Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДОКСИЦИКЛІН СОЛЮТАБ - НОРТОН
Назва: ДОКСИЦИКЛІН СОЛЮТАБ - НОРТОН | Шукати ДОКСИЦИКЛІН СОЛЮТАБ - НОРТОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Doxycycline
Виробник: "Unimax Laboratories" для "Norton International Pharmaceutical Inc.", Індія/Канада
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки розчинні зі смаком ананаса по 100 мг № 10
Діючі речовини: 1 таблетка містить доксицикліну моногідрату - 110.0 мг (що еквівалентно 100.0 мг доксицикліну)
Фармакотерапевтична група: Тетрацикліни
Показання: Інфекції органів дихання і ЛОР-органів, інфекції ШКТ, гнійні інфекції шкіри і м'яких тканин (у т.ч. вугрові висипання), інфекції сечостатевої системи (в т.ч. гонорея, первинний і вторинний сифіліс); висипний тиф, бруцельоз, рикетсіози, остеомієліт, трахо
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: Р.04.03/06302
Термін дії посвідчення: з 04.04.2003 до 04.04.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДОКСИЦИКЛІН СОЛЮТАБ - НОРТОН
АТ код: J01AA02
Наказ МОЗ: 589 від 09.11.2005


Інструкція для застосування ДОКСИЦИКЛІН СОЛЮТАБ - НОРТОН

I Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

ДОКСИЦИКЛІН СОЛЮТАБ- НОРТОН

DOXYCYCLINЕ SOLUTAB- NORTON

Загальна характеристика:

міжнародна назва: doxycyclin; [4S-(4альфа,4а альфа,5альфа,5аальфа,6альфа,12аальфа)]-4-(Диметил аміно)-1,4,4а,5,5а,6,11,12а-октагідро-3,5,10,12,12а-пентагідроксі-6-метил-1,11-діоксо-2-нафтаценкарбоксамід

основні фізико-хімічні властивості: світло-жовті з вкрапленнями, круглі, двоопуклі розчинні таблетки без оболонки;

склад: одна таблетка містить доксицикліну 100 мг;

допомiжнi речовини: целюлоза мікрокристалічна, крохмаль, кремній колоїдний безводний, тальк, магнію стеарат, натрію кроскармельоза, натрію крохмальгліколят,

аспартам, сухий ароматизатор (апельсин, ананас, суниця, ваніль).

Форма випуску. Таблетки розчинні зі смаком полуниці/апельсина/ананасу/ванілі.

Фармакотерапевтична група. Протимікробні засоби для системного застосування. Тетрацикліни. Доксициклiн. Код АТС J01АА 02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Доксициклін Солютаб-Нортон (зі смаком полуниці, апельсину, ананасу, ванілі) - напівсинтетичний антибіотик групи тетрациклінів широкого спектра дії. Зумовлює бактеріостатичну дію за рахунок пригнічення синтезу білка збудників. Активний відносно грам позитивних бактерій: аеробних коків – Staphylococcus spp. (у тому числі продукуючих пеніцилін азу),Streptococcus spp. (у т. ч. Streptococcus pneumoniae); аеробних спороутворюючихбактерій - Bacillus anthracis; аеробних неспороутворюючих бактерій –Clostridium spp. Препарат активний також відносно грам негативних бактерій: аеробних коків – Neisseria gonorrhoeae; аеробних бактерій – Escherichia coli;Shigella spp., Salmonella spp., Enterobacter spp., Klebsiella spp., Bordetellapertussis, а також щодо Rickettsia spp., Treponema spp., Mycoplasma spp.,Chlamydia spp.

До цього препарату стійкі Pseudomonas aeruginosa, Proteus spp.,Serratia spp., більшість штамів Bacteroides fragilis.

Фармакокінетика. Препарат швидко всмоктується з травного каналуі повільно виводиться з організму; залежно від дози терапевтична концентрація вкрові зберігається протягом 18-24 год. Зв’язується з білками крові на 80-95%. Добре проникає в органи і рідини організму, у тому числі водянисту вологу ока, погано – у спинномозкову рідину.

Період напів виведення препарату – 12 - 22 години. Значна частина виводиться у незміненому вигляді з фекаліями, приблизно 40 % - із сечею.

Показання для застосування. Інфекційно-запальні захворювання, спричинені чутливими до даного препарату мікро організмами, у тому числі: інфекції органі вдихання і ЛОР-органів, інфекції травного тракту, гнійні інфекції шкіри і м’яких тканин (у тому числі вугрові висипання), інфекції органів сечостатевої системи (у тому числі гонорея, первинний і вторинний сифіліс), висипний тиф, бруцельоз, рикетсіози, остеомієліт, трахома, хламідіоз.

