Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ХУМОДАР® P 100
Назва: ХУМОДАР® P 100 | Шукати ХУМОДАР® P 100 в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Insulin (human)
Виробник: ЗАТ по виробництву інсулінів "Індар", м. Київ, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій, 100 МО/мл по 10 мл у флаконах № 1; по 3 мл у картриджах № 3, № 5
Діючі речовини: 1 мл ін'єкційного розчину містить: 100 МО інсуліну людини напівсинтетичного
Допоміжні речовини: М-крезол (2,7 мг/мл); кислота хлористоводнева; натрію гідроксид; натрію дигідрофосфат, дигідрат; натрію хлорид; гліцерин; вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Препарати групи інсуліну
Показання: Цукровий діабет.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1863/01/02
Термін дії посвідчення: з 07.03.2008 по 07.03.2013
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ХУМОДАР® P 100
АТ код: A10AB01
Наказ МОЗ: 22 від 21.01.2010


Інструкція для застосування ХУМОДАР® P 100

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ХУМОДАР® Р 100

(HUMОDAR R 100)



Загальна характеристика:

міжнародна назва: insulin human;

основні фізико-хімічні властивості: прозорий нейтральний розчин;

склад: 1 мл ін’єкційного розчину містить 100 МО інсуліну людини напівсинтетичного;

допоміжні речовини: м-крезол, кислота хлористоводнева, натрію гідроксид, натрію дигідро фосфат дигідрат, натрію хлорид, гліцерин, вода для ін’єкцій.


Форма випуску. Розчин для ін'єкцій.


Фармакотерапевтична група. Протидіабетичні засоби. Інсуліни та аналоги короткої дії.

Код АТС   А 10АВ 01.


Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Активна діюча речовина препарату -   інсулін, ідентичний за своєю структурою з інсуліном людини. Належить до інсулінів       короткої дії. Забезпечує швидке та значне зниження   глюкози в крові, посилює її засвоєння тканинами, ліпогенез, глікогеногенез, синтез білка, знижує швидкість продукції глюкози печінкою.    

Фармакокінетика. Хумодар® Р 100 забезпечує швидке і значне зниження вмісту глюкози в крові, ефект настає вже через 30 хв. і досягає максимального рівня через 1-2 год. після підшкірного введення препарату. У залежності від дозування ефект зберігається протягом        5-7 год. Хумодар® Р 100 може застосовуватися в комплексі з іншими гіпоглікемічними засобами, зокрема з інсулінами подовженої дії (Хумодар® Б,   Хумодар® К 25).


Показання для застосування. Цукровий діабет.


Спосіб застосування та дози. Доза та час ін'єкції встановлюються лікарем в індивідуальному порядку, залежно від стану обміну речовин. Підбираючи дози інсуліну для дорослих, пропонується починати з разових доз в інтервалі від 8 до 24 одиниць. У дитячому віці та при підвищеній чутливості до інсуліну застосовують дози менше 8 одиниць. При зниженні чутливості до інсуліну ефективна доза може перевищувати 24 одиниці. Разова доза не повинна перевищувати 40 одиниць.

Перехід з інших препаратів інсуліну може проводитися тільки під контролем лікаря. Призначень лікаря (добове дозування інсуліну, дієта та фізична активність) хворий   повинен дотримуватися ретельно.

Хумодар® Р 100 вводиться декілька раз на добу, підшкірно або внутрішньом'язово за 15-20 хвилин до прийому їжі. Місце уколу слід змінювати для кожної ін'єкції.


Побічна дія. Гіпоглікемія є найчастішим ускладненням при лікуванні інсуліном і в тяжких випадках може призвести до втрати свідомості, а інколи загрожувати життю. Гіпоглікемія характеризується   зниженням   рівня   цукру   нижче 50 або 40 мг/дл. Кожен пацієнт, що страждає на діабет та отримує інсулін, повинен добре знати свої відчуття, які є ознакою зниження     рівня цукру в крові.

На початку лікування інсуліном можуть виникнути зміни вигляду шкіри в місці ін'єкції, короткочасні накопичення рідини в тканинах (транзиторний набряк), а також короткочасні зміни гостроти зору. Ці ускладнення минають самі собою при подальшому лікуванні.

У ділянці ін'єкції в окремих випадках може виникнути атрофія або гіпертрофія жирової тканини. Постійна зміна місця ін'єкції дозволяє зменшити ці явища або зовсім їх уникнути. Рідко виникають алергічні реакції на препарат. У місці ін'єкції може з’явитися легке почервоніння шкіри, яке зникає саме собою в ході подальшого лікування. У випадку     розвитку значної еритеми, яка супроводжується свербежем і появою пухирів, що швидко поширюються за межі зони ін'єкції, а також інших тяжких реакцій непереносимості компонентів препарату належить повідомити   лікарю, оскільки в деяких випадках такі реакції можуть загрожувати життю. Лікар вирішує, який захід слід вжити.

