Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ОМНІК®
Назва: ОМНІК®
Міжнародна непатентована назва: Tamsulosin
Виробник: "Yamanouchi Europe B.V.", Нідерланди
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули тверді з модифікованим вивільненням по 0,4 мг № 10, № 10х3
Діючі речовини: 1 капсула містить тамсулозину - 0.4 мг
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, кислоти метилакрилової кополімер, полісорбат 80, натрію лаурилсульфат, тріацетин, кальцію стеарат, тальк, барвники оболонки
Фармакотерапевтична група: Альфа-адреноблокатори
Показання: Функціональні симптоми доброякісної гіперплазії передміхурової злози.
Термін придатності: 4р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2414/01/01
Термін дії посвідчення: з 09.12.2004 до 09.12.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ОМНІК®
АТ код: G04CA02
Наказ МОЗ: 610 від 09.12.2004


    Інструкція для застосування ОМНІК®

    ІНСТРУКЦІЯ

      для медичного застосування препарату

      ОМНІК®

     (OMNIC®)

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назва: тамсулозин;

    (-)-(R)-5[2-[[2-(о-етоксифеноксі) етил]аміно]пропіл]-2-метоксибензенсульфонамідугідро хлорид;

    основні фізико-хімічні властивості: капсула (подовжена № 2) має оранжевий корпус, оливково-зелену кришечку з маркуванням чорним кольором;

    склад: тамсулозину гідро хлорид – 0,4 мг;

    допоміжні речовини: мікрокристалічна целюлоза, співполімерметил акрилової кислоти, полісорбат, натрію лаурилсульфат, тріацетин, кальціюстеарат, тальк.

    Форма випуску. Капсули.

    Фармакологічна група. Антагоніст альфа 1-адренорецепторів.

    Фармакологічні властивості.

    Омнік® вибірково і конкурентно блокує постсинаптичні альфа 1А-адренорецептори, що знаходяться в гладкій мускулатурі передміхурової залози, шийки сечового міхура і простатичної частини уретри. Це призводить до зниження тонусу гладкої мускулатури передміхурової залози, шийки сечового міхура і простатичної частини уретри та покращення виділення сечі. Одночасно зменшуються симптоми обструкції та подразнення, пов’язані з доброякісною гіперплазією передміхурової залози. Як правило, терапевтичний ефект розвивається через 2тижні після початку прийому препарату.

    Здатність Омніка® впливати на альфа 1А-адренорецептори в 20разів перевищує його здатність взаємодіяти з альфа 1В-адренорецепторами, розташованими в гладких м’язах судин. Завдяки такій високій селективності, препарат не викликає клінічно значущого зниження системного артеріального тиску (АТ) як у пацієнтів з артеріальною гіпертонією, так і у пацієнтів з нормальним початковим АТ.

    Фармакокінетика.

    Абсорбція:

    після приймання внутрішньо тамсулозин швидко і практично повністю абсорбується із ШКТ.

    Біодоступність препарату - близько 100%. Після одноразового приймання внутрішньо 400 мкг максимальна концентрація активної речовини в плазмі досягається через 6 годин.

    Розподіл:

    в стані рівноважної концентрації (через 5 днів курсового прийому) значення максимальної концентрації активної речовини в плазмі крові на 60-70% вище, ніж після одноразового прийому препарату.

    Зв’язування з білками плазми – 99%. Об’єм розподілення незначний - до 0,2 л/кг.

    Метаболізм:

    тамсулозину гідро хлорид не піддається ефекту “першого проходження” іповільно метаболізується в печінці з утворенням фармакологічно активних метаболітів, що зберігають високу селективність до альфа 1А-адренорецепторів. Більша частина активної речовини присутня в крові в незміненому вигляді.

    Виведення:

    тамсулозину гідро хлорид виводиться нирками, 9 % дози виділяється в незміненому вигляді. Період напів виведення тамсулозину при одноразовому прийомі- 10 годин, остаточний час напів виведення - 22 години.

    Показання для застосування.

    Лікування функціональних симптомів доброякісної гіперплазії простати.

    Спосіб застосування та дози.

    Рекомендована доза - 1 капсула щоденно після сніданку; капсулу слід ковтати цілком з молоком або водою (приблизно 150 мл) стоячи або сидячи; капсулу не можна розгризати або пережовувати, оскільки це буде перешкоджати модифікованому вивільненню активного інгредієнта.

    Побічна дія.

    З боку сердцево-судинної системи:

    рідко - запаморочення голови, ортостатична гіпотензія, відчуттясердцебиття..

    З боку ЦНС:

    інколи - головний біль, астенія.

    З боку статевої системи:

    рідко - ретроградна еякуляція.

    Протипоказання.

    Підвищена чутливість до тамсулозину гідро хлориду або до будь-якого іншого компонента препарату; випадки ортостатичної гіпотензії; виражена печінкова недостатність.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

    Взаємодії не спостерігається при одночасному призначенні Омніка®з атенололом, еналаприлом або ніфедипіном. При одночасному застосуванні Омніка®з циметидином відмічено деяке підвищення концентрації тамсулозину в плазмі крові, а з фуросемідом - зниження концентрації, однак це не вимагає зміни дозиОмніка®.

    Діазепам, пропранолол, трихлорметіазид, амітриптилін, диклофенак, глібенкламід, симвастатин і варфарин не змінюють вільну фракцію тамсулозину вплазмі крові людини. Супутнє лікування іншими антагоністами альфа 1-адренорецепторів може призвести до вираженого підсилення гіпотензивного ефекту.

    Передозування.

    Випадків гострого передозування препарату не спостерігалося. Теоретично, після передозування препарату існує можливість виникнення гострої гіпотензії, що вимагала б додаткового призначення кардіотропної терапії. Для запобігання подальшому всмоктуванню препарату допустимим є промивання шлунка, приймання активованого вугілля або осмотичного проносного засобу.

    Особливості застосування.

    Омнік® слід застосовувати з обережністю у хворих із схильністю до ортостатичної гіпотензії. При перших ознаках ортостатичноїгіпотензії (запаморочення, слабкість) хворого слід посадити або вкласти. З обережністю препарат призначають пацієнтам з вираженими порушеннями функції печінки і зниженням кліренсу креатині ну нижче 10мл/хв. Перш ніж почати застосовувати препарат, необхідно верифікувати діагноз. У хворих з порушенням функції нирок не вимагається зниження дози препарату.

    Умови і термін зберігання. Источник

    Зберігати за кімнатної температури (+15-25°С); термін зберігання - 4роки.





    На сайті також шукають: Клоназепам, Золев-500 інструкція, Пульсар застосування, Велоз побічні дії, Хофітол протипоказання