Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

Про затвердження Інструкції про порядок направлення, організації та проведення медико-соціальної експертизи втрати працездатності військовослужбовцями та пенсіонерами - колишніми військовослужбовцями Державної прикордонної служби України

№ 610/415; прийнятий: 18-08-2004; чинний
Видавник: Адміністрація Державної прикордонної служби України, Міністерство охорони здоров'я України
Тип документа: Інструкція, Наказ


АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

Н А К А З

18.08.2004  № 610/415

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

27 серпня 2004 р.

за № 1053/9652

Про затвердження Інструкції про порядок направлення, організації та проведення медико-соціальної експертизи втрати працездатності військовослужбовцями та пенсіонерами - колишніми військовослужбовцями Державної прикордонної служби України

На виконання ст. 26 Закону України "Про Державну прикордонну службу України", постанови Кабінету Міністрів України від 02.06.2004 № 731 "Про затвердження Порядку призначення та проведення компенсаційних виплат у разі загибелі (смерті) або каліцтва військовослужбовців Державної прикордонної служби" та з метою забезпечення правового та соціального захисту військовослужбовців, членів їх сімей та пенсіонерів - колишніх військовослужбовців Державної прикордонної служби України  НАКАЗУЄМО:

1. Затвердити Інструкцію про порядок направлення, організації та проведення медико-соціальної експертизи втрати працездатності військовослужбовцями та пенсіонерами - колишніми військовослужбовцями Державної прикордонної служби України (додається).

2. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Державної прикордонної служби України - директора Департаменту забезпечення.

3. Наказ довести до відома особового складу Державної прикордонної служби України в частині, що його стосується.

Голова Державної прикордонної
Служби України
генерал-полковник
Міністр охорони здоров'я
України


М.М.Литвин

А.В.Підаєв

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Адміністрації

Державної прикордонної

служби України та

Міністерства охорони

здоров'я

18.08.2004  № 610/415

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

27 серпня 2004 р.

за № 1053/9652

ІНСТРУКЦІЯ

про порядок направлення, організації та проведення медико-соціальної експертизи втрати працездатності військовослужбовцями та пенсіонерами - колишніми військовослужбовцями Державної прикордонної служби України

1. Ця Інструкція визначає порядок направлення, організації та проведення медико-соціальної експертизи втрати працездатності військовослужбовцями та пенсіонерами - колишніми військовослужбовцями Державної прикордонної служби України.

2. Розгляд справ щодо встановлення втрати працездатності та інвалідності у військовослужбовців або пенсіонерів - колишніх військовослужбовців Державної прикордонної служби України здійснюється Кримською республіканською, обласними, центральними міськими (у містах Києві і Севастополі) медико-соціальними експертними комісіями (далі - МСЕК) з участю представника служби охорони здоров'я Державної прикордонної служби України.

3. Оформлення медичної документації, направлення на МСЕК здійснюється за формою № 088/О, затвердженою наказом МОЗ України від 29.12.2000 № 369 "Про затвердження форм медичної облікової документації, що використовуються в стаціонарах і поліклініках (амбулаторіях)". Хворі військовослужбовці чи пенсіонери - колишні військовослужбовці Державної прикордонної служби України направляються для огляду до МСЕК військово-лікарськими комісіями Державної прикордонної служби України за територіальним поділом (лікарською комісією Центрального госпіталю Державної прикордонної служби України м. Києва, госпіталю Державної прикордонної служби України м. Одеси, госпіталю Державної прикордонної служби України м. Львова).

4. Ступінь втрати працездатності хворих військовослужбовців та інвалідності пенсіонерів - колишніх військовослужбовців Державної прикордонної служби України з метою визначення розміру компенсаційних виплат установлюється у відсотках. Рішення про це приймається на підставі:

а) медичного направлення (форма 088/О), яке оформляється госпітальною військово-лікарською комісією Державної прикордонної служби України;

б) свідоцтва про хворобу (додаток 13 до Положення про військово-лікарську експертизу та медичний огляд у Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 4 січня 1994 року № 2, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29 липня 1994 року за № 177/386);

в) довідки (додаток 9 до Положення про військово-лікарську експертизу та медичний огляд у Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 4 січня 1994 року № 2, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29 липня 1994 року за № 177/386).

5. У разі звільнення військовослужбовця у зв'язку із захворюванням, пов'язаним з проходженням військової служби (переважна патологія), а також у зв'язку із захворюванням (травмою, каліцтвом, пораненням), отриманим під час виконання обов'язків військової служби, МСЕК визначає відсоток втрати працездатності окремо щодо кожного захворювання.

6. Відповідальними за якість, об'єктивність медичного обстеження, своєчасність направлення на МСЕК військовослужбовців, пенсіонерів - колишніх військовослужбовців Державної прикордонної служби України, забезпечення представників служби охорони здоров'я для участі в засіданні МСЕК є начальники госпіталів Державної прикордонної служби України.

7. Голова госпітальної військово-лікарської комісії щомісяця подає звіт про результати огляду в МСЕК військовослужбовців, пенсіонерів - колишніх військовослужбовців Державної прикордонної служби України начальнику управління охорони здоров'я Департаменту забезпечення та голові Центральної лікарської комісії Державної прикордонної служби України.

Начальник Головного управління
медико-соціальної експертизи
Міністерства охорони здоров'я
України
Начальник управління охорони
здоров'я Департаменту забезпечення
Державної прикордонної служби України
генерал-майор медичної служби



В.В.Маруніч



В.П.Мегедь


-->


На сайті також шукають: Скипидарна мазь, Екватор інструкція, Зитрокс застосування, Медрол побічні дії, Оспамокс протипоказання