Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДОКСИЦИКЛІН СОЛЮТАБ - НОРТОН
Назва: ДОКСИЦИКЛІН СОЛЮТАБ - НОРТОН | Шукати ДОКСИЦИКЛІН СОЛЮТАБ - НОРТОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Doxycycline
Виробник: Юнімакс Лабораторіес, Індія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки розчинні зі смаком апельсина по 100 мг № 10
Діючі речовини: 1 таблетка містить: доксицикліну 100 мг
Фармакотерапевтична група: Тетрацикліни
Показання: Інфекційно-запальні захворювання, спричинені чутливими до даного препарату мікроорганізмами, у тому числі: інфекції органів дихання і ЛОР-органів, інфекції травного тракту, гнійні інфекції шкіри і м'яких тканин (у тому числі вугрові висипання), інфекції органів сечостатевої системи (у тому числі гонорея, первинний і вторинний сифіліс), висипний тиф, бруцельоз, рикетсіози, остеомієліт, трахома, хламідіоз.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: Р.04.03/06304
Термін дії посвідчення: з 31.03.2008 по 31.03.2012
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДОКСИЦИКЛІН СОЛЮТАБ - НОРТОН
АТ код: J01AA02
Наказ МОЗ: 162 від 31.03.2008


Інструкція для застосування ДОКСИЦИКЛІН СОЛЮТАБ - НОРТОН


I Н С Т Р У К Ц І Я


для медичного застосування   препарату



ДОКСИЦИКЛІН СОЛЮТАБ- НОРТОН

DOXYCYCLINЕ  SOLUTAB- NORTON



Загальна характеристика:

міжнародна назва:  doxycyclin; [4S-(4альфа,4а альфа,5альфа,5а альфа,6альфа,12а альфа)]-4-(Диметил аміно)-1,4,4а,5,5а,6,11,12а-октагідро-3,5,10,12,12а-пентагідроксі-6-метил-1,11-діоксо-2-нафтаценкарбоксамід  

основні фізико-хімічні властивості: світло-жовті з вкрапленнями, круглі, двоопуклі розчинні таблетки без оболонки;

склад: одна таблетка містить доксицикліну 100 мг;                  

допомiжнi речовини: целюлоза мікрокристалічна, крохмаль, кремній колоїдний безводний,   тальк, магнію стеарат, натрію кроскармельоза, натрію крохмальгліколят,

аспартам, сухий ароматизатор (апельсин, ананас, суниця, ваніль).


Форма випуску. Таблетки розчинні зі смаком полуниці/апельсина/ананасу/ванілі.


Фармакотерапевтична група. Протимікробні засоби для системного застосування. Тетрацикліни. Доксициклiн. Код АТС J01АА 02.


Фармакологічні властивості.


Фармакодинаміка. Доксициклін Солютаб-Нортон (зі смаком полуниці, апельсину, ананасу, ванілі) - напівсинтетичний антибіотик групи тетрациклінів широкого спектра дії. Зумовлює бактеріостатичну дію за рахунок пригнічення синтезу білка збудників. Активний   відносно грам позитивних бактерій: аеробних коків – Staphylococcus  spp. (у тому числі продукуючих пеніцилін азу), Streptococcus spp. (у т. ч. Streptococcus pneumoniae); аеробних спороутворюючих бактерій - Bacillus anthracis; аеробних неспороутворюючих бактерій – Clostridium spp. Препарат активний також відносно грам негативних бактерій: аеробних коків – Neisseria gonorrhoeae; аеробних бактерій – Escherichia coli; Shigella spp., Salmonella spp., Enterobacter spp.,  Klebsiella spp., Bordetella pertussis, а також   щодо Rickettsia spp., Treponema spp., Mycoplasma spp., Chlamydia spp.

До цього препарату стійкі Pseudomonas aeruginosa, Proteus spp., Serratia spp., більшість штамів Bacteroides fragilis.

Фармакокінетика.   Препарат швидко всмоктується з травного каналу і повільно виводиться з організму; залежно від   дози   терапевтична   концентрація в   крові   зберігається протягом 18-24 год. Зв'язується з білками крові на 80-95%. Добре проникає в органи і рідини організму, у тому числі водянисту вологу ока, погано – у спинномозкову рідину.




Період напів виведення препарату – 12 - 22 години. Значна частина виводиться у незміненому вигляді з фекаліями, приблизно 40 % - із сечею.



Показання для застосування. Інфекційно-запальні захворювання, спричинені   чутливими до даного препарату   мікро організмами, у тому числі: інфекції органів дихання і ЛОР-органів, інфекції травного тракту, гнійні інфекції шкіри і м'яких тканин (у тому числі вугрові висипання), інфекції органів сечостатевої системи (у тому числі гонорея, первинний і вторинний сифіліс), висипний тиф, бруцельоз, рикетсіози, остеомієліт, трахома, хламідіоз.


