Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДІАЗОЛІН-ДАРНИЦЯ
Назва: ДІАЗОЛІН-ДАРНИЦЯ
Міжнародна непатентована назва: Mebhydrolin
Виробник: ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,1 г №10 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить мебгідроліну - 0.1 г
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Сезонний та алергічний риніт, поліноз, кропив'янка, набряк Квінке, харчова та медикаментозна алергія, дерматози та інші алергічні стани.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0278/01/01
Термін дії посвідчення: з 24.12.2003 до 24.12.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДІАЗОЛІН-ДАРНИЦЯ
АТ код: R06AX15
Наказ МОЗ: 604 від 24.12.2003


    Інструкція для застосування ДІАЗОЛІН-ДАРНИЦЯ

    ІНСТРУКЦІЯ для медичного застосування препарату ДІАЗОЛІН-ДАРНИЦЯ (DIAZOLIN-DARNITSA)

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви: mebhydrolin;2,3,4,5-тетрагідро-2-метил-5феніл метил-1Н- пірило[4, 3-у]індол 1,5-нафталіндісульфонат;

    основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або білого з жовтуватим відтінком ко- льору, з фаскою і рискою; склад:1 таблетка містить мебгідроліну 0,1 г;

    допоміжні речовини: лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна-(типРН 101 або РН 102), крохмаль картопляний, аеросил А-300, полівінілпіролідоннизь комолекулярний медич- ний, магнію стеарат.

    Форма випуску. Таблетки.

    Фармакотерапевтична група. Антигістамінні засоби для системного застосування. Код ATCR06AX15.

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка.. Діазолін-Дарниця є блокатором Hi-рецепторів. Послабляє спазмогенний ефект гістаміну відносно гладких м'язів бронхів, кишечнику, а також його вплив . на проник- ність судинної стінки. На відміну віддифенгідраміну, прометазину і хлоропіраміну не вияв- ляє седативної і снодійної дії, що дозволяє застосовувати препарат у тих випадках, коли при- гнічення ЦНСнебажане.

    Фармакокінетика. Швидко всмоктується з травного тракту. Біодоступністьколивається в межах 40-60%. Терапевтичний ефект досягається скрізь 15-30хвилин, максимальна дія від- личається через 1-2 години. Препарат практично не проникає через гематоенцефалічний ба- р'єр, метаболізується в печінці шляхомметилювання, виводиться з організму нирками.

    Показання для застосування. Алергічні дерматози, сінна пропасниця, вазомоторний і алер- гічний риніт, харчова і лікарська алергія.

    Спосіб застосування та дози.Діазолін-Дарниця приймають відразу після їди. Дорослим і дітям старше 12 років призначают по 0,05 - 0,2 г,1 - 3 рази на добу. Вища добова доза для дорослих - 0,6 г. Дітям до 12 років препарат призначают у дозі 0,025 - 0,05 г, 1 - 2 раза на добу.

    Побічна дія. Можливо подразнення слизової оболонки травного тракту, що виявляється пе- чією, нудотою, болем в епігастральнійділянци, відчуття сухості в роті. Можливі порушення сечовипускання, запаморочення, сонливість, парестезії, уповільнення швидкості психічних ірухових реакцій.

    Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату, пептична виразка шлунка і дванадцяти палої кишки, запальні захворювання травного тракту.


    Передозування. При передозуванні в субтоксичних дозах спостерігається посилення по них ефектів. У цьому випадку препарат потрібно негайно відмінити. При передозуванні ксичних дозах спочатку розвивається сплутаність свідомості, сонливість, порушення коор динації рухів, сухість уроті. Надалі, у міру всмоктування прийнятого препарату, симптоми пригнічення функцій ЦНС можуть підсилюватися. Призначають промивання шлунка до чис- тої промивної води, завись активованого вугілля внутрішньо, сольове проносне, очищувальні клізми. Подальше лікування - симптоматичне.

    Особливості застосування. Необхідно дотримуватися обережності при застосуванні Діазо- ліну-Дарниця водіям транспортних засобів і особам, що працюють з потенційно небезпечни- ми механізмами.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Діазолін-Дарниця потенціює дію засобів, що пригнічують ЦНС. Источник

    Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С. Термін придатності- 2 роки.





    На сайті також шукають: Тобрадекс, Кодесан інструкція, Йод застосування, Лопедіум побічні дії, Джунглі протипоказання