Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПРОСТАПЛАНТ ФОРТЕ
Назва: ПРОСТАПЛАНТ ФОРТЕ | Шукати ПРОСТАПЛАНТ ФОРТЕ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Dr.Willmar Schwabe GmbH und Co", Німеччина
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули № 20, № 60
Діючі речовини: 1 капсула містить: екстракту сухого з плодів пальми Сабаль - 160.0 мг, екстракту сухого з коріння кропиви - 120.0 мг
Допоміжні речовини: Желатин сукцинований, гліцерин, жир твердий, кремнію діоксид колоїдний, олія соєва гідрогенізована, барвники: залізний жовтий (Е 172), заліза оксид чорний (Е 172), патентований блакитний V (Е 131)
Фармакотерапевтична група: Різні біогенні препарати
Показання: Порушення сечовипускання у разі доброякісної гіперплазії простати, стадії I та II за Алькеном.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4372/01/01
Термін дії посвідчення: з 13.04.2006 до 13.04.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПРОСТАПЛАНТ ФОРТЕ
АТ код: G04CX10
Наказ МОЗ: 222 від 13.04.2006


Інструкція для застосування ПРОСТАПЛАНТ ФОРТЕ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ПРОСТАПЛАНТ ФОРТЕ

(PROSTAPLANT® FORTE)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: м’які овальні капсули зеленого кольору;

склад: 1 капсула містить 160 мг екстракту з плодів пальми сабаль (Serenoarepens) (10–14,3:1), екстрагент: етанол 90 %; 120 мг сухого екстракту кореня кропиви (7,6–12,5:1), екстрагент: етанол 60 %;

допоміжні речовини: желатин сукцинований, гліцерин, жир твердий, кремнію діоксид колоїдний, олія соєва гідрогенізована, барвники Е 131, Е 172.

Форма випуску. Капсули.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при доброякісній гіпертрофії передміхурової залози. Код АТС G04C X10.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка Дія препарату визначається активними компонентами, щовходять до його складу. Обидва екстракти діють на ферменти, які відіграють важливу роль в метаболізмі андрогенів у передміхуровій залозі. Екстракт пальми сабаль пригнічує ферменти 5α-редуктазу та ароматазу, екстракт кропиви -тільки ароматазу.

5α-редуктаза каталізує перетворення тестостерону удигідротестостерон, ароматаза каталізує метаболізацію тестостерону у 17β-естрадіол. Дигідротестостерон, так само як і естрогени, відіграють важливу роль у патогенезі доброякісної гіперплазії простати.

Поєднання обох екстрактів в Простапланті форте виявляє синергійну діюна ароматазу. Екстракти сабаль та кропиви у Простапланті форте додатково маютьпроти ексудативні та проти застійні властивості. Простаплант форте зменшує скаргипри порушеннях сечовипускання, які виникають через звуження сечовивідного каналу на ранній стадії доброякісного збільшення передміхурової залози (простати). Простаплант форте зменшує біль та печіння при сечовипусканні, посилює струмінь сечі, полегшує випорожнення сечового міхура та зменшує імперативні позиви до сечовипускання.

Фармакокінетика. Фармакокінетичні дослідження відсутні.

Показання для застосування. Розлади сечовипускання при доброякісній гіперплазії передміхурової залози.

Спосіб застосування та дози. Приймати по 1 капсулі двічі на день, не розжовуючи, з невеликою кількістю рідини. Період застосування необмежений ізалежить від перебігу захворювання.

Побічна дія. У поодиноких випадках можуть спостерігатися розладиз боку шлунково-кишкового тракту.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Про будь-які випадки передозування не повідомлялося.

Особливості застосування. При вживанні Простапланту форте відповідно до призначення не потрібні ніякі особливі запобіжні заходи. Препарат застосовується як симптоматичний засіб, а не як засіб лікування гіперплазії передміхурової залози.

Взаємодія з лікарськими засобами. На сьогодні невідомо. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в місцях, недоступних для дітей, при температурі не вище +30 0С. Термін придатності – 3 роки. Не слід застосовувати препарат після зазначеної дати терміну придатності.

Смотрите также: Цены на Простаплант форте в аптеках




На сайті також шукають: Теопек, Кальцію цитрат інструкція, Застосування препарату Флуоксетин, Інструкція з використання Ферроплекс, Показання для застосування Угресол, Тонзипрет побічні дії, Здоровий сон протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Пульсар