Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГАСТАЛ
Назва: ГАСТАЛ | Шукати ГАСТАЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: LTD "PLIVA Croatia", Хорватія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки для смоктання зі смаком м'яти № 24, № 48
Діючі речовини: 1 таблетка містить: алюмінію гідроокису - магнію карбонату гелю 450 мг; магнію гідроокису 300 мг
Допоміжні речовини: Маніт, лактоза, крохмаль прежелатинізований, кремнію діоксид колоїдний безводний, натрію кроскармелоза, аспартам, магнію стеарат, ароматизатор: м'ята 11890-71
Фармакотерапевтична група: В'яжучі, обволікаючі та антацидні засоби
Показання: Рефлюкс-езофагіти, невиразкова диспепсія, гострі та хронічні гастрити, пептична виразка шлунка та дванадцятипалої кишки.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3991/01/01
Термін дії посвідчення: з 29.12.2003 до 29.12.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГАСТАЛ
АТ код: A02AD01
Наказ МОЗ: 717 від 15.12.2005


Інструкція для застосування ГАСТАЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГАСТАЛ

(GASTAL)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору, круглої форми, зрівною і гладкою поверхнею і скошеними краями;

склад: 1 таблетка містить: 450 мг алюмінію гідроокису -магнію карбонату гелю,

 300 мг магнію гідроокису;

допоміжні речовини: маніт, лактоза, крохмаль преже латинізований, кремнію діоксид колоїдний безводний, натрію кроскармелоза, аспартам, магнію стеарат, аромат м’яти (або аромат м’яти перцевої, або аромат вишні).

 

Форма випуску. Таблетки для смоктання.

Фармакотерапевтична група. В’яжучі, обволікаючі та антацидні засоби.

Код АТС: A02A А 01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.

Гастал – буферний антацид, що знижує кислотність шлункового соку таусуває викликані нею небажані шлункові реакції (біль, печію тощо). Оптимальний антацидний ефект Гасталу, що полягає в ступені зниження кислотності, а також вшвидкій і тривалій дії (протягом 2 годин), забезпечується відповідним складом препарату і співвідношенням двох його активних компонентів.

Алюмінію гідроокис - магнію карбонату гель є буферною антацидною речовиною, що знижує підвищену кислотність шлункового соку до меж фізіологічних значень (рН 3-5) і забезпечує таким чином нормальний процес травлення без подальшої гіперсекреції. Алюмінію гідроокис адсорбує і преципітує пепсин у шлунковому соку і таким чиномоборотно інактивує його.

Магнію гідроокис - не буферний антацидний засіб, що не всмоктується. Має виражену швидку і тривалу нейтралізуючу дію, окрім того, виявляє послаблюючий ефект. У сполученні з гідроокисом алюмінію антацидний ефект посилюється і можливість запору зменшується.

Фармакокінетика. Алюмінію гідроокис після реакції з хлористоводневою кислотою шлункового соку в лужному середовищі реагує з фосфатами і карбонатами. У вигляді нерозчинних солей виділяється з калом.

Магнію гідроокис після хімічної реакції виділяється з організму з калом також у вигляді нерозчинних солей.

У хворих з нормальною нирковою функцією Гастал не справляє системного впливу, тому що тільки незначна кількість всмоктується з травного каналу ішвидко виділяється з сечею.

Показання для застосування.

Підвищена кислотність шлункового соку при:

пептичній виразці шлунка і дванадцяти палої кишки;

рефлюкс-езофагіті;

гострому і хронічному гастриті;

диспепсії;

подразненні слизової оболонки шлунка, спричиненому курінням, зловживанням кавою, алкоголем, солодощами тощо;

печії, тобто підвищеній кислотності у вагітних, у осіб похилого віку івсіх хворих, які потребують ефективного антацидного засобу, що не спричиняє запору та інших небажаних ефектів;

Гастал рекомендується для усунення печії, тобто гіперацидності в осіб похилого віку та інших хворих, яким необхідно застосувати ефективний антацидний засіб, безпечний від запору та інших можливих небажаних ефектів.

Спосіб застосування та дози.

Дорослі:

По 1-2-таблетки, 4 - 6 разів на день, приблизно через 1 годину післяїди, а також увечері перед сном.

При печії застосовується в такому ж дозуванні незалежно від часу прийому їди.

Діти 6-12 років:

Рекомендується половина дорослого дозування.

Таблетки Гасталу належить повільно смоктати і ні в якому разі нековтати цілими.

Побічна дія. Великі дози препарату можуть викликати нудоту, блювання, пронос і запор. При застосуванні рекомендованих доз ці побічні явища виникають дуже рідко. Винятково рідко спостерігаються алергічні побічні реакції (кропив’янка, прурит, дерматит, коліт).

Протипоказання. Тяжка ниркова недостатність (гостра та хронічна), хвороба Алцгеймера, гіпофосфатемія, дитячий вік до 6 років. Гіпер чутливість досолей магнію та алюмінію.

Передозування. Високі дози можуть спричинити нудоту , блювання, зниження апетиту, діарею, запор. При тривалому застосуванні високих доз можуть спостерігатися гіпофосфатемія, гіпокальціємія, гіперкальціурія, м’язеваслабкість, зниження сухожильних рефлексів, підвищена втомлюваність, серцеві аритмії, остеомаляція, остеопороз, гіпермагніємія, гіпералюмініємія, енцефалопатія, нефрокальциноз.

При появі симптомів передозування слід зробити промивання шлунка і звернутися до лікаря.

Особливості застосування. Хворим з пониженою масою тіла, з кахексією, матерів щогодують груддю, а також у дітей належить з обережністю визначати дозу і тривалість лікування.

Вагітним приймати препарат слід після консультації з лікарем.

Хворим на порушення функції нирок треба уникати тривалого застосування великих доз препарату.

Не застосовувати препарат понад два тижні без рекомендації лікаря.

Гастал належить завжди приймати через 1 годину після їди, тому що вцьому випадку тривалість його дії значно збільшується.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Гастал, як і інші антацидні засоби, впливаєна всмоктування деяких медикаментів. Так, він підсилює ефект ліводопи, ацетил саліцилової кислоти і налідиксової кислоти. З іншого боку, він пригнічує дію тетрациклінових антибіотиків, ізониазиду, пропранололу, напроксену, хінидину, дигоксину і препаратів заліза. Тому вказані засоби належить приймати не раніше ніж через 2 години після прийому Гасталу або за одну годину до їди.

Умови та термін зберігання.

Зберігають у недоступному для дітей місці при температурі не више 25°С. Источник

Термін зберігання: 3 роки.

Смотрите также: Цены на Гастал в аптеках




На сайті також шукають: Тридерм, Вугілля активоване інструкція, Застосування препарату Фуцис, Інструкція з використання Сульфадимезин, Показання для застосування Лукаст, Трифас 10 побічні дії, Цинкова мазь протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Алмірал