Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПРОФАЗІ
Назва: ПРОФАЗІ | Шукати ПРОФАЗІ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Chorionic gonadotropin
Виробник: "Laboratories Serono S.A." для "Serono Іnternational S.A.", Швейцарія
Лікарська форма: Порошок ліофілізований для ін'єкцій
Форма випуску: Порошок ліофілізований для приготування розчину для ін'єкцій по 2000 МО в ампулах № 3 у комплекті з розчинником в ампулах № 3
Діючі речовини: 1 ампула містить гонадотропіну хоріонічного - 2000 МО
Фармакотерапевтична група: Гормони гіпофіза та гіпоталамуса
Показання: Жінки: безпліддя, що пов'язане з ановуляцією; недостатність жовтого тіла і підтримка лютеїнової фази, звичне невиношування вагітності; загрозливий мимовільний викидень; чоловіки: гіпогонадотропний гіпогонадизм, крипторхізм, олігоастеноспермія, азооспермі
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1390/01/01
Термін дії посвідчення: з 07.07.2004 до 07.07.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПРОФАЗІ
АТ код: G03GA01
Наказ МОЗ: 339 від 07.07.2004


Інструкція для застосування ПРОФАЗІ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ПРОФАЗІ

(PROFASI(R))

Загальна характеристика:

міжнародна назва: сhorionicgonadotropin;

основні фізико-хімічні властивості: білий сухий стерильний апірог енний порошок;

склад: 1ампула містить: 2 000 МО або 5 000 МО людського хор іонічного гонадотропіну;

допоміжні речовини: лактоза, натрію дигідро фосфат, натрію гідро фосфат, натрію гідроксид, кислота оцтова;

ампула з розчинником містить: 1 мл ізотонічного стерильного таапірог енного розчину хлориду натрію для ін’єкцій.

Форма випуску. Порошок ліофілізований для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Гонадотропні гормони. Код АТС G03GA01.

Фармакологічні властивості. Фармакодінаміка. Людськийхор іонічний гонадотропін (лХГ) є гормональною субстанцією, яку отримують ізсечі вагітних жінок. У жінок препарат має переважно лютеїнізуючу дію, а у чоловіків - переважно стероїдогенну дію та, крім того, може ініціювати і підтримувати сперматогенез.

Фармакокінетика. Виводиться виключно нирками, причому хор іонічний гонадотропін екскретується у вільній формі.

Показання для застосування.

Жінки

Безпліддя, що пов’язане з ановуляцією.

Якщо введення Профазі є складовою частиною загального чітко визначеного курсу лікування, який включає в себе попереднє стимулювання дозрівання фолікулів і проліферації ендометрія, наприклад за допомогою Гоналу Ф (рекомбінантного ФСГ), Метродину ВЧ (урофолітропіну) або Пергоналу (менотропіну).

Суперовуляція при здійсненні різноманітних допоміжних репродуктивних методик (ДРМ) для настання зачаття.

Недостатність жовтого тіла і підтримка лютеїнової фази при проведенніДРМ.

Звичне не виношування вагітності.

Загрозливий мимовільний викидень.

Чоловіки

Гіпогонадотропний гіпогонадизм.

Крипторхізм.

Олігоастеноспермія і азооспермія.

 

Спосіб застосування та дози.

Жінки

Ановуляторне безпліддя.

До 10 000 МО Профазі вводиться внутрішньом’язово у середині циклу після лікування Гоналом Ф, Метродином ВЧ або Пергоналом відповідно до обраної схеми.

Суперовуляція при здійсненні допоміжних методів для настання зачаття.

Профазі застосовується як складова частина курсу, направленого настимуляцію яєчників при проведенні ДРМ.

До 10 000 МО Профазі вводиться внутрішньом’язово у вигляді одноразової ін’єкції після індукції росту множинних фолікулів унаслідок стимуляції за встановленою схемою. Забір яйцеклітини здійснюється через 34 - 36 годин після введення Профазі.

Недостатність жовтого тіла.

5 000 МО Профазі вводиться внутрішньом’язово на п’ятий день після настання овуляції. Ін’єкція повторюється на дев’ятий день.

Звичне не виношування.

Лікування слід розпочинати одразу ж після діагностування вагітності (але не пізніше терміну 8 тижнів вагітності) і продовжувати до 14 тижнів включно. Рекомендується введення 10 000 МО Профазі в/м першого разу, а потім по 5 000 МО двічі на тиждень.

Загрозливий мимовільний викидень.

