Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БІСАКОДИЛ
Назва: БІСАКОДИЛ | Шукати БІСАКОДИЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Bisacodyl
Виробник: ВАТ "Монфарм", м. Монастирище, Черкаська обл, Україна
Лікарська форма: Супозиторії ректальні
Форма випуску: Супозиторії ректальні по 0,01 г № 10 (5х2)
Діючі речовини: 1 супозиторій містить бісакодилу - 10.0 мг
Допоміжні речовини: Жир твердий
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизової оболонки кишечнику
Показання: Симптоматичне лікування хронічних запорів різного генезу, при необхідності випорожнення кишечнику перед рентгенівським та іншими діагностичними дослідженнями, при підготовці до операцій на органах шлунково-кишкового тракту.
Термін придатності: 3 роки.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3236/01/01
Термін дії посвідчення: з 05.03.2010 по 05.03.2015
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БІСАКОДИЛ
АТ код: A06AB02
Наказ МОЗ: 195 від 05.03.2010


Інструкція для застосування БІСАКОДИЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для   медичного   застосування   препарату

БІСАКОДИЛ

(Bisacodyl)


Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Bisacodyl; 4,4’-діацетоксидифенілпіридил-(2)-метан;

основні фізико-хімічні властивості: супозиторії білого або білого з ледь жовтуватим відтінком кольору;

склад: 1 супозиторій містить бісакодилу 0,01 г;  

допоміжна речовина: жир твердий.


Форма випуску. Супозиторії ректальні.


Фармакотерапевтична група. Проносні   засоби. Код АТС А 06А В 02.


Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Бісакодил – проносний та вітрогінний засіб. Сприяє підвищенню секреції слизу в товстому кишечнику, прискорює та підсилює перистальтику кишечнику. Механізм проносної дії бісакодилу зумовлений збільшенням проникності води в порожнину кишечника та зменшенням її абсорбції, а також прискоренням перистальтики кишечнику. Важливу роль в механізмі дії відіграє розщеплення бісакодилу в лужному вмісті кишечнику, що спричиняє подразнення рецепторів його слизової оболонки, у зв’язку з чим збільшується секреція слизу та посилюється перистальтика кишечнику.  

Фармакокінетика. При введенні супозиторіїв у пряму кишку ефект препарату проявляється через 15–90 хвилин.


Показання для застосування. Симптоматичне лікування хронічних запорів різного генезу, при необхідності випорожнення кишечнику перед рентгенівським та іншими діагностичними дослідженнями, при підготовці до операцій на органах шлунково-кишкового тракту.


Спосіб застосування та дози. Дорослим призначають ректально по 1–2 супозиторії на добу. При підготовці до операції або до рентгенівського дослідження (додатково до перорального прийому проносних засобів ввечері перед операцією) вранці, у день операції, призначають    1 супозиторій.

Дітям віком 2–7 років призначають по ½ супозиторія на добу, 8–14 років – 1 супозиторій, 15–18 років – 1–2 супозиторії на добу.


Побічна дія. Можливі спазми кишечника, біль у животі (особливо при гострих запорах). При тривалому застосуванні високих доз можливі подразнення та меланоз кишечнику, а також коліт, який супроводжується порушенням водно-електролітного балансу, зокрема   гіпокаліємією; можливе відчуття печіння в ділянці ануса; алергічні реакції.


Протипоказання. Синдром гострого живота, непрохідність кишечнику різного походження та клінічних форм, защемлена грижа, гострі запальні захворювання органів черевної порожнини, прямої кишки, кровотечі, індивідуальна чутливість, діти віком до 2 років.


Передозування. Проявляється діареєю із втратою великої кількості рідини та електролітів (м’язова слабкість, судоми).

Лікування: симптоматичне.


Особливості застосування. Не рекомендується тривале застосування препарату (як і інших послаблюючих засобів). При діареї або болях в животі застосування препарату необхідно тимчасово припинити. З обережністю, у випадках, коли користь від застосування переважає потенційний ризик для плоду, застосовують при вагітності та лактації, оскільки можливе проникнення активної речовини крізь плацентарний бар’єр і в молоко матері, а також при захворюваннях печінки та нирок.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не слід одночасно приймати лужні лікарські засоби; при одночасному прийомі серцевих глікозидів їх активність посилюється внаслідок дефіциту калію.


Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі від 8°С до 15°С. Термін придатності – 3 роки.


Умови відпуску. Без   рецепта.


Упаковка. По 5 супозиторіїв у контурній чарунковій упаковці. По 2 контурні упаковки в пачці.


Виробник.   ВАТ “Монфарм”. Источник


Адреса. Україна, Черкаська обл., м. Монастирище, вул. Заводська, 8.


Смотрите также: Цены на Бисакодил в аптеках




На сайті також шукають: Сутент, Золадекс інструкція, Спрегаль застосування, Андрокур побічні дії, Доксазозин протипоказання