Спосіб застосування та дози. Призначають Доксициклін Солютаб-Нортон (зі смаком полуниці, апельсину, ананасу, ванілі) внутрішньо дорослим і дітям старшим 8років. Таблетку розчинити у пів склянці води та добре перемішати. Добова дозадля дорослих становить в 1-й день лікування 200 мг/добу одноразово чи по 100 мгчерез 12 годин; у наступні дні – 100 мг (1 раз на добу). При тяжкому перебiгуінфекції добова доза складає в 1-й і наступні дні - 200 мг.

При лікуванні гонореї препарат призначають хворим нагострий неускладнений уретрит – у курсовій дозі 500 мг (1-й прийом – 300 мг, наступні два прийоми – по 100 мг з інтервалом 6 год.), при ускладненій формі гонореї курсову дозу антибіотика (800-900 мг) розподіляють на 6-7 введень (300мг на 1-й прийом, по 100 мг з інтервалом 6 год. на 5-6 наступних прийомів).

При неускладнених інфекціях уретри, шийки матки і ректальної зони, спричинених Chlamydia trachomatis, - 100 мг 2 рази на добу, неменше, як 7 днів.

При орхіті чи епідидиміті, спричинених Chlamydiatrachomatis чи Neisseria gonorrhoeae, - 100 мг 2 рази на добу; тривалість лікування не менше 10 днів.

Дітям віком від 8 до 12 років препарат призначають у дозі 4мг/кг маси тіла на добу в 1-й день лікування і 2 мг/кг – у наступні дні (при тяжкому перебiгу інфекції – 4 мг/кг), дітям старше 12 років – у дозі для дорослих.

Залежно від особливостей перебiгу і тяжкості хвороби курс лікування складає 7-10 діб.

Побічна дія. Можливі зниження апетиту, нудота, блювання, діарея, запор, глосит, дисфагія, стоматит, гастрит, проктит, кандидоз. Можуть виникати алергійні шкірні реакції, набряк Квінке.

Збоку органів кровотворення можливі нейтропенія, тромбоцит опенія, гемолітична анемія.

Слід дотримуватися обережності при порушенні функції нирок, печінки (можлива кумуляція препарату і гепатотоксична дія високих концентрацій). Препарат викликає фото сенсибілізацію, зміну кольору зубів у дітей.

Протипоказання. Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості до тетрациклінів, при грибкових захворюваннях, вагітним та дітям віком до 8 років.

Обережно застосовують його при порушеннях функції печінки і нирок.

Передозування. Досі про випадки передозування препарату не повідомлялося.

Особливості застосування. Препарат приймають внутрішньо після їди (щоб уникнути подразнення слизової оболонки шлунка).

Для профілактики розвитку кандидозів одночасно з ДоксицикліномСолютаб-Нортон (зі смаком полуниці, апельсину, ананасу, ванілі) рекомендується призначати ністатин чи леворин.

Несумісний з препаратами, що мають лужне рН, а також нестійкими укислому середовищі (амінофілін, гідрокортизон, еритроміцин). При печінково-нирковій недостатності препарат застосовують під контролем функціонального стану печінки і нирок.

Можливе транзиторне підвищення вмісту в крові печінковихамінотрансфер аз, лужної фосфатази, білірубіну.

Не застосовується при вагітності, оскільки проникаючи через плаценту, може порушити нормальний розвиток зубiв, викликати пригнічення росту кісток скелета плода, а також жирову інфільтрацію печінки.

За необхідності застосування препарату в період лактації слід припинити годування груддю.

Препарат не призначають дітям до 8 років, тому що тетрацикліни, у томучислі й Доксициклін Солютаб-Нортон (зі смаком ванілі), спричиняють довгострокову зміну кольору зубів і гіпоплазію емалі, пригнічення поздовжнього росту кісток скелета.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Гідро карбонат натрію, антациди, що містять солі алюмінію, вісмуту, магнію, препарати заліза, кальцію знижують всмоктуванняДоксицикліну Солютаб-Нортон ( зі смаком ванілі ) і його рівень у плазмі крові, утворюючи з препаратом неактивні хелати, через що необхідно уникати одночасного їх призначення.

При одночасному застосуванні з барбітуратами, карбамазепіном, фенітоїном концентрація даного препарату у плазмі крові знижується в зв’язку з індукцією мікросомальних ферментів, що може бути причиною зменшення його антибактеріальної дії.

Необхідно уникати комбінації з пеніцилінами, цефалоспоринами, які мають бактерицидну діюі є антагоністами бактеріостатичних антибіотиків.

Умови та термін зберігання. Зберігати в темному і недоступному для дітей місці, при температурі не вище 25°С. Источник

Термін зберігання – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Доксициклин в аптеках




На сайті також шукають: Оксибрал, Тизин інструкція, Ципрофарм застосування, Пантокальцин побічні дії, Диприван протипоказання