Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛІОЛІВ
Назва: ЛІОЛІВ | Шукати ЛІОЛІВ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Харківське підприємство по виробництву імунобіологічних і лікарських препаратів ЗАТ "Бiолiк", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Порошок ліофілізований для ін'єкцій
Форма випуску: Порошок ліофілізований для приготування розчину для внутрішньовенних ін'єкцій по 0,6442 г у пляшках
Діючі речовини: 1 пляшка містить: лецитину - 320.0 мг, N-2,3-диметилфенілантранілану алюмінію - 4.5 мг
Допоміжні речовини: Лактоза
Фармакотерапевтична група: Гепатопротекторні засоби
Показання: Гострі і хронічні гепатити різного генезу, у т.ч. вірусної етіології, цирози печінки з помірною та високою активністю у дорослих і підлітків.
Термін придатності: 1р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3549/01/01
Термін дії посвідчення: з 28.07.2005 до 28.07.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛІОЛІВ
АТ код: A05BA50
Наказ МОЗ: 381 від 28.07.2005


Інструкція для застосування ЛІОЛІВ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЛІОЛІВ

(LIOLIV)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: аморфна маса білого або світло-жовтого кольору з характерним запахом;

склад: 1 пляшка містить лецетину-стандарту 0,32 г, антралю 0,0042 г; допоміжні речовини : лактоза

Форма випуску. Ліофілізований порошок для приготування розчину длявнутрішньо венних ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовуються при захворюваннях печінки, ліпот ропні речовини. Код АТС А 05В А 50.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Ліолів відноситься до групигепатопротекторних препаратів. При курсовому застосуванні препарат виявляє виражені детоксикацій ні властивості, зменшує прояви цитолітичного, мезенхімально-запального та холестатичного синдромів: нормалізує показникипротеїнограми, вмісту білірубіну, холестерину, трансаміназ і лужної фосфатази вкрові, протромбі новий індекс. Зменшує інтенсивність астеновегетативних порушеньі диспептичних проявів. За результатами до клінічних досліджень встановлено, щоЛіолів сприяє послабленню наслідків дії гепатотоксинів, активації репаративних процесів у гепатоцитах та практичній нормалізації показників структурно-функціонального стану печінки у дорослих, молодих та нестатевозрілих тварин. Препарат інгібує процеси перекисного окислення ліпідів в крові та тканинах, підтримує активність антиоксидантних систем організму, виконує функцію неспецифічного де токсиканту, виявляє мембранопротекторний і протизапальний ефект. Ліолів не порушує функціональної діяльності органів та систем організму, нетоксичний, не має кумулятивних властивостей.

Фармакокінетика. Після внутрішньо венного введення Ліолів як ліпосомальна композиція циркулює в крові до 2-х годин. Максимальне накопичення препарату відмічається в печінці та селезінці (до 20 %), яке досягається через 5 хв після введення та зберігається протягом 180-300 хв. Препарат виводиться із сечею й калом.

Показання до застосування. Гострі і хронічні гепатити різної етіології, в т. ч. вірусної, із різним ступенем активності доброякіснігіпербілірубінонемії, цирози печінки у дорослих і підлітків.

Спосіб застосування і дози. Застосовується внутрішньо венно. ЕмульсіяЛіоліву готується безпосередньо перед застосуванням шляхом додавання у флакон 50 мл стерильного ізотонічного розчину натрію хлориду. Після цього флакон струшують 2-3 хвилини до утворення однорідної емульсії кольору розведеного молока.

Препарат вводять внутрішньо венно краплинно, повільно по 1-2 пляшки 1-2рази на день. Курс лікування 5-15 днів, в залежності від важкості та перебігу захворювання.

Побічна дія. Можливі появи кропив’янки та інших алергічних реакцій, що потребують відміни препарату та симптоматичного лікування.

Протипоказання. При індивідуальній підвищеній чутливості до компонентів препарату. Алергійні реакції на вакцини або білок в анамнезі. Узв’язку з обмеженою на сьогодні інформацією Ліолів не рекомендується призначати в період вагітності та лактації, а також дітям до 12 років.

Передозування. Не описане. Можливі прояви підвищеної чутливості до препарату, що потребують його відміни.

Особливості застосування. Ефективність гепатопротекторної терапії підвищується при застосуванні Ліоліву разом із пероральним гепатопротекторомАнтраль. Призначати з обережністю хворим з обтяженим анамнезом (застосування наркотичних речовин внутрішньо венно, схильність до алергічних реакцій). Не застосовувати у одному шприці з іншими парентеральними розчинами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні, у пацієнтів ізцирозом печінки, Ліолів не впливає на активність стероїдних та цитостатичнихпрепаратів. Можливе вживання Ліоліва в комплексній терапії з жовчогінними та вітамінними засобами.

Умови зберігання. Зберігати в захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі не вище 0о С. Термін придатності – 1рік. Источник

Термін зберігання приготовленої емульсії в стерильному ізотонічному розчині натрію хлориду – не більше 6 годин при температурі від 20 С до 6о С.

Смотрите также: Цены на Лиолив в аптеках




На сайті також шукають: Золев-500, Пульсар інструкція, Велоз застосування, Хофітол побічні дії, Тенотен протипоказання