Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ФЕНКАРОЛ®
Назва: ФЕНКАРОЛ®
Міжнародна непатентована назва: Quifenadine
Виробник: АТ "Олайнфарм", Латвія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 25 мг № 20 (10х2)
Діючі речовини: 1 таблетка містить: хіфенадину гідрохлориду 25 мг
Допоміжні речовини: Цукор, крохмаль картопляний, кальцію стеарат
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Полінози, харчова та медикаментозна алергія; гостра та хронічна кропив'янка, набряк Квінке, сінна лихоманка, алергічна ринопатія, дерматози.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3782/01/01
Термін дії посвідчення: з 09.11.2005 до 09.11.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ФЕНКАРОЛ®
АТ код: R06AX28
Наказ МОЗ: 589 від 09.11.2005


    Інструкція для застосування ФЕНКАРОЛ®

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ФЕНКАРОЛ

    (Phencarolum)

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви:quifenadine; хінуклідил-3-дифеніл карбінолу гідро хлорид;

    основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору;

    склад: 1 таблетка міститьхіфенадину гідро хлориду 25 мг;

    допоміжні речовини: цукор, крохмаль картопляний, кальцію стеарат.

    Форма випуску. Таблетки.

    Фармакотерапевтична група. Антигістамінні засоби для системного застосування.

    Код АТС R06A Х 29**.

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка. Хіфенадин є похіднимхінуклідилкарбінолу, який зменшує вплив гістаміну на органи та системи. Хіфенадин є конкурентним блокатором Н1-рецепторів. Крім того, навідміну від класичних препаратів цієї групи, він активує ензим діаміноксидазу, який розщеплює приблизно 30% ендогенного гістаміну. Цим пояснюється ефективність хіфенадину у хворих, стійких до інших протигістамінних засобів. Хіфенадин погано проникає крізь гематоенцефалічний бар’єр та мало впливає напроцеси дезамінування серотоніну у мозку, слабо впливає на активністьмоноамін оксидази. Протигістамінні якості хіфенадину пов’язані з присутністю циклічного ядра хінуклідину у структурі та відстанню між групоюдифеніл карбінолу та атомом азоту. За протигістамінною активністю та тривалістю дії хіфенадин переважає димедрол. Хіфенадин знижує токсичну дію гістаміну, знімає чи послаблює його бронхоконстрикторну дію та спазмуючий вплив на гладкім’язи кишечнику, має помірний протисеротонін овий та слабкий холінолітичнийвплив, добре виражені протисвербіжні та десенсибілізуючі якості. Хіфенадинпослаблює гіпотензивну дію гістаміну та його вплив на проникність капілярів, невпливає безпосередньо на серцеву діяльність та кров’яний тиск, не має захисної дії при аконікотинових аритміях.

    На відміну від дифенгідраміну (димедролу) тадипразину (піпольфену), хіфенадин не має пригнічу вальної дії на центральну нервову систему, але при індивідуальній підвищеній чутливості можливий слабкий седативний ефект. Препарат мало ліпофільний та, порівняно з димедролом таіншими пригнічуючи ми центральну нервову систему гістаміноблокуючи ми засобами, його вміст у тканинах мозку низький (менший ніж 0,05%), чим пояснюється відсутністьпригнічу вального впливу на центральну нервову систему.

    Фармакокінетика. Хіфенадин швидко всмоктується із шлунково-кишкового тракту і вже за 30 хв його виявляють утканинах організму. Максимальна концентрація - за годину.

    Метаболіти та незмінна частка хіфенадину в основному виводяться з сечею та жовчю протягом 48 год.

    Показання для застосування. Полінози, харчова та медикаментозна алергія, інші алергічні захворювання, гостра та хронічна кропив'янка, набряк (ангіо невротичний) Квінке, сінна гарячка, алергічнаринопатія, дерматози (екзема, псоріаз, нейродерміт, шкірний свербіж), а також інфекційно-алергічні реакції з бронхоспастичним компонентом.

    Спосіб застосування тадози.Фенкарол приймають внутрішньо відразу після їди. Одноразова доза для дорослих -по 25 - 50 мг 3 - 4 рази на день. При полінозах добова доза менш ніж 75 мг неефективна. Максимальна добова доза дорівнює 200 мг. Тривалість курсу лікування становить 10 - 20 днів.

    Дітям від 12 років – по 25 мг 2 - 3 рази на день. Рекомендовану добову дозу можна приймати за 4 прийоми. Тривалість курсу лікування становить 10 - 15 днів.

    Якщо вчасно не було прийнято чергову дозу, слід продовжувати курс лікування, вживаючи раніше призначені дози. У разі необхідності слід проконсультуватись з лікарем.

    Побічна дія. При підвищеній чутливості або передозуванні фенкаролу можуть спостерігатися помірна сухість слизових оболонок ротової порожнини, диспептичні явища, які зазвичай проходять при зменшенні дози або відміні препарату. В осіб із захворюваннями шлунково-кишкового тракту можливість побічної дії збільшується.

    Передозування. Добова доза приблизно 300мг не викликає серйозних, клінічно виражених побічних ефектів. Великі дози можуть викликати сухість слизових оболонок, головний біль, блювання, біль вепігастрії та диспептичні явища.

    Протипоказання. Перші 3 місяці вагітності. Дитячий вік до 12 років.

    Особливості застосування.

    Застережні заходи

    Слід з обережністю призначати препарат під частяжких захворювань серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту тапечінки.

    Застосування під час вагітності та годування груддю

    Протипоказано призначати протягом перших 3 місяців вагітності. Немає даних щодо проникнення Фенкаролу в материнське молоко, отже, призначати слід з обережністю.

    Вплив на здатність до керування транспортними засобами

    Особам, чия робота вимагає швидкої фізичної чи психічної реакції (водії транспорту та ін.), слід попередньо встановити (шляхом нетривалого призначення), чи не має препарат седативної дії. Цим особам необхідно бути особливо обережними.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Фенкарол не посилює пригнічу вальної дії алкоголю та снодійних на центральну нервову систему, має слабкі М-холіноблокуючівластивості, але при зниженій моториці шлунково-кишкового тракту всмоктування повільно абсорбованих медикаментів може посилюватися (наприклад, антикоагулянти непрямої дії - кумарини). Источник

    Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному длядітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі від 15оСдо 25оС. Термін придатності – 4 роки.





    На сайті також шукають: Кука, Салофальк інструкція, Афала застосування, Цефекон д побічні дії, Ферезол протипоказання