Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БЕНОКСІ
Назва: БЕНОКСІ | Шукати БЕНОКСІ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Oxybuprocaine
Виробник: "Unimed Pharma" Ltd, Словацька республіка
Лікарська форма: Краплі очні
Форма випуску: Краплі очні 0.4% по 10 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 1 мл розчину містить оксибупрокаїну гідрохлориду - 4.0 мг
Фармакотерапевтична група: Місцевоанестезуючі препарати
Показання: Термінальна анестезія рогівки та кон'юнктиви під час видалення сторонніх частинок, при проведенні тонометрії, гоніоскопії та інших діагностичних обстежень; підготовка до підкон'юнктивальних та ретробульбарних ін'єкцій.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.04.03/06506
Термін дії посвідчення: з 08.04.2003 до 08.04.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БЕНОКСІ
АТ код: S01HA02
Наказ МОЗ: 159 від 08.04.2003


Інструкція для застосування БЕНОКСІ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

БЕНОКСІ

BENOXI

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозорий, безбарвний розчин.

склад: 1 мл розчину містить оксибупрокаїну гідро хлориду 4 мг ;

допоміжні речовини: кислота борна, хлоргексидину діацетат, вода очищена.

Форма випуску. Краплі очні .

Фармакотерапевтична група: Засоби, що застосовуються в офтальмології. Місцеві анестетики. Код АТС S01HA02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Діюча речовина препарату – оксибупрокаїнугідро хлорид є синтетичним місцевим анестетиком, що належить до групи складних ефірів (складний ефір похідної сполуки парааміно бензойної кислоти). Це сильнодіючий поверхневий анестетик, що має швидко наростаючий ефект та короткострокову місцево анестезуючу дію (10-20 хвилин). Потрапляючи у терапевтичних дозах в чутливі нервові закінчення оксибупрокаїн призводить до оборотного блокування виникнення та передачі імпульсів і, таким чином, спричиняє тимчасову анестезію в місці введення. Препарат є ефективнішим закокаїн і переноситься краще, ніж кокаїн чи тетракаїн. Він не впливає на ширину зіниці ока та здатність до акомодації. Після закінчення місцево анестезуючої дії чутливість зіниці повертається до початкового стану.

In vitro, оксибупрокаїн виявляє слабку антибактеріальну дію.

Фармакокінетика. Після місцевого введення до кон’юнктивального мішка оксибупрокаїн абсорбується досистеми кровообігу до досягнення певного рівня концентрації. Проте у системі кровообігу можуть спостерігатися лише незначні його концентрації. У кровіоксибупрокаїн відразу метаболізується естеразою плазми (шляхом розірвання ефірногозв’язку) до утворення неактивних метаболітів. Основним метаболітом є 3-бутоксі-4-аміно бензойна кислота, 80% якої виводиться нирками у формі сполукиз глюкуроновою кислотою.

Показання для застосування. Термінальна анестезія рогівки та кон’юнктивипід час видалення сторонніх частинок, що містяться як на поверхні, так іглибоко, при проведенні тонометрії, гоніоскопії, та інших діагностичних обстежень. Підготовка до (підкон’юнктивальних та ретробульбарних) ін’єкцій.

Спосіб застосування та дози. Очні краплі закапують до кон’юнктивальногомішка. Між послідовними введеннями препарату очі повинні бути закриті. Точнудозу завжди визначає лікар, залежно від обсягу втручання.

Анестезія рогівки та кон’юнктиви.

Видалення сторонніх частинок, що містяться на поверхні: 3 рази по одній краплі протягом 5 хвилин.

Видалення сторонніх частинок, що містяться глибоко: 5-10 разів по одній краплі через кожні 30-60 секунд.

Перед підкон’юнктивальними чи ретробульбарнимиін’єкціями: 3 рази по одній краплі протягом 5 хвилин.

Тонометрі я, гоніоскопія та інші обстеження: 1-2 краплі.

