Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПІКОВІТ ФОРТЕ
Назва: ПІКОВІТ ФОРТЕ | Шукати ПІКОВІТ ФОРТЕ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: КРКА д.д., Ново место, Словенія
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, № 30
Діючі речовини: 1 таблетка містить: ретинолу (вітаміну А як ретинолу пальмітату) 5000 МО; холекальциферолу (вітаміну D3) 400 МО; кислоти аскорбінової (вітаміну С) 60 мг; нікотинаміду 20 мг; альфа-токоферолу ацетату (вітаміну Е) 15 мг; кальцію пантотенату 10 мг; піридоксину гідрохлориду (вітаміну В6) 2,00 мг; рибофлавіну (вітаміну В2) 1,70 мг; тіаміну нітрату (вітаміну В1) 1,50 мг; кислоти фолієвої 0,40 мг; ціанокобаламіну (вітаміну В12) 6,00 мкг
Допоміжні речовини: Мальтитол, мальтитол рідкий, манітол, аспартам, ароматизатор мандариновий, полісорбат 80, гліцерол, олія рицинова очищена, магнію стеарат, капол 600 фарма, повідон, кремній колоїдний безводний, титану діоксид (Е171), бета-каротин (Е160а)
Фармакотерапевтична група: Полівітамінні препарати
Показання: При гіповітамінозах, неадекватному харчуванні, а також у випадках, коли підвищується потреба у вітамінах (перевтома та погана концентрація уваги у школярів; підвищена фізична активність; нерегулярне та одноманітне харчування; знижений апетит; у комплексному лікуванні при призначенні антибактеріальних засобів; як вітамінна добавка при дієтах, у сезони, коли в їжі бракує свіжих фруктів та овочів).
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4243/02/02
Термін дії посвідчення: з 22.01.2007 по 22.01.2012
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПІКОВІТ ФОРТЕ
АТ код: A11AA03
Наказ МОЗ: 17 від 22.01.2007


Інструкція для застосування ПІКОВІТ ФОРТЕ

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

ПІКОВІТ® форте

PIKOVIT® forte


Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: круглі, двоопуклі таблетки, вкриті оболонкою, від світло- до темно-оранжевого кольору,   з можливими темними та світлими плямами;

склад: 1 таблетка, вкрита оболонкою, містить:

ретинолу (вітамін А як ретинолу пальмітат)   5000 МО

холекальциферолу  (вітамін D3)               400 МО

кислоти аскорбінової (вітамін С)             60 мг

нікотинаміду                            20 мг

альфа-токоферолу ацетату (вітамін Е)         15 мг  

кальцію пантотенату                     10 мг

піридоксину гідро хлориду (вітамін В6)        2.00 мг

рибофлавіну  (вітамін В2)                    1.70 мг

тіаміну нітрату  (вітамін В1)                1.50 мг

кислоти фолієвої                        0.40 мг

ціанокобаламіну (вітамін В12)           6.00 мкг

допоміжні речовини: мальтитол, мальтитол рідкий, манітол, аспартам, ароматизатор мандариновий, полісорбат 80, гліцерол, олія рицинова очищена, магнію стеарат, капол 600 фарма, повідон, кремній колоїдний безводний, титану діоксид (Е 171) і бета-каротин (Е 160а).


Форма випуску. Таблетки,   вкриті оболонкою.


Фармакотерапевтична група.   Вітаміни. Полівітамінні комплекси без добавок.

Код АТС А 11ВА.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Піковіт Форте - таблетки, вкриті оболонкою, містять 11 найважливіших вітамінів у кількості, що відповідає рекомендованим денним потребам у дітей віком від 7 років і старше.