У разі неадекватного підбору дози чи зміни препарату, а також у разі нерегулярного застосування цього лікарського засобу чи нерегулярного прийому їжі можливі надмірні коливання рівня цукру в крові, у першу чергу в бік зниження, які послаблюють здатність до активної участі в дорожньому русі та керуванні технікою. Це стосується початкового періоду лікування, а також одночасної дії алкоголю або лікарських засобів, які діють на центральну нервову систему (див. " Взаємодія з іншими лікарськими засобами").

У період вагітності слід враховувати зміни потреби в інсуліні. Безпосередньо після пологів потреба в інсуліні різко знижується, що підвищує можливість виникнення гіпоглікемій. Під час годування немовляти може виникнути потреба в корекції дози інсуліну або дієти.  


Протипоказання. Тяжка алергія негайного типу до інсуліну. Алергія до компонентів препарату.


Передозування. До передозування можуть призвести: абсолютне передозування інсуліну,   зміна препарату, пропуск прийому їжі, блювання, проноси, фізичне навантаження, захворювання, які спричиняють зниження потреби в інсуліні (хвороби нирок та печінки, гіпофункція кори надниркових залоз, гіпофіза або щитоподібної залози), зміна місця ін'єкції (наприклад, шкіра живота, передпліччя, стегна), а також взаємодія інсуліну з іншими   засобами, що призводять до різкого зниження рівня цукру в крові. Якщо пацієнт, який   страждає на діабет, помічає в себе ознаки гіпоглікемії, він може самостійно уникнути цього стану шляхом прийому глюкози або цукру (краще у вигляді розчину) або їжі, яка містить   велику кількість цукру чи вуглеводів. З цією метою слід постійно мати при собі не менше 20 г глюкози (виноградного цукру). Якщо зниження рівня цукру не може бути негайно усунуте хворим самостійно, необхідно терміново викликати лікаря. Особливої небезпеки зазнають пацієнти, які мають порушення мозкового кровообігу, та хворі, у яких окрім діабету, є також виражена коронарна хвороба серця.

При тяжких станах, обумовлених зниженням рівня цукру в крові, потрібне внутрішньо венне введення 5% розчину глюкози, яке здійснюється лікарем, або внутрішньом'язова ін’єкція   глюкагону.   Якщо пацієнт після цього знову здатний до самостійної активності, йому слід поїсти.


Особливості застосування. Перед першим застосуванням Хумодару®Р 100 необхідно клінічно проконтролю вати переносимість препарату шляхом внутрішньо шкірного тесту. У                  

разі невірного підбору чи зміни препарату, а також у разі нерегулярного прийому їжі, нерівномірного фізичного навантаження можливі надмірні коливання рівня цукру в крові, в першу чергу, в бік зниження, внаслідок чого послаблюється здатність керувати автомобілем     та працювати з точними механізмами. Це стосується, здебільшого, початкового періоду лікування, а також одночасної дії алкоголю або лікарських засобів, які діють на центральну нервову систему (див. " Взаємодія з іншими лікарськими засобами"). Препарат повинен завжди залишатися прозорим та безбарвним.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Додаткове призначення інших лікарських засобів може посилити або послабити дію інсуліну на рівень цукру в крові.

Посилення дії інсуліну можливо у разі одночасного призначення інгібіторів МАО, неселективних бета-адреноблокаторів, сульфаніамідів, анаболічних стероїдів, тетрациклінів, клофібрату, циклофосфаміду, фенфлураміну, препаратів, що містять етанол.

Послаблення дії інсуліну можливе під час одночасного призначення з хлорпротиксеном, діазоксидом, гормональними засобами для запобігання вагітності, сечогінними засобами (салуретиками), гепарином, ізоніазидом, кортикостероїдами, літію карбонатом, нікотиновою кислотою, фенолфталеїном, похідними фенотіазину, фенітоїном, гормонами щитоподібної залози, симпатикомім етичними засобами, а також трициклічними антидепресантами.

У хворих, які одночасно отримують інсулін і клонідин, резерпін або саліцилати, можуть виникнути як ослаблення, так і посилення дії інсуліну.

Вживання алкоголю може призвести до небезпечного зниження рівня цукру в крові.


Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступних для дітей місцях! Зберігати при температурі від + 2оС до + 8оС. Не допускати заморожування, уникати прямого контакту флакона з морозильним відділенням або накопичувачем холоду.

Препарат не можна застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на   упаковці.

Термін придатності  2 роки.


Умови відпуску. За рецептом.


Упаковка.  Розчин для ін'єкцій у флаконах   по 10мл (100 МО/мл)  № 1.


Виробник. ЗАТ «ІНДАР» м. Київ. Источник


Адреса. 02099, м. Київ – 99, вул. Зрошувальна, 5. Тел. 566-66-72.



Смотрите также: Цены на Хумодар в аптеках




На сайті також шукають: Омакор, Магнію сульфат інструкція, Рантак застосування, Плазмол побічні дії, Коріол протипоказання