Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

Щодо заборони реалізації (торгівлі) та застосування незареєстрованого лікарського засобу МАЗЬ "ЖИВИЦЯ"

№ 1424/07-24; прийнятий: 29-03-2006; чинний
Видавник: Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів МОЗ України, Міністерство охорони здоров'я України
Тип документа: Припис


ДЕРЖАВНА ІНСПЕКЦІЯ З КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ

ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ МОЗ УКРАЇНИ

П Р И П И С

29.03.2006  № 1424/07-24

Керівникам суб'єктів

господарювання,

які займаються реалізацією

(торгівлею), зберіганням і

застосуванням лікарських

засобів

Начальникам державних

інспекцій з контролю

якості лікарських засобів

в Автономній Республіці

Крим, областях, містах Києві

та Севастополі

копія:

Директору ДП "ІМС"

Куценку Л.М.

У доповнення до листа від 19.01.2006 № 221/07-24 щодо заборони реалізації (торгівлі) та застосування незареєстрованого лікарського засобу МАЗЬ "ЖИВИЦЯ", мазь по 20 г у банках, Україна, повідомляємо.

У маркуванні зазначеної продукції та в показах до застосування було вказано на лікувальний ефект. Наявність таких властивостей не доведено у встановленому порядку, що суперечить п. 5 ст. 21 р. III "Особливості рекламування деяких видів товару" Закону України "Про рекламу". Такий препарат був розглянутий як незареєстрований лікарський засіб.

Згідно інформації наданої виробником, МАЗЬ "ЖИВИЦЯ" є косметичним засобом для догляду за шкірою (висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи МОЗ України від 31.01.2006 за № 05.03.02-04/3738). У ході поліграфічного друку упаковки та у показах до застосування попередніх партій були допущені технічні помилки, які виправлені відповідно до зазначеного висновку санітарно-епідеміологічної експертизи.

На виправленому графічному зображенні етикетки зазначається, що даний засіб виробляється ДП "ІМС", м. Київ, Україна; а у показах до вживання, що даний засіб використовується в якості оздоровчого та профілактичного засобу.

Враховуючи вищевикладене, Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів МОЗ відкликає Припис від 19.01.2006 № 221/07-24 стосовно заборони реалізації (торгівлі) та застосування вищезазначеного препарату.

В.о. Головного державного
інспектора України з контролю
якості лікарських засобів


В.Онищенко





На сайті також шукають: Гастромакс, Цинабсин інструкція, Фуцис застосування, Сандостатин побічні дії, Макропен протипоказання