Побічні дії: Після введення препарату виникає тимчасове печіннята почервоніння кон’юнктиви. Пошкодження епітелію рогівки, виразки на поверхні рогівки. Може виникнути стан, подібний до запалення рогівки, катаракти. Алергічні реакції вій та кон’юнктиви.

Системні побічні ефекти: алергічні, серцево-судинні реакції; анафілактичний шок (через підвищену чутливість організму до сторонніх речовин); непритомність (тимчасова чи короткотривала втрата свідомості); симптоми інтоксикації нервової системи. Виникнення зазначених системних побічних ефектів після введення препарату до кон’юнктивального мішка малоймовірне.

Протипоказання. Підвищена чутливість до діючої речовини чи добудь-яких компонентів препарату. Підвищена чутливість до інших місцевиханестетик ів групи складних ефірів парааміно бензойної кислоти чи до місцевиханестетик ів групи амідів. Препарат протипоказаний дітям віком до 2 років.

Передозування. Передозування препарату при дотриманні призначеної дози малоймовірне. Ознаки передозування проявляються виникненням наступних системних побічних ефектів: збудження, безсоння, нудота, блювання, клонус, судоми, порушення дихання, кома (втрата свідомості), гіпотензія (зниження кров’яного тиску), шок, зупинка серця. При передозуванні чи випадковому використанні дітьми негайно зверніться до лікаря.

Особливості застосування. Препарат повинен вводитися тільки лікарем. Препаратом можна користуватися тільки короткостроково. Під час анестезії пацієнт не повинен торкатися анестезованого ока і воно має бути захищене від потрапляння пилу та бактеріальних інфекцій. Препарат слід застосовувати з обережністю пацієнтам з псевдохолін естеразною недостатністю, злоякісною міастенією, зниженим кров’яним тиском, серцевими захворюваннями (серцевою недостатністю, аритмією) та хворим на епілепсію. Неконтрольоване застосування будь-якого анестетика, навіть у малих концентраціях і при короткостроковому застосуванні, може призвести до пошкодження епітелію рогівки. При наявності тривалого болю пацієнтам призначають системні аналгетики. У зв’язку з тим, щооксибупрокаїн припиняє розвиток та розмноження бактерій (бактеріостатичний ефект), препарат Беноксі не можна вводити перед відбором бактеріологічних мазків.

Перед введенням препарату необхідно зняти контактні лінзи, а користуватися ними можна лише після повного зникнення симптомів.

Вагітність і грудне вигодовування. Вагітним жінкам у період грудного вигодовування препарат Бенокси можна призначати тільки в тому випадку, коли очікуваний терапевтичний ефект дляматері істотно перевищує потенційний ризик для плоду чи дитини.

Дія на здатність до орієнтування в дорожньому русі йнавички роботи з механізмами. Керування автомобілем, експлуатація машин та робота на висоті дозволяється не раніше, ніжчерез одну годину після введення препарату.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При застосуванні препарату Беноксі з іншими лікарськими засобами можлива їх взаємодія між собою. Отже, ваш лікар повинен бути поінформованим про всі ліки, які ви приймаєте чи приймали, як за призначенням лікаря, так і без призначення.

Препарат підсилює дію сукцинілхоліну та симпатоміметиків, послаблює діюсульфонамідів та бета-блокаторів. Препарат є несумісним з розчинами флюоресцеїну, бо при їх взаємодії з діацетатом хлоргексидину, який входить доскладу препарату, утворюється осад. Препарат також несумісний з нітратом срібла, солями ртуті та лужними речовинами.

Термін зберігання. 2 роки. Не застосовувати лікарський засіб після закінчення терміну придатності , зазначеного на упаковці.

Відкриту упаковку слід використати протягом 14 днів. Закривайте флакон відразу після кожного введення препарату. Источник

Умови зберігання. Зберігати при кімнатній температурі в оригінальній упаковці в місці, захищеному від світла. Зберігати в місці недоступному длядітей.

Смотрите также: Цены на Бенокси в аптеках




На сайті також шукають: Йод, Блемарен інструкція, Кардіостад застосування, Паста розенталя побічні дії, Перитол протипоказання