Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СПИРТ ЕТИЛОВИЙ 70%
Назва: СПИРТ ЕТИЛОВИЙ 70% | Шукати СПИРТ ЕТИЛОВИЙ 70% в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ethanol
Виробник: АТ "Ефект", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Розчин для зовнішнього застосування
Форма випуску: Розчин для зовнішнього застосування 70% по 100 мл, 200 мл у флаконах
Діючі речовини: Спирт етиловий 70% за об'ємом
Фармакотерапевтична група: Антисептичні препарати
Показання: Початкові стадії фурункулів, панариціїв, інфільтратів, маститів; антисептична обробка рук хірургів та невеликого оперційного інструментарію; виготовлення настоянок, екстрактів; обтирання та комперси
Термін придатності: необмежений
Номер реєстраційного посвідчення: П.07.02/05010
Термін дії посвідчення: з 12.07.2002 до 12.07.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СПИРТ ЕТИЛОВИЙ 70%
АТ код: D08AX09
Наказ МОЗ: 253 від 12.07.2002


Інструкція для застосування СПИРТ ЕТИЛОВИЙ 70%

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

СПИРТ ЕТИЛОВИЙ 70%

(SPIRITUS AETHYLICUS 70%)

Загальна характеристика:

хімічна назва: етанол, спирт етиловий;

основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна, рухома летка рідина з характерним спиртовим запахом і пекучим смаком, легкозаймиста;

склад: 70% спирту етилового за об’ємом.

Форма випуску. Розчин для зовнішнього застосування.

Фармакологічна група. Антисептичні та дезінфекційні засоби. АТС D08A X09.

Фармакологічні властивості. При зовнішньому застосуванні має антисептичну, дезінфікуючу, місцеву подразнювальну дію. Спирт етиловий коагулює білки, активний відносно грам позитивних і грам негативних бактерій та вірусів. Проявляє “дубильну” дію на шкіру та слизові оболонки.

При прийомі внутрішньо спирт етиловий, впливаючи на клітини центральної нервової системи (особливо кори великого мозку), викликає характерне алкогольне збудження, обумовлене ослабленням процесів гальмування. Після цього спостерігається ослаблення процесів збудження у корі, пригнічення спинного та продовгуватого мозку, функції дихального центру.

Фармакокінетика. При місцевому застосуванні не всмоктується через шкіру. При інгаляційному застосуванні можливі системні ефекти дії спирту. Його терапевтична дія як піногасника розпочинається через 10 – 15 хв, а повна терапевтична дія – через 1 годину.

Показання для застосування. Спирт етиловий застосовують переважно як зовнішній місцево подразнювальний та антисептичний засіб в терапії на початкових стадіях фурункулів, панариціїв, інфільтратів, маститів. Застосовують длязнезаражу вання як антисептик для хірургічної обробки рук хірургів, а також для обробки невеликого операційного інструментарію. Використовують для виготовлення настоянок та екстрактів та як піногасник при альвеолярному набряку легень. Як подразнювальний засіб застосовують для обтирання та компресів.

Спосіб застосування та дози. Зовнішньо – для обтирання, компресів, дезінфекції шкіри, у тому числі рук, у вигляді примочок. При альвеолярному набряку легень призначають інгаляції парів 70% спирту в умовах стаціонару через носовий катетер.

Побічна дія. Пригнічення центральної нервової системи. Можливі подразнення шкіри або слизових оболонок. При інгаляційному застосуванні можливе подразнення дихальних шляхів.

Протипоказання. Не можна застосовувати при гострих запальних процесах шкіри. При лікуванні набряку легень відносними протипоказаннями є психомоторне збудження і некупірований больовий синдром при інфаркті міокарда (через малу ефективність і погану переносимість) цієї терапії хворим звище означеними синдромами. Застосування в дитячому віці до 1 4 років.

Передозування. У великих дозах при застосуванні внутрішньо зумовлює пригнічення діяльності дихального центру. При отруєнні внаслідок прийому спирту етилового внутрішньо викликають блювання, промивають шлунок. При необхідності вживають реанімаційні заходи.

Особливості застосування. Під час інгаляційного застосування спирту етилового для попередження інтенсивного його всмоктування та появи збудження кожні 30 –35 хв. необхідно вдихати кисень або киснево-повітряну суміш. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у щільно закритий тарі, недоступному для дітей місці, подалі від вогню. Термін придатності –необмежений.

Смотрите также: Цены на Спирт этиловый в аптеках




На сайті також шукають: Гідазепам, Вальсакор інструкція, Лактулоза застосування, Тайгерон побічні дії, Сульфадимезин протипоказання