Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ТИМОЛОЛ
Назва: ТИМОЛОЛ
Міжнародна непатентована назва: Timolol
Виробник: "Elegant India", Індія
Лікарська форма: Краплі очні
Форма випуску: Краплі очні 0.5% по 5 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 1 мл крапель містить тимололу - 5.0 мг
Фармакотерапевтична група: Бета-адреноблокатори
Показання: Хронічна відкритокутова глаукома, вторинна глаукома (увеальна, після травми, після асфікції); гострий напад глаукоми; закритокутова глаукома у комбінації з міотиками, адреноміметиками
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.02.03/05944
Термін дії посвідчення: з 17.02.2003 до 17.02.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ТИМОЛОЛ
АТ код: S01ED01
Наказ МОЗ: 66 від 17.02.2003


    Інструкція для застосування ТИМОЛОЛ

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ТИМОЛОЛ

    (TIMOLOL)

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви: Timololum;(-)-1-(трет-бутиламіно)-3-(4-морфоліно-1,2,5-тіадіазоліл-3-окси)-2-пропанол;

    основні фізико-хімічні властивості: прозорий, безбарвний або майже безбарвний розчин;

    склад: 1 мл містить тимололумалеат в перерахуванні на 5 мг тимололу;

    допоміжні речовини: бензалконію хлорид, динатрію гідро фосфат, натріюгідро фосфат, вода очищена.

    Форма випуску. Краплі очні.

    Фармакотерапевтична група. Протиглаукомні засоби. Блокатори b-адренорецепторів. Код АТС: S01E D01.

    Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Тимололу малеат - неселективний блокатор бета-адренорецепторів. При місцевому застосуванні у вигляді крапель очних препарат знижуєвнутрішньо очний тиск як нормальний, так і підвищений, за рахунок зменшення секреції водяної вологи і посилення її відтоку. Дія виявляється через 20 хвпісля закапування, продовжується близько 24 год.

    Фармакокінетика. При закапуванні крапель очних в кон’юнктивальний мішок, тимололу малеат швидко проникає через рогівку в тканини ока. В незначній кількості потрапляє в системний кровообіг.

    Показання для застосування. Хронічна відкритокутова глаукома, вторинна глаукома (афакічна, пост травматична), гостре підвищення внутрішньо очного тиску.

    Спосіб застосування тадози. Вкон’юнктивальний мішок ураженого ока закапують по 1 краплі 0,5 % розчину 2 разина добу. Деколи достатньо одноразового закапування.

    Побічна дія. Місцеві реакції: можливі кон’юнктивіти, гіперемія кон’юнктиви, блефарит, блефароптоз, птоз, кератит, зниження чутливості рогівки, набряк епітелію рогівки, порушення зору, диплопія.

    Системні реакції: брадикардія, брадиаритмія, пониження артеріального тиску, артриовентрикулярнаблокада, серцева недостатність, запаморочення, нудота, головний біль, м’язоваслабкість, безсоння, депресія, порушення статевих функцій, перехідне порушення мозкового кровообігу, бронхоспазм.

    Протипоказання. Підвищена чутливість до Тимололу, дистрофічні захворювання рогівки, вазомоторний риніт, бронхіальна астма, хронічний бронхіт з бронхообструктивним синдромом, синусова брадикардія (50 і менше уд./хв), атріовентрикулярна блокада ІІ і ІІІ ступенів, декомпенсована серцева недостатність, кардіогенний шок.

    Не рекомендується застосовувати при цукровому діабеті (особливо лабільного перебігу), уперіод вагітності та лактації.

    Передозування. Існують дані про ненавмисне передозування препарату, яке характерне для системних блокаторівb-адренорецепторів і провляється запамороченням, головним. болем, задишкою, брадикардією, бронхоспазмом, зупинкою серця. У випадку передозування призначають системне лікування.

    Особливості застосування. Контроль ефективності рекомендовано проводити приблизно через 3–4 тижні від початку терапії. В період лікування не рідше 1разу на 6 місяців слід контролю вати функцію сльозовиділення, цілісність рогівкової оболонки, поле зору.

    Тимолол застосовувався для лікування хворих на глаукому, які користуються звичайними жорсткими контактними лінзами, і в основному переносився добре. Дія Тимолову на пацієнтів, які користуютьсялінзами, що виготовляються не з пліметилмета крилату, не вивчалась.

    В період лікування потрібно утримуватися від потенційно небезпечних видів діяльності, які потребують підвищеної уваги ташвидкої психомоторної реакції.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Тимолом посилює діюбета-адреноблокаторів для системного застосування.

     При одночасному застосуванні з резерпіном можливий розвиток вираженої брадикардії або гіпотонії (ця комбінація потребує ретельного лікарського контролю).

      Необхідна обережність при сумісному призначенні Тимололу з блокаторами кальцієвих каналів або з серцевимиглікозидами, оскільки можливі порушення атріовентрикулярної провідності, гостралівошлуночкова недостатність, артеріальна гіпотензія.

      З обережністю слід призначати одночасно з препаратами наперстянки.

    Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла, недоступному для дітей місці, при температурі від 8 0С до 250 С.

    Термін придатності2 роки. Источник

    Після відкривання флакону термін придатності – 4 тижні.





    На сайті також шукають: Оксикорт, Нефопам інструкція, Тилда застосування, Аргосульфан побічні дії, Маленькі друзі протипоказання