Як і для запобігання звичному викидню, при загрозливому мимовільному викидні слід ввести внутрішньом’язово при першій ін’єкції 10 000 МО Профазі, апотім вводити по 5000 МО двічі на тиждень до 14-го тижня вагітності включно. Лікування слід розпочинати лише у випадку, якщо симптоми загрозливого викидня виникає протягом перших 8 тижнів вагітності включно.

Чоловіки.

Гіпогонадотропний гіпогонадизм.

З метою нормалізації рівня тестостерону у сироватці крові і індукування розвитку вторинних статевих ознак Профазі можна вводити щотижня протягом трьох тижнів.

Для індукції сперматогенезу необхідно вводити підшкірно або внутрішньом’язово до 12 000 МО Профазі щотижня протягом 6 - 9 місяців. Однієюіз звичайних схем пропонується введення 4 000 МО Профазі підшкірно або внутрішньом’язово тричі на тиждень протягом 6 - 9 місяців, після чого доза можебути зменшена до 2 000 МО та вводитися тричі на тиждень. Якщо внаслідок лікування Профазі буде мати місце лише андроген на реакція без ознак сперматогенезу, то лікування слід продовжувати двічі на тиждень разом зін’єкціями Пергоналу по 75 МО тричі на тиждень. Лікування за цією схемою слід продовжувати як мінімум протягом чотирьох місяців. Якщо після завершення 4-місячного курсу лікування у хворого не буде відмічено посилення сперматогенезу, то лікування можна продовжити, вводячи Профазі по 2 000 МО дварази на тиждень та 75 МО - 150 МО Пергоналу тричі на тиждень. Стан сперматогенезу необхідно оцінювати щомісяця та за відсутності позитивних результатів лікування необхідно припинити.

Хоча ніякий специфічний контроль за лікуванням пацієнтів - чоловіків непотрібен, при лікуванні Профазі доцільно періодично робити аналіз сперми длявизначення відповіді на лікування.

Крипторхізм.

При пре пубертатному крипторхізмі, що виник не в результаті анатомічних порушень, найбільш звичні такі три схеми введення Профазі:

Введення 4 000 МО препарату підшкірно або внутрішньом’язово тричі натиждень протягом 3 тижнів.

Введення 5 000 МО підшкірно або внутрішньом’язово через день у кількості 4 ін’єкції.

15 підшкірних або внутрішньом’язових ін’єкцій препарату в дозах від 500до 1 000 МО протягом 6 тижнів.

Олігоастеноспермія та азооспермія.

У випадках ідіопатичної нормогонадотропної олігоастеноспермії таазооспермії 5 000 МО Профазі вводиться підшкірно або внутрішньом’язово щотижня разом з 75 МО - 150 МО Пергоналу тричі на тиждень протягом 3 місяців.

При олігоастеноспермії та азооспермії внаслідок відносної андрогенноїнедостатності можливе використання такої схеми введення Профазі: 2500 МОпішкірно або внутрішньом’язово кожні 5 днів або 10 000 МО підшкірно або внутрішньом’язово один раз у два тижні протягом 3 місяців.

Побічна дія.

Місцеві реакції (біль у місці введення ін’єкції);

головний біль, відчуття втоми, роздратованість, неспокій, депресія;

рідко - алергічні реакції;

у жінок - синдром гіперстимуляції яєчників, якому можна запобігти при відповідному контролі за лікуванням (див. “Застереження”);

у чоловіків - затримка рідини, набряки, підвищена чутливість сосків ігінекомастія, передчасне статеве дозрівання.

Протипоказання.

Пухлина яєчників або гіпофіза, карцинома або гормонально залежна пухлина передміхурової залози. Ендокринні порушення, такі як гіпотиреоз, недостатність кори надниркових залоз або гіперпролактинемія, слід коригувати до початку лікування Профазі;

дисгенезія гонад, відсутність матки, раннє настання менопаузи, непрохідність маткових труб, якщо тільки лікування не проводиться з метою здійснення запліднення in vitro;

загострення тромбофлебіту;

алергія на Профазі в анамнезі;

у чоловіків Профазі неефективний при високих рівнях ФСГ (фолікулостимулюючого гормону). Це вказує на первинну тестикулярну недостатність;

прийом Профазі неефективний і не показаний для схуднення.

Передозування. Немає повідомлень відносно випадків передозуванняПрофазі, однак синдром гіперстимуляції яєчників може мати місце як результат передозування при індукції овуляції фолікулостимулюючими препаратами. Гіперстимуляція буває невираженою або помірною та вираженою (див.“Застереження”).

