Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЦИННАРИЗИН
Назва: ЦИННАРИЗИН | Шукати ЦИННАРИЗИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Cinnarizine
Виробник: "Sopharma" JSC, Болгарія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 25 мг № 50, № 2000 (50х40)
Діючі речовини: 1 таблетка містить цинаризину - 25.0 мг
Допоміжні речовини: Лактози моногідрат, крохмаль пшеничний, полівінілпіролідон К 25, аеросил 200, магнію стеарат, авіцел рН 101 (целюлоза мікрокристалічна)
Фармакотерапевтична група: Засоби, які поліпшують мозковий кровообіг
Показання: Порушення мозкового кровообігу; лабіринтні порушення; хвороба руху; профілактика нападів мігрені; хвороба Меньєра; профілактика і лікування порушень периферичного кровообігу.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2774/01/01
Термін дії посвідчення: з 14.03.2005 до 14.03.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЦИННАРИЗИН
АТ код: N07CA02
Наказ МОЗ: 106 від 14.03.2005


Інструкція для застосування ЦИННАРИЗИН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 ЦИННАРИЗИН

 (CINNARIZIN)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: cinnarizine; транс-І-цинаміл-4-дифеніл метил-піперазин абоN-бензгідрил-N’-транс-цинаміл-піперазин або І-(дифеніл метил)-4-(3-феніл-2-пропеніл) піперазин;

фізико-хімічні властивості: круглі, двоопуклі таблетки білого або майже білого кольору без запаху;

склад: 1 таблетка містить цинаризину 25 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль пшеничний, полівінілпіролідон К 25, аеросил 200, магнію стеарат, авіцел рН 101 (целюлоза мікрокристалічна).

 

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при вестибулярних порушеннях (запамороченні). Код АТСN07СА 02.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Циннаризин покращує мозкову і периферичну мікроциркуялцію, інгібуючи дію ендогенних судинозвужувальних субстанцій і інфлюкс-іонів кальцію у клітинах шляхом блокування повільних вольт-залежних кальцієвих каналів.

Має високий афінітет до гладком’язових клітин судин головного мозку. Покращує здатність до деформації еритроцитів і реологічні властивості крові. Підвищує стійкість клітин при гіпоксії. Не спричиняє кардіодепресуючої дії. Пригнічує ністагм та інші прояви вестибулярних порушень, знижує збудливість лабіринту. Має протигістамінну дію.

Фармакокінетика. Час досягнення максимальної плазменної концентрації –1 - 3 год після перорального застосування. Зв’язується з білками крові до 80%, з еритроцитами – до 13%.

Розподіл у тканинах інтенсивний, до 4-ої години після прийому препарату виявляються його високі концентрації у печінці та легенях, міокарді, мозку. Інтенсивно метаболізується в основному через N-де алкілування.

Час напів виведення – 3 - 6 год. Приблизно 2/3 застосованої дози виводиться у вигляді 1метаболітів через травний тракт з жовчю і 1/3 через ниркиз сечею.

Показання для застосування. Профілактика і підтримувальне лікуваннялабіринтопатії, вестибулопатії судинного походження, хвороба Меньєра. Профілактика і лікування кінетозів.

Спосіб застосування та дози. Застосовується внутрішньо з достатньою кількістю рідини під час або після їжі.

Дорослі. Для профілактики кінетозів – одну таблетку (25 мг) застосовують за півгодини/годину до поїздки, після чого через кожні 6 годин по 1 таблетці.

Лабіринтопатії, вестибулярні порушення, хвороба Меньєра – добова до застановить 75 мг, розподілена на 3 рівних прийоми. У комплексній терапії периферичної ангіопатії –

3 рази на день по 25 мг.

Вища добова доза для дорослих – 225 мг.

Діти. У віці від 5 до 7 років рекомендовано 3 рази на день по 6,25 мг (1/4 таблетки), а від 8 до 12 років 3 рази на день по 12,5 мг (1/2 таблетки).

