Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГЕПА-МЕРЦ
Назва: ГЕПА-МЕРЦ | Шукати ГЕПА-МЕРЦ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ornithine
Виробник: "Merz Pharma GmbH & Co.KGaA" для "Merz Pharmaceuticals GmbH", Німеччина
Лікарська форма: Розчин для інфузій
Форма випуску: Концентрат для інфузійного розчину по 10 мл (5 г) в ампулах № 10
Діючі речовини: 1 ампула містить: L-орнітину-L-аспартату 5 г
Фармакотерапевтична група: Амінокислоти
Показання: Гострі та хронічні захворювання печінки, що супроводжуються гіперамоніємією (гепатит, цироз); печінкова енцефалопатія (латентна та виражена).
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0039/01/01
Термін дії посвідчення: з 24.11.2003 до 24.11.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГЕПА-МЕРЦ
АТ код: A05BA06
Наказ МОЗ: 540 від 24.11.2003


Інструкція для застосування ГЕПА-МЕРЦ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГЕПА-МЕРЦ

(Hepa-Merz®)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: L-орнітину-L-аспартат;

основні фізико-хімічні властивості: прозорий розчин від безбарвного доблідо-жовтого кольору;

склад: 1 ампула об’ємом 10 мл містить 5,0 г L-орнітину-L-аспартату;

допоміжні речовини: вода дляін’єкцій.

 

Форма випуску. Концентрат для ін фузійного розчину.

Фармакотерапевтична група. Гепатотропні препарати. Код АТС А 05ВА 06.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. L-орнітин-L-аспартат діє на два основні шляхи детоксикації амонія – синтез сечовини та синтез глутаміну – завдяки амін окислотам орнітину та аспартату. Синтез сечовини здійснююється внавколо венозних гепатоцитах, в яких орнітин є активатором двох ферментів: орнітину карбамоіл трансфер ази та карбамоіл фосфатсинтетази, а також субстратом для синтезу сечовини. Синтез глутаміну відбувається у навколо венознихгепатоцитах. При патологічних станах аспартат та дикарбоксилати захоплюютьсянавколовенозними клітинами печінки, де виконують роль субстрата або стимулятора активації синтезу глутаміну, який при цирозі печінки зменшується на 20 % порівняно з нормальним рівнем. Це призводить до збільшення зв’язування аміака уформі глутаміну. Глутамін фізіологіочно та патофізіологічно не тільки нетоксична форма для виведення аміаку, але ще й важливий активатор синтезу сечовини (міжклітинний обмін глутаміну). За фізіологічних умов орнітин тааспартат не пригнічують синтез сечовини. Експерементальні дослідження на тваринах показали, що посилення глутамінового синтезу є механізмом, що знижує вміст аміаку. В деяких клінічних дослідженнях спостерігалось покращення співвідношення розгалуджених амін окислот до ароматичних.

Фармакокінетика. L-орнітину-L-аспартат розщеплюється на орнітин тааспартат. Обидві амін окислоти мають короткий період напів виведення, який становить 0, 3-0,4 години. Частина аспартату виводиться з сечою у незмінному вигляді.

Показання для застосування.

Гострі та хронічні захворювання печінки, що супроводжуютьсягіперамоніемією (гепатит, цироз).

Печінкова енцефалопатія (латентна та виражена), особливо порушення свідомості: кома та прекома.

Спосіб застосування та дози. Застосовують внутрішньо венно. Якщо не призначено інакше, можливе введення до 4-х ампул на добу. Для хворих на порушення свідомості (кома або прекома) до 8 ампул протягом 24 годин, залежно від тяжкості стану. Не розчиняйте більше 6 ампул у 500 мл ін фузійного розчину. Гепа-Мерц змішують зі звичайними ін фузійними розчинами (такими як: глюкоза 5 %, глюкоза 10 %, ізотонічний розчин натрію хлориду, розчин Рінгера). Гепа-Мерцнеобхідно вводити крапельно, максимальна швидкість введення 5 г орнітинуаспартату за годину (що відповідає 1 ампулі). Якщо функції печінки істотно ослаблені, введення необхідно від корегувати відповідно до стану хворого, зметою попередження блювання та нудоти.

Немає клінічних данних щодо застосування Гепа-Мерц, концентрату дляін фузійного розчину для лікування у дітей.

Побічна дія. При дотриманні рекомендованних доз Гепа-Мерц, звичайно, добре переноситься. Можливі алергічні реакції до компонентів препарату. Інколи можливі нудота та блювання. Ці симптоми короткочасні та не потребують відміни терапії.

Протипоказання.

Надчутливість до L-орнітину-L-аспартату чи будь-якого компонента препарату.

Ниркова недостатність тяжкого ступеня (рівень креатині ну в сироватці вище

3 мг/100 мл).

Передозування. При прийомі згідно з Інструкцією передозування малоймовірне.

Іноді можливі порушення з боку шлунково-кишкового тракту. Якщо, надумку лікаря, виникли симптоми, що можуть бути пов’язані з передозуванням, прийом препарату слід припинити та вжити симптоматичних заходів.

Особливості застосування. При введені високих доз Гепа-Мерц, концентрату дляін фузійного розчину, слід контролю вати рівні сечовини в сироватці та сечі. Якщо функції печінки істотно ослаблені, введення необхідно від корегувати відповідно до стану хворого, з метою попередження блювання та нудоти.

Хоча немає повідомлень про шкідливість застосування препарата Гепа-Мерц під час вагітності та лактації, препарат слід застосовувати з обережністю.

Сам перебіг захворювання впливає на здатність керувати механізмами та транспортними засобами, отже у пацієнтів, що приймають Гепа-Мерц, може бути порушена така здатність.

Як і будь-які інші ліки, препарат Гепа-Мерц не слід застосовувати після закінчення терміну придатності.

Взаємодія з лікарськими засобами. Не рекомендовано вводити в одномуін фузійному розчині разом з пеніциліном, вітаміном К, рифампіцином, мепробаматом, діазепамом, клометіазолом, пентоталом, він каміном.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25° С, Источник

у недоступному для дітей місці. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Гепа-мерц в аптеках




На сайті також шукають: Кеторол, Цефтриаксон інструкція, Застосування препарату Мономах, Інструкція з використання Аскорбінова кислота, Показання для застосування Ентеросгель, Оксибрал побічні дії, Пульмекс протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Сульбактомакс