Спосіб застосування та дози. Призначають Доксициклін Солютаб-Нортон (зі смаком полуниці, апельсину, ананасу, ванілі)   внутрішньо дорослим і дітям старшим 8 років. Таблетку розчинити у пів склянці води та добре перемішати. Добова доза для дорослих становить в 1-й день лікування 200 мг/добу одноразово чи по 100 мг через 12 годин; у наступні дні – 100 мг (1 раз на добу). При тяжкому перебiгу інфекції добова доза складає в 1-й і наступні дні - 200 мг.

При лікуванні гонореї препарат   призначають хворим на гострий неускладнений уретрит – у курсовій дозі 500 мг (1-й прийом – 300 мг, наступні два прийоми – по 100 мг з інтервалом 6 год.), при ускладненій формі гонореї курсову дозу антибіотика (800-900 мг) розподіляють на 6-7 введень (300 мг на 1-й прийом, по 100 мг з інтервалом 6 год. на 5-6 наступних прийомів).

При неускладнених інфекціях уретри, шийки матки і ректальної зони, спричинених Chlamydia trachomatis, - 100 мг 2 рази на добу, не менше, як 7 днів.

При орхіті чи епідидиміті, спричинених Chlamydia trachomatis чи Neisseria gonorrhoeae, - 100 мг 2 рази на добу; тривалість лікування не менше 10 днів.

Дітям віком від 8 до 12 років препарат призначають у дозі 4 мг/кг маси тіла на добу в 1-й день лікування і 2 мг/кг – у наступні дні (при тяжкому перебiгу інфекції – 4 мг/кг), дітям старше 12 років – у дозі для дорослих.

Залежно від особливостей перебiгу і тяжкості хвороби курс лікування складає 7-10 діб.


Побічна дія. Можливі зниження апетиту, нудота, блювання, діарея, запор, глосит, дисфагія, стоматит, гастрит, проктит, кандидоз. Можуть виникати алергійні шкірні реакції, набряк Квінке.

З   боку органів кровотворення можливі нейтропенія, тромбоцит опенія, гемолітична анемія.

Слід дотримуватися обережності при порушенні функції нирок, печінки (можлива кумуляція препарату і гепатотоксична дія високих концентрацій). Препарат викликає фото сенсибілізацію, зміну кольору зубів у дітей.


Протипоказання. Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості до тетрациклінів, при грибкових захворюваннях, вагітним та дітям   віком до 8 років.

Обережно застосовують його при порушеннях функції печінки   і нирок.


Передозування.   Досі про випадки передозування препарату не повідомлялося.


Особливості застосування.   Препарат приймають внутрішньо після їди (щоб уникнути подразнення слизової оболонки шлунка).

Для профілактики розвитку кандидозів одночасно з Доксицикліном Солютаб-Нортон (зі смаком полуниці, апельсину, ананасу, ванілі) рекомендується призначати ністатин чи леворин.

Несумісний з препаратами, що мають лужне рН, а також нестійкими у кислому середовищі (амінофілін, гідрокортизон, еритроміцин). При печінково-нирковій недостатності препарат застосовують під контролем функціонального стану печінки і нирок.

Можливе транзиторне підвищення вмісту в крові   печінкових амінотрансфер аз, лужної фосфатази, білірубіну.

Не застосовується при вагітності, оскільки проникаючи через плаценту, може порушити нормальний розвиток зубiв, викликати пригнічення росту кісток скелета плода, а також жирову інфільтрацію печінки.

За необхідності застосування препарату в період лактації слід припинити годування груддю.

Препарат не призначають дітям до 8 років, тому що тетрацикліни, у тому числі й Доксициклін Солютаб-Нортон (зі смаком полуниці, апельсину, ананасу, ванілі), спричиняють довгострокову зміну кольору зубів і гіпоплазію емалі, пригнічення поздовжнього росту кісток скелета.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Гідро карбонат натрію, антациди, що містять солі алюмінію, вісмуту, магнію, препарати заліза, кальцію знижують всмоктування Доксицикліну Солютаб-Нортон (зі смаком полуниці, апельсину, ананасу, ванілі) і його рівень у плазмі крові, утворюючи з препаратом неактивні хелати, через що необхідно уникати   одночасного їх призначення.

При одночасному застосуванні з барбітуратами, карбамазепіном, фенітоїном концентрація даного препарату у плазмі крові знижується в зв'язку з індукцією мікросомальних ферментів, що   може бути причиною зменшення його антибактеріальної дії.

Необхідно уникати комбінації з пеніцилінами, цефалоспоринами, які мають бактерицидну дію і є антагоністами бактеріостатичних антибіотиків.


Умови та термін зберігання. Зберігати в темному і недоступному для дітей місці, при температурі не вище 25°С.

Термін зберігання – 2 роки.


Умови   відпуску. За рецептом.


Упаковка.   По 10 таблеток в одному блістері; 1 блістер у картонній коробці.  


Власник реєстраційного посвідчення: Нортон Інтернешинал Фармасьютікал Інк. Источник


Адреса.  720 Мейн Стріт Сьют 101, Монтон NB, EIC 1E4, Канада.



Смотрите также: Цены на Доксициклин в аптеках




На сайті також шукають: Ксена, Разо інструкція, Бросал застосування, Борна кислота побічні дії, Цитраль протипоказання