Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛОРАТАДИН-М
Назва: ЛОРАТАДИН-М
Міжнародна непатентована назва: Loratadine
Виробник: ВАТ "Монфарм", м.Монастирище, Черкаська обл., Україна
Лікарська форма: Супозиторії ректальні
Форма випуску: Супозиторії ректальні по 0.01 г № 5х2 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 супозиторій містить лоратадину - 0.01 г
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Сінна лихоманка, набряк Квінке, кропив'янка, сироваткова хвороба, алергійний риніт, кон'юнктивіт, дерматит, неінфекційно-алергійна форма бронхіальної астми, медикаментозна алергія.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.10.02/05399
Термін дії посвідчення: з 09.10.2002 до 09.10.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛОРАТАДИН-М
АТ код: R06AX13
Наказ МОЗ: 367 від 09.10.2002


    Інструкція для застосування ЛОРАТАДИН-М

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ЛОРАТАДИН-М

    (Loratadine-M)

    Загальна характеристика:

    міжнародна і хімічна назви: Loratadine*; етиловий ефір 4-(8-хлор-5,6-дигідро-11Н-бензо[5,6]-циклогепта[1,2-b]піридин-11-іліден)-1-піперидин карбонової кислоти;

    основні фізико-хімічні властивості: супозиторії білого або майже білого кольору;

    склад: 1 супозиторій містить лоратадину 0,01 г;

    допоміжні речовини: твердий жир, емульгатор №1.

    Форма випуску. Супозиторії ректальні.

    Фармакотерапевтична група. Антигістамінний засіб для системного застосування.

    АТС RO6A X13.

    Фармакологічні властивості. Cупозиторії ректальні “Лоратадин-М” є довгодіючимпроти алергічним лікарським засобом – специфічним блокатором Н1-гіста міновихрецепторів. Швидко, через 30 хвилин, усуває симптоми алергії, діє протягом 24годин. Не викликає звикання. Препарат не проникає через гематоенцефалічнийбар’єр; седативні та інші ефекти відносно центральної нервової системи при його застосуванні відсутні.

    Фармакокінетика. Лоратадинчинить виражений ефект першого проходження через печінку, майже повністюметаболізується з утворенням мінімально активного метаболіту –дезкарбоетоксилоратадину. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 1,1 год. після введення у пряму кишку, період напів виведення – 18,7години. Виводиться з сечею і калом. Терапевтичний ефект препарату зберігається 24 – 28 годин.

     

    Показання для застосування. Призначають при різноманітних алергічних захворюваннях – сінній лихоманці, набряку Квінке, кропив’янці, сироватковій хворобі, алергічному риніті, кон’юнктивіті, дерматиті, не інфекційно-алергічній формі бронхіальної астми, при лікарській алергії.

    Спосіб застосування та дози. Вводять у пряму кишку дорослим та дітям віком понад 12 років або з вагою більше 30 кг по 1 супозиторію (10 мг) 1раз на добу, попередньо знявши упаковку. Курс лікування – від 1 до 14 днів.

    .

    Побічна дія. Ангіо невротичний набряк, біль у спині, астенія, порушення зору, біль в очах і вухах, лихоманка, озноб, потовиділення, гіпертензія/гіпотензія, серцебиття; головний біль, сонливість, стомлюваність, дисфонія, гіперкінезія, запаморочення, нудота, блювання, сухість у роті, диспепсія, гастрит, підвищення апетиту, зубний біль, амнезія, неспокій, депресія, безсоння, зниження лібідо, бронхіт, бронхоспазм, кашель, фарингіт, ларингіт.

    Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату, період вагітності та годування груддю. Маса дитини до 30 кг, через неможливість поділу лікарської форми.

    Передозування. Можливий розвиток сонливості, тахікардії, головного болю.Лікування симптоматичне та підтримуюче.

    Особливості застосування. Застосовувати супозиторії ректальні “Лоратадин-М” уперіод вагітності небажано. Препарат виділяється з грудним молоком, тому при призначенні супозиторіїв ректальних “Лоратадин-М” у період лактації слід припинити грудне вигодовування.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні зкетоконазолом, еритроміцином, циметидином відзначається підвищення концентраціїЛоратадину у плазмі крові без будь-яких клінічних проявів. Не потенціює дію алкоголю. Источник

    Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці, при температурі від 8оС до 15оС. Термін зберігання – 1рік.





    На сайті також шукають: Таблетки від кашлю, Нітро інструкція, Вес-норма застосування, Пивні дріжджі побічні дії, Мумійо протипоказання