Особливості застосування. Введення Профазі здійснюється за допомогоювнутрішньом’язових ін’єкцій, однак при лікуванні чоловіків Профазі може вводитися підшкірно, якщо курс лікування триває протягом багатьох місяців.

Розчин Профазі слід готувати безпосередньо перед ін’єкцією з використанням розчинника, що додається.

Застереження.

Жінки

Синдром гіперстимуляції яєчників може виникнути у жінок, які зазнають стимуляції овуляції за допомогою введення лХГ, він характеризується надмірною відповіддю яєчників на фолікулостимулюючі агенти.

Синдром гіперстимуляції оцінюється як

невиражений і помірний. Симптоми: здуття живота, нудота, блювання, іноді діарея, збільшення яєчників до 5 - 12 см через 3 - 6 днів після введення чХГ. Лікування: спокій, постійне спостереження.

Гінекологічний огляд при збільшенні яєчників слід проводити дуже обережно, щоб уникнути розриву кіст яєчників. Вищезазначені симптоми регресують спонтанно через 2 - 3 тижні.

виражений. Симптоми: сильне здуття живота, асцит, що супроводжується випотом у плевральну порожнину або без нього; збільшення яєчників (більше 12см.); зменшення об’єму циркулюючої крові; іноді – кардіоваскулярний шок. Лікування:госпіталізація, консервативне лікування, направлене на відновлення об’ємуциркулюючої крові і запобігання шоку. У початковій фазі розвитку синдрому слід утримуватися від введення діуретиків, які можуть призвести до виникненнякардіо-васкулярного шоку у деяких пацієнтів. Однак сечогінні засоби можуть бути використані у фазі полегшення ознак синдрому гіперстимуляції яєчників.

Можливість появи синдрому гіперстимуляції яєчників може бути знижена ужінок, в яких він виникає при суперовуляції, що необхідна для проведення ДРМ, якщо здійснена аспірація вмісту всіх фолікулів до настання овуляції.

Багатоплідна вагітність.

Можливість виникнення багатоплідної вагітності збільшується внаслідок стимуляції дозрівання фолікулів і овуляції у пацієнток, які намагаютьсязавагітніти природним шляхом. Однак, у більшості випадків спостерігаються двійнята. Багатоплідність може призводити до передчасних пологів. Небезпека виникнення багатоплідної вагітності внаслідок проведення штучного зачаття залежить від кількості введених ооцитів (ембріонів).

Тест на вагітність.

Можуть бути отримані помилкові результати, якщо тест проводився у пацієнток, які зазнавали незадовго до цього (до 7 днів) введення лХГ або отримували його під час дослідження.

Чоловіки

Андрогени здатні спричинювати затримку рідини в організмі у чоловіків при введенні високих доз Профазі. У таких випадках слід значно знизити дозу, особливо пацієнтам, які мають кардіологічні і ниркові захворювання, хворіють на епілепсію, мігрень та астму.

Передчасне статеве дозрівання: лХГ здатний спричинювати передчасний статевий розвиток при введенні юнакам для лікування крипторхізму. Якщо виявлені відповідні до цього стану симптоми, лікування слід припинити. Якщо лікування необхідно продовжувати, слід вводити знижені дози препарату. Підвищені рівні ендогенного ФСГ свідчать про первинну тестикулярну недостатність. Пацієнти зтакими ознаками звичайно не сприйнятливі до лХГ-менотропін терапії.

Вагітність і годування груддю.

Контрольні дослідження, проведені в популяції вагітних жінок, невиявили ніякої небезпеки для плода протягом першого триместру вагітності. Профазі не слід призначати жінкам, які годують груддю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

При лікуванні із застосуванням Профазі не відмічена його несумісність збудь-якими іншими лікарськими засобами. При лікуванні чоловічого безпліддя і внутрішньом’язовому введенні допускається змішування Профазі та Менотропіну водному шприці.

Умови та термін зберігання. Ампули з препаратом Профазі слід зберігати при температурі не вище 25°С в місцях, недоступних для дітей. Не слід використовувати препарат після закінчення терміну, зазнач енного на упаковці. Розчинений у фізіологічному розчині хлориду натрію Профазі слід використовувати негайно після розчинення. Источник

Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Профази в аптеках




На сайті також шукають: Діане-35, Оксикорт інструкція, Застосування препарату Алохол, Інструкція з використання Фталазол, Показання для застосування Вітамін с, Нейродар побічні дії, Кагоцел протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Березові бруньки