, попереджує розвиток набряку тканин, знімає спазми гладкої мускулатури. Швидко, через 30 хвилин, усуває симптоми алергії і діє протягом 24 годин. Не викликає звикання. Препарат не посилює ефект алкоголю, седативний та інші ефекти відносно центральної нервової системи при його застосуванні відсутні.

    Фармакокінетика. Після внутрішнього вживання швидко абсорбується зі шлунково-кишкового тракту. Пік концентрації препарату в плазмі крові досягається через 1,3 години, а його активних метаболітів через 2,5 години. Препарат не проникає через гематоенцефалічний бар’єр. Період напів виведення засобу становить 8,4 години, а дезкарбоетоксилоратадину – 28 годин. Виводиться із сечею у вигляді активних метаболітів. Метаболіти препарату виділяються із сечею та калом.

    Показання для застосування. Лікування різних алергічних захворювань та синдромів: кропив’янка, набряк Квінке, сироваткова хвороба, алергічний риніт, кон’юнктивіт, дерматит, не інфекційно-алергічна форма бронхіальної астми, медикаментозна алергія. Усуває симптоми, викликані застосуванням лібераторів гістаміну (псевдо алергічні синдроми), а також алергічні реакції на укуси комах.

    Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям, старше 12 років, призначають внутрішньо по 1 таблетці (10 мг) Лоратадину 1 раз на день. Дітям, віком від 2 до 12 років, призначають при масі тіла до 30 кг по 1/2 таблетки, при масі тіла понад 30 кг – по 1 таблетці 1 раз на день.

    Курс лікування – від 10 до 15 днів. В окремих випадках курс лікування встановлюють індивідуально (від 1 до 28 днів).

    Побічна дія. Дуже рідко препарат спричиняє блювання і сухість у роті.

    Протипоказання. Підвищена чутливість до Лоратадину, період годування груддю. Дітям, віком до 2 років, бажано призначати Лоратадин в іншій лікарській формі.

    Передозування. При застосуванні препарату в підвищених дозах можуть спостерігатися тахікардія, сонливість, головний біль.

    Особливості застосування. У період вагітності Лоратадин застосовують лише в тому разі, коли очікуваний терапевтичний ефект перевищує можливий негативний вплив на плід.

    У деяких хворих можливий розвиток дозозалежного седативного ефекту.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні з еритроміцином, кетоконазолом, циметидином підвищується концентрація Лоратадину в крові. Лоратадин знижує концентрацію еритроміцину в крові на 15 %. У зв’язку з можливістю виникнення дозозалежного седативного ефекту слід бути обережним при одночасному призначенні з іншими блокаторами Н-1 рецепторами, барбітуратами, бензодіазепамінами, агоністами опіоїдних рецепторів, нейролептиками, трициклічними антидепресантами, етанолом, анксиолітиками, седативними і снодійними засобами.

    Особливості застосування. Під час вагітності Лоратадин застосовують лише в тому разі, коли очікуваний терапевтичний ефект перевищує можливий негативний вплив на плід та дитину.

    У деяких хворих можливий розвиток дозозалежного седативного ефекту.


    Умови та терміни зберігання. Зберігати в сухому, недоступному для дітей місці при   температурі не вище  25 °С.

    Термін придатності – 3 роки.

    Умови відпуску. Без рецепта.

    Упаковка. По 10 таблеток у контурній чарунковій упаковці. По 1 або 2 контурні чарункові упаковки, вкладені в пачку.

    Виробник. ВАТ ”Фармак”. Источник

    Адреса. 04080, Україна, м. Київ, вул. Фрунзе, 63.






    На сайті також шукають: Урохол, Тонзипрет інструкція, Пантасан застосування, Панзинорм 10000 побічні дії, Холагол протипоказання