Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГРИПОМЕД
Назва: ГРИПОМЕД
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ВАТ "ХФЗ "Червона зiрка", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули № 10х2 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 капсула містить: парацетамолу - 0.2 г, кофеїну - 0.025 г, хлорфеніраміну малеату - 0.0025 г, кислоти аскорбінової - 0.15 г
Допоміжні речовини: Кальцію стеарат, тальк, кислота стеаринова, аеросил, полівінілпіролідон низькомолекулярний медичний, крохмаль картопляний, натрію кроскармелоза
Фармакотерапевтична група: Аналгетики-антипіретики
Показання: Гострі респіраторні, застудні захворювання, що супроводжуються підвищеною температурою тіла, головним болем, а також алергічний риніт, ринофарингіт.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: Р.06.02/04828
Термін дії посвідчення: з 10.06.2002 до 10.06.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГРИПОМЕД
АТ код: N02BE51
Наказ МОЗ: 130 від 28.03.2005


    Інструкція для застосування ГРИПОМЕД

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ГРИПОМЕД

    (GRIPOMEDUM)

    Загальна характеристика:

    основні фізико-хімічні властивості: вміст капсул являє собою порошок білого з кремуватим відтінком кольору;

    склад: парацетамол – 0,200 г, кофеїн –0,025 г, хлорфеніраміну малеату – 0,0025 г, кислота аскорбінова – 0,150 г;

    допоміжні речовини: кальціюстеарат, тальк, кислота стеаринова, аеросил, полівінілпіролідон низь комолекулярний медичний, крохмаль картопляний, натрію кроскармелоза – до отримання маси вмісту капсули 0,45 г.

    Форма випуску. Капсули.

    Фармакотерапевтична група. Аналгетики і антипіретики. Парацетамол, комбінації без психолептиків. N02В Е 51.

    Фармакологічні властивості. Препарат має знеболювальну, жарознижувальну, протизапальну і десенсибілізуючу активність. Механізм дії основної діючої речовини препарату - парацетамолу зумовленийінгібуванням синтезу простагландинів та інших медіаторів болю та запалення переважно у центральній нервовій системі. Кофеїн підсилює та прискорюєфармакотерапевтичну дію парацетамолу. Хлорфенірамін, блокуючи гістамінові Н1-рецептори, справляє десенсибілізуючу і аналгетичну дію, зменшує судинно-тканинну проникність слизової оболонки верхніх дихальних шляхів, усуває свербіж в очахта носі. Аскорбінова кислота має антиоксидантні властивості, сприяє активації імунної системи, підвищує резистентність організму до застудних захворювань.

    Фармакокінетика. Парацетамол швидко і практично повністю всмоктується з шлунково-кишкового тракту, переважно верхніх відділівкишечника. Зв’язування з білками плазми становить 25%. Метаболізується впечінці з утворенням глюкуроніду та сульфату. Виводиться нирками, в основному увигляді метаболітів, менше 5% екскретується у незміненому вигляді. Кофеїн добре всмоктується з шлунково-кишкового тракту та рівномірно розподіляється по всіх тканинах організму. Легко проникає крізь гемато-енцефалічний бар’єр. У процесібіо трансформації підлягає деметилюванню та окисленню. Виводиться з організму ізсечею у вигляді метаболітів, невелика частина (близько 8%) виділяється у незміненому вигляді. Хлорфенірамін добре адсорбується з шлунково-кишкового тракту, 69-72% препарату зв’язується з білками плазми. Максимальна концентрація речовини в крові досягається через 2-6 годин. Метаболізується у печінці з утворенням деметилхлорфеніраміну і дидеметилхлорфеніраміну. Виводитьсяхлорфенірамін та його метаболіти переважно нирками. Аскорбінова кислота добре всмоктується з тонкого кишечника, легко проникає в лейкоцити, тромбоцити, потімв усі тканини. Біодоступність становить близько 70%. Зв’язування з білками плазми – 24%. Метаболізується переважно у печінці. Виводиться у вигляді метаболітів і частково у незміненому вигляді, в основному нирками з сечею, атакож з фекаліями, потом, грудним молоком.

    Показання для застосування. Гострі респіраторні, застудні захворювання, що супроводжуються підвищеною температурою тіла, головним болем, набряком слизової оболонки носа (ринітом), а також алергічний риніт, рино фарингіт.

    Спосіб застосування та дози. Препарат призначають дорослим і дітям понад 12 років: у гострому періоді захворювання – по 2 капсули 2-3 рази на день, у подальшому – по 1 капсулі 2-3 рази на день. Дітям від 7 до 12 років – по 1 капсулі 2-3 рази на день.

    Курс лікування – 5-7 днів.

    Побічна дія. Можливі сухість слизових оболонок, порушення акомодації, розлади сечовиділення, сонливість, алергічні реакції (шкірний висип, свербіж, кропив’янка).

    Протипоказання. Виражені порушення функції печінки та нирок, дефіцит ферменту глюкозо-6-фосфатдегідрогенази, закрито кутоваглаукома, гіпертрофія передміхурової залози, вагітність, період лактації, вікдо 7 років, підвищена чутливість до компонентів препарату.

    Передозування. При перевищенні рекомендованих доз може спостерігатися гепатотоксична дія, в окремих випадках –тромбоцит опенія, гемолітична анемія. Симптоми при передозуванні – нудота, блювання, анорексія, біль у животі, посилення потовиділення.

    Лікування симптоматичне. Промивання шлунка.

    Особливості застосування. Препарат застосовують з обережністю в осіб із захворюваннями печінки. Під час лікування не слід займатися діяльністю, що потребує підвищеної уваги, швидких психічних і рухових реакцій.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами.При одночасному призначенні барбітуратів, трициклічних антидепресантів, а також прийомі алкоголю значно підвищується ризик гепатотоксичної дії. Тривалий прийомпроти судомних засобів може знизити ефективність парацетамолу. Препарат підсилює ефект депресантів центральної нервової системи. Одночасне застосування з кортикостероїдами підвищує ризик розвитку глаукоми у генетично схильних хворих. Источник

    Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Термін зберігання - 2роки.





    На сайті також шукають: Материнки трава, Вольтарен інструкція, Міасер застосування, Чарозетта побічні дії, Гемороль протипоказання