Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПРЕГНАВІТ
Назва: ПРЕГНАВІТ | Шукати ПРЕГНАВІТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Merckle GmbH"/"ratiopharm International GmbH", Німеччина
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули № 30, № 60
Діючі речовини: 1 капсула містить: вітаміну А - 3000 МО, вітаміну D3 - 200 МО, вітаміну Е - 10.0 мг, вітаміну В1 - 1.5 мг, вітаміну В2 - 2.5 мг, вітаміну В6 - 5.0 мг, вітаміну В12 - 5.75 мкг, вітаміну РР - 15.0 мг, вітаміну С - 75.0 мг, кальцію пантотенату - 10.0 мг, кальцію лактату - 6.51 мг, кислоти фолієвої - 0.75 мг, заліза двовалентного фумарату - 30.0 мг, кальцію фосфату кислого безводного - 250.0 мг
Допоміжні речовини: Р-метоксиацетофенон, етилванілін, лецитин Е 322, віск жовтий, олія соєва гідрована, олія соєва частково гідрована, олія рапсова рафінована, желатин, олія арахісова гідрогенізована, тригліцериди каприлової та капринової кислот; гліцерин 85%, суха субстанція каріону R 83, титану діоксид Е 171, заліза оксид чорний Е 172, кошеніловий червоний Е 124
Фармакотерапевтична група: Полівітамінні препарати
Показання: Поповнення вмісту вітамінів та мінералів жінкам до запліднення, під час вагітності та в післяпологовому періоді, незалежно від того годують вони груддю чи ні; у період реконвалесценції після тяжкої хвороби.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1813/01/01
Термін дії посвідчення: з 27.08.2004 до 27.08.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПРЕГНАВІТ
АТ код: A11AA