Комплекс вітамінів групи В (В1, В2, В6, пантотенова кислота та нікотинамід) беруть участь у метаболізмі вуглеводів, жирів і білків, сприяють нормальному функціонуванню центральної і периферичної нервової системи.   Фолієва кислота необхідна для нормального утворення, регенерації та функціонування клітин крові. Вітамін А потрібний для розвитку епітеліальних клітин і синтезу   зорового пігменту. Вітамін D бере участь у метаболізмі кальцію та сприяє його накопиченню у кістках, запобігає резорбції кісткової тканини. Регулює вміст фосфору в організмі.   Вітамін С прискорює засвоєння заліза та бере участь у багатьох окисно-відновних реакціях організму. Вітамін Е є фізіологічним антиоксидантом, запобігає окисненню полі ненасичених жирних кислот у мембранах клітин, тим самим запобігає їх ушкодженню і зберігає клітинні функції.

Фармакокінетика. Не вивчалася.


Показання для застосування. При гіповітамінозах, неадекватному харчуванні, а також у випадках, коли підвищується потреба у вітамінах (перевтома та погана концентрація уваги у школярів; підвищена фізична активність; нерегулярне та одноманітне харчування; знижений апетит; у комплексному лікуванні при   призначенні антибактеріальних засобів; як вітамінна добавка при дієтах, у сезони, коли в їжі бракує свіжих фруктів та овочів).


Спосіб застосування та дози. Підліткам і дітям від 7 років - по 1 таблетці на добу після їди.

Таблетки слід розсмоктувати у роті.

При зниженому апетиті Піковіт Форте слід приймати протягом 2 місяців, при інших показаннях – протягом 1 місяця. Повторювати курс прийому слід 2-3 рази на рік.


Побічна дія. У призначених дозах Піковіт Форте не   спричиняє побічних ефектів. Якщо розвиваються симптоми алергії (наприклад, висип на шкірі, свербіж), прийом таблеток слід відмінити.


Протипоказання. Піковіт Форте не слід давати при підвищеній чутливості до будь-якого з компонентів препарату, при гіпервітамінозі А і D, хворим на фенілкетонурію.

Не рекомендується дітям до 7 років.


Передозування.   Прийом дуже великих доз протягом тривалого часу може спричинити гіпервітаміноз А і D, з появою симптомів хронічної   інтоксикації, а саме: блювання, головний біль, сонливість, діарея.

Таблетки   Піковіт Форте містять гліцерол, манітол та мальтитол. Тому прийом доз, що перевищують рекомендовані, може спричиняти головний біль і шлунково-кишкові розлади (діарею та метеоризм). У разі виникнення зазначених явищ   слід відмінити прийом препарату.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами.   Не відома.

Не рекомендований одночасний прийом інших препаратів, що містять вітаміни А і D.


Особливості застосування. Вагітним жінкам, особливо у першому триместрі вагітності, можна призначати цей препарат лише   після ретельного співставлення ризику-користі.

Хворим на діабет можна призначати Піковіт Форте, але слід мати на увазі, що кожна таблетка містить 0,8 г мальтилолу. Для метаболізму мальтитолу потрібен інсулін, але ці потреби в інсуліні є незначними через повільний гідроліз та абсорбцію препарату у шлунково-кишковому тракті. Крім того, енергетична цінність мальтитолу (10 кДж/г або 2,4 ккал/г) є значно меншою порівняно з енергетичною цінністю цукру.

До складу Піковіту Форте   входить аспартам, що містить фенілаланін, тому вони протипоказані пацієнтам з фенілкетонурією.


Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 30 °С в захищеному від світла та вологи місці. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності – 3 роки.


Умови відпуску. Без рецепта.


Упаковка. 30 таблеток, вкритих оболонкою (2 блістери по 15 таблеток) у картонній коробці.


Виробник. КРКА, д. д., Ново место. Источник


Адреса. Шмар’єшка цеста 6, 8501 Ново место, Словенія.



Смотрите также: Цены на Пиковит в аптеках




На сайті також шукають: Гатимак, Граммидин інструкція, Зоксан-тз застосування, Сомазина побічні дії, Карсил форте протипоказання