Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДЕЗАМІНООКСИТОЦИН
Назва: ДЕЗАМІНООКСИТОЦИН | Шукати ДЕЗАМІНООКСИТОЦИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Demoxytocin
Виробник: АТ "Гріндекс", Латвія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 50 МО №10 (10х1)
Діючі речовини: 1 таблетка містить: дезаміноокситоцину - 50 МО
Допоміжні речовини: Сахароза, лактоза, крохмаль картопляний, кальцію стеарат, метилцелюлоза
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють мускулатуру матки
Показання: Для збудження і посилення пологової активності при її первинній та вторинній слабкості. Для прискорення інволюції матки і стимулювання лактації у післяпологовий період.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3728/01/01
Термін дії посвідчення: з 09.11.2005 по 09.11.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДЕЗАМІНООКСИТОЦИН
АТ код: H01BB01
Наказ МОЗ: 589 від 09.11.2005


Інструкція для застосування ДЕЗАМІНООКСИТОЦИН

ІНСТРУКЦІЯ


для медичного застосування препарату


ДЕЗАМІНООКСИТОЦИН

(DEMOXYTOCINUM)


Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: demoxytocin;

амід циклічного дисульфіду (1-6) b-меркаптопропіоніл-L-тирозил-L-ізолейцил-L-глутамініл-L-аспарагініл-L-цистеїніл-L-пропіл-L-лейцил-гліцину;  

основні фізико-хімічні властивості: круглі, плоско циліндричні таблетки білого кольору, з фаскою і рискою;

склад: 1 таблетка містить 50 МО демокситоцину;

допоміжні речовини: сахароза, лактоза, крохмаль картопляний, кальцію стеарат, м етилцелюлоза.


Форма випуску. Таблетки.


Фармакотерапевтична група. Гормони задньої долі гіпофіза. Окситоцин та його похідні. Код АТС Н 01В В 01.


Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Дезаміноокситоцин за хімічною структурою близький до окситоцину і має аналогічні фармакологічні властивості. Він збуджує гладку мускулатуру   матки, скорочує міоепітеліальні клітини молочних залоз, посилюючи виділення молока. Дезаміноокситоцину властива виражена й триваліша дія порівняно з дією окситоцину, оскільки препарат стійкий до ферментативної інактивації (до окситоциназ).

Дезаміноокситоцин позбавлений вазопресорної і антидіуретичної дії, що дозволяє застосовувати його   жінкам хворим на артеріальну гіпертензію, з пізніми токсикозами вагітних і порушеннями функцій нирок.

Фармакокінетика. Дезаміноокситоцин швидко абсорбується через слизову оболонку ротової порожнини в системний кровотік. Дезаміноокситоцин не руйнується ферментами слини. Він стійкий до окситоцинази, що руйнує окситоцин. Усі ці властивості препарату дозволяють застосовувати його трансбукально.

Всмоктування однієї таблетки, що містить 50 МО, відбувається протягом 15 або 30 хв, а елімінація – протягом 30 або 60 хв.


Показання для застосування. Для збудження і посилення пологової активності при її первинній та вторинній слабкості. Для прискорення інволюції матки і стимулювання лактації у післяпологовий період.


Спосіб застосування та дози. Застосовують тільки в умовах стаціонару. Таблетку застосовують трансбукально, закладаючи за щоку поперемінно праворуч і ліворуч, і утримують у ротовій порожнині до повного її розчинення і всмоктування. Для збудження і стимулювання пологової діяльності звичайно застосовують по 50 МО (1 таблетка) кожні 30 хв; необхідну дозу препарату визначають індивідуально.

Максимальна доза звичайно становить 500 МО (10 таблеток), у поодиноких випадках – 900 МО і більше. При появі регулярних, сильних перейм наступні разові дози Дезаміноокситоцину зменшують удвічі (1/2 таблетки) або збільшують інтервал між прийомами (1 год). За відсутності ефекту препарат можна повторно приймати через 24 год.

Для стимулювання лактації призначають з 2-го по 6-й день післяпологового періоду по 25 або 50 МО (1/2 або 1 таблетка) Дезаміноокситоцину за 5 хв до годування дитини, 2 або 4 рази на добу.


Побічна дія. Великі дози препарату можуть спиричинити надмірну стимуляцію мускулатури матки, що, в свою чергу, спричиняє розрив матки, асфіксію або навіть загибель плода.

У поодиноких випадках можливі нудота, блювання, звуження периферичних кровоносних судин і підвищення артеріального тиску, тахікардія.


Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату. Невідповідність розмірів таза і плода. Аномалії положення плода. Загрожую чий розрив матки. Наявність після операційних рубців на матці (у т. ч. після кесарева розтину). Внутрішньоутробна гіпоксія плода. Передчасне відшарування плаценти.


Передозування. Відомості про випадки інтоксикації відсутні.


Особливості застосування. Необхідно брати до уваги індивідуальну реакцію породіль на препарат.

Одночасно з Дезаміноокситоцином не можна застосовувати інші препарати аналогічної дії.

Одна таблетка Дезаміноокситоцину містить 233,12 мг сахарози та 132,24 мг лактози.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. b-адреноміметичні засоби можуть знижувати стимулюючу дію Дезаміноокситоцину на матку.


Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, темному місці при температурі не вище 25°С. Зберігати у недоступному для дітей місці. Термін придатності - 5 років.


Умови відпуску. За рецептом.


Упаковка. По 10 таблеток у блістері; по 1 блістеру у пачці з картону.


Виробник. АТ “Гріндекс”, Латвія. Источник


Адреса. Вул. Крустпілс, 53, Рига, LV-1057 Латвія.



Смотрите также: Цены на Дезаминоокситоцин в аптеках




На сайті також шукають: Лоспирин, Рисполепт інструкція, Фридерм цинк застосування, Флоксал побічні дії, Калію оротат протипоказання