Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ІНТЕЛЛАН
Назва: ІНТЕЛЛАН | Шукати ІНТЕЛЛАН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Хербіон Пакистан Прайвет Лімітед, Пакистан
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули № 20
Діючі речовини: 1 капсула містить: екстракту сухого гінкго дволопатевого 50 мг; екстракту суміші трав: центели азіатської 500 мг; херпестис монієра 125 мг; коріандру посівного 200 мг; амомуму шилоподібного 200 мг; ембліки лікарської 400 мг
Допоміжні речовини: Тальк
Фармакотерапевтична група: Ноотропні препарати
Показання: Ослаблення пам'яті, хронічні стресові ситуації, нервове напруження і втома, порушення концентрації уваги та дезорієнтація, затримка розумового і фізичного розвитку у дітей, функціонально-розумова недостатність, запаморочення тощо.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2009/02/01
Термін дії посвідчення: з 22.01.2007 по 22.01.2012
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ІНТЕЛЛАН
АТ код: N07XX10
Наказ МОЗ: 18 від 22.01.2007


Інструкція для застосування ІНТЕЛЛАН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ІНТЕЛЛАН

(INTELLAN)


Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: капсула “0” розміру сірого кольору, яка містить порошок коричневого кольору;

склад: діючі речовини: 1 капсула містить: гінкго дволопатевого листя сухий екстракт (Ginkgo biloba) - 50 мг; центели азіатської трави сухий екстракт (Centella asiatica) - 120 мг; херпестис монієра трави сухий екстракт (Herpestis monniera) - 30 мг; коріандру посівного насіння сухий екстракт  (Coriandrum sativum) - 50 мг; амомуму шилоподібного плоди сухий екстракт (Amomum subulatum) - 50 мг; ембліки лікарської плоди сухий екстракт (Emblica officinalis) - 100 мг

допоміжни   речовини: тальк  


Форма випуску. Капсули.


Фармакотерапевтична група. Засоби, що впливають на нервову систему.

Код АТС N07Х Х 10**.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. До складу препарату входять 6 фармакологічно активних трав, які містять амін окислоти, мікроелементи і біологічно активні алкалоїди і глікозиди. Опосередковано через глютамінову і аспарагінову кислоти і біологічно активні алкалоїди та глікозиди препарат діє як нейрогуморальний модифікатор трансмісії і має стимулюючий вплив на обмін речовин кори головного мозку, таким чином стимулюючи активність мозку і покращання пам’яті. Він також поліпшує живлення нервових клітин і сприяє виведенню токсичних відходів обміну речовин (аміак), забезпечуючи у такий спосіб оптимізацію активності мозку. Препарат покращує кровообіг в головному мозку, що проявляється зменшенням відчуття втоми. М’який нейростимулюючий ефект послаблює відчуття тривоги при лікуванні під гострих депресивних станів.

Кожному з рослинних компонентів препарату притаманні певні властивості.

Екстракт гінкго дволопатевого покращує капілярний кровообіг у кінцівках, внутрішніх органах, головному мозку, запобігає тромбоутворенню.

Центела азіатська: основним діючим елементом центели є оксид азоту, який покращує процеси запам’ятовування та відтворення вивченого, кровообіг і мікро циркуляцію, функції печінки та нирок, крім того центела має антиоксидантні властивості.

Херпестис монієра: компоненти херпестис монієра покращують пам’ять та увагу, опосередковують синтез ГАМК в нейронах мозку, що зумовлює їх проти судомну дію,   знижують артеріальний тиск, мають заспокійливу, знеболюючу, антиоксидантну дію.

Коріандр посівний чинить антигіперглікемічну, антигіперліпідемічну, антиоксидантну, антипроліферативну, гіпотензивну та проти судомну діі.

Амомум шилоподібний застосовується як тонізуючий, протизапальний і знеболюючий засіб. Має властивість знешкоджувати токсини як екзогенного походження, так і ті, що утворюються в організмі.

Ембліка лікарська – джерело вітаміну С, стимулюючи мукоцити, зумовлює відхаркую чий ефект, має помірну антибактеріальну дію, покращує функції серцево-судинної системи (адреналіноподібна дія).

Фармакокінетика. Не вивчалася.


Показання для застосування. Ослаблення пам’яті, хронічні стресові ситуації, нервове напруження і втома, порушення концентрації уваги та дезорієнтації. Функціональна розумова недостатність, запаморочення, порушення відчуття рівноваги. Тривожний стан, депресія. (Як допоміжний засіб лікування або у складі комплексної терапії).


Спосіб застосування та дози. Дорослим призначають по 1 капсулі двічі на добу зранку та ввечері після їди. У випадку порушення сну рекомендується приймати препарат як мінімум за 3 години перед сном. Курс лікування – 3 місяці.

При тривалій терапії бажано робити перерву терміном три тижні через кожні три місяці лікування.


Побічна дія. У деяких випадках можливі порушення сну при прийомі Інтеллану перед сном. Артеріальна гіпертензія.


Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату. Інтелан протипоказаний також у першому триместрі вагітності та в період годування груддю.


Передозування. Невідоме.


Особливості   застосування. Дітям препарат засосовують у формі сиропу.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.


Умови та термин зберігання. Зберігати в сухому, недоступному для дітей місці, при   кімнатній температурі не вище 25°С.  


Термін придатності.  2 роки


Умови відпуску. Без рецепта.


Упаковка. Капсули № 20 у флаконах.


Виробник. Хербіон Пакистан Прайвет Лімітед, Пакистан. Источник


Адреса. 30/28, промислова зона Корангі, Карачі, Пакистан


Смотрите также: Цены на Интеллан в аптеках




На сайті також шукають: Гонал-ф, Новокаїн інструкція, Лопракс застосування, Азитроміцин побічні дії, Екстра протипоказання