Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БІСАКОДИЛ-ДАРНИЦЯ
Назва: БІСАКОДИЛ-ДАРНИЦЯ | Шукати БІСАКОДИЛ-ДАРНИЦЯ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Bisacodyl
Виробник: ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, кишковорозчинні по 0,005 г № 10х3 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить бісакодилу - 5.0 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна, полівінілпіролідон низькомолекулярний медичний, кальцію стеарат, 30 % дисперсія метакрилової кислоти - етилакрилат кополімеру (1:1) (у перерахуванні на суху речовину), тальк, титану діоксид, поліетиленгліколь 4000, хіноліновий жовтий Е 104 або тропеолін 0
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизової оболонки кишечнику
Показання: Гострий стан запору; атонія кишечнику після довгого ліжкового режиму, зміна режиму харчування або навколишнього середовища; гіпотонія і в'яла перистальтика товстої кишки та ін.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2575/01/01
Термін дії посвідчення: з 25.01.2005 до 25.01.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БІСАКОДИЛ-ДАРНИЦЯ
АТ код: A06AB02
Наказ МОЗ: 35 від 25.01.2005


Інструкція для застосування БІСАКОДИЛ-ДАРНИЦЯ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

БІСАКОДИЛ-ДАРНИЦЯ

(Bisacodyl-Darnitsa)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: bisacodyl,

4,4’-(піридин-2-ілметилен) дифеніл діацетат;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки, вкриті оболонкою, від світло-жовтого до зеленувато-жовтого абожовто-оранжевого кольору, двоопуклої форми. На поперечному розрізі видно двашари;

склад: 1 таблетка містить 5мг бісакодилу (у перерахуванні на 100 % суху речовину);

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна, полівінілпіролідон низь комолекулярний медичний, кальціюстеарат, 30 % дисперсія метакрилової кислоти – етил акрилат кополімеру (1:1) (у перерахуванні на суху речовину), тальк, титану діоксид, полі етиленгліколь 4000, хіноліновий жовтий Е 104 або тропеолін 0.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою, кишково розчинні.

Фармакотерапевтична група. Проносний засіб. Контактні проносні засоби. Бісакодил.

Код АТС A06A B02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Бісакодил-Дарниця чинить проносний ефект, що виявляється розм’якшенням або розрідженням калових мас. Механізм проносної дії обумовлений збільшенням проникнення води в порожнину кишечнику і зменшенням її абсорбції, а також прискоренням перистальтики кишечнику. Важливе місце в механізмі дії посідає розщеплення бісакодилу в лужному вмісті кишечнику, що приводить до утворення речовин, що подразнюють рецептори слизової оболонки.

Фармакокінетика. Після прийому усерединуБісакодил-Дарниця з’являється в плазмі крові через 4 години. Препарат значною мірою не всмоктується в системний кровотік, трансформується впечінці, а з організму виводиться нирками.

Показання для застосування. Запори, обумовлені гіпотонією і в’ялою перистальтикою товстої кишки (зокрема у літніх пацієнтів; запори після операцій; пологів). Регулювання випорожнень при геморої, проктиті, анальних тріщинах. Підготовка до хірургічних операцій, інструментальних і рентгенологічних досліджень.

Спосіб застосування та дози. Таблетки Бісакодилу-Дарниця застосовують внутрішньо перед їжею. Таблетку ковтають, не розжовуючи, запиваючи невеликою кількістю води. Звичайна разова доза для дорослих становить 1-3таблетки (5-15 мг). Частота прийому 1 раз на ніч, або 1 раз рано вранці. Дітям віком 6-8 років призначають по 1 таблетці, 8-14 років – по 1-2 таблетки, 15-18років – по 1-3 таблетки. При прийомі препарату перед сном, ефект настає через 8-12 годин, при прийомі препарату вранці – через 6 годин.

Побічна дія. При запорі можливі спазми (коліки) кишечнику, біль у ділянціі шлунка, іноді відчуття спраги, сухість у роті.

Протипоказання. Кишкова непрохідність, защемлена грижа, гострі запальні захворювання органів черевної порожнини, біль у животі неясного походження, перитоніт, кровотеча з шлунково-кишкового тракту, маткова кровотеча, спастичний запор, гострий проктит, гострий геморой, цистит. Не застосовувати для лікування дітей до 6 років.

Передозування. ПередозуванняБісакодилом-Дарниця може з’явитися внаслідок одноразового прийому завідомо високої дози чи внаслідок тривалого прийому підвищених доз препарату. Виявляється проносом, м’язовою слабкістю, артеріальною гіпотензією, у тяжких випадках – розвитком локальних чи генералізованих судом.

Лікування. Припинення прийому препарату. Промивання шлунка, очисна клізма. Корекція водно-електролітного балансу ікислотно-лужної рівноваги. При необхідності – проти судомні засоби.

Особливості застосування. При застосуванніБісакодилу-Дарниця варто пам’ятати, що таблетка покрита кишково розчинною оболонкою, через що її не можна ділити і розжовувати. З обережністю застосовують для лікування пацієнтів із захворюванням печінки та нирок, а такожпри вагітності та в період лактації, тому що дія препарату на вагітних іматерів, що годують, не досліджувалася. Препарат не можна запивати лужною мінеральною водою.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Прийом Бісакодилу-Дарниця разом з антацидними засобами, лужною мінеральною водою, молоком, блокаторами Н2-гіста мінових рецепторів призводить до руйнування кишково розчинної оболонки ще в порожнині шлунка, черезщо розвивається подразнення слизової оболонки шлунка, яке може виявлятися болемв епігастральній ділянці, нудотою, блюванням.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці, в оригінальний упаковці, при температурі не вище 25 оС. Источник

Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Бисакодил в аптеках




На сайті також шукають: Клацид в.в., Но-соль інструкція, Аугментин застосування, Травокорт побічні дії, Зорекс протипоказання