Ефективність лікування залежить від індивідуального дозового режиму і достатньої тривалості лікувального курсу. Для досягнення кращого терапевтичного ефекту Циннаризин слід застосовувати протягом декількох місяців. Дорослим і особам з підвищеною чутливістю лікування слід починати з низьких доз (в середньому 1/2 рекомендованої дози), поступово добова доза збільшується для досягнення очікуваного терапевтичного ефекту.

Побічна дія. Найчастіше спостерігаються сонливість, біль у животі і дискомфорт. У більшості випадків вони мають перехідний характер і ліквідуються шляхом визначення персональногодозового режиму.

Прояви підвищеної чутливості: головним чином з боку шкіри; можливе підвищення схильності до гіпотензивних реакцій або існуючої гіпотензії; сухістьу роті; посилення апетиту.

Найсерйознішою побічною дією є прояв екстра пірамідної симптоматики (тремор, втрата орієнтації, порушення рівноваги), у тому числі синдромПаркінсона.

Підвищеними факторами ризику є похилий вік, обтяжений родинний анамнез, тривале лікування високими дозами препарату. У цих випадках, як і при проявігіпер чутливості, лікування препаратом припиняється.

Циннаризин може призвести до хибно позитивної реакції тестів придопінг-контролі у спортсменів.

Наявність протигістамінної дії у Циннаризину може призвести дохибно негативних результатів при проведенні дерматологічних діагностичних тестівна визначення гіпер чутливості. Це вимагає припинення лікування препаратом мінімум за 4 дні до проведення тестів.

Протипоказання. Підвищена чутливість до активної і допоміжних речовин препарату, вагітність і годування груддю, діти до 5 років.

Передозування. Основним клінічним симптомами є пригніченість тагіпотензія, у більш складних випадках та у літніх пацієнтів з екстра піраміднимисимптомами спостерігається головний біль і дезорієнтація.

У цих випадках лікування препаратом припиняють і вживають заходи для найшвидшого виведення препарату з організму (промивання шлунка, медичне активоване вугілля), а також застосовують симптоматичні засоби через відсутність специфічного антидоту.

Особливості застосування. З обережністю слід призначати препарат хворим похилого віку, у ранньому дитячому віці, при клінічній симптоматиціекстра пірамідних порушень. У хворих, які схильні до гіпотензивних реакцій, необхідно частіше слідкувати за показниками артеріального тиску у ході лікування.

При тривалому лікуванні Циннаризином необхідно слідкувати за показниками крові, а також печінковими і нирковими пара клінічними (лабораторними) показниками.

До складу цього лікарського препарату входить 0,063 г лактози. При застосуванні відповідно до вказаних доз з кожною дозою потрапляє до 0,063 глактози. Це небезпечно для осіб з лактозою недостатністю, галактоземією або глюкозним/галактоз ним синдромом о мальабсорбції.

Цей лікарський засіб містить пшеничний крохмаль і може бути небезпечним для хворих з целіакією (глютеновою ентеропатією).

Через те, що Циннаризин може проникати в грудне молоко, слід припинити годування під час лікування препаратом.

На початку лікування можливий прояв сонливості, тому приймати препарат водіям та особам, робота яких пов’язана з високою швидкістю психічних та фізичних реакцій, можливо лише при точній оцінці ризику.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Цинаризин, антидепресанти та алкоголь при одночасному вживанні взаємно посилюють свої ефекти. Відзначається посилення ефекту при одночасному прийманні з ноотропними засобами. Вазодилататорипосилюють дію Цинаризину. Антацидні засоби та Н 2-блокатори сприяють всмоктуванню препарату, знижуючи рН шлункового вмісту. Источник

Умови зберігання. В оригінальній упаковці, у сухому і захищеному від світла місці при температурі не вище 25°С. Зберігати в недоступних для дітей місцях.

Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Циннаризин в аптеках




На сайті також шукають: Дифлюкан, Простамол уно інструкція, Застосування препарату Касодекс, Інструкція з використання Фозикард, Показання для застосування Мальтофер, Убретид побічні дії, Форлакс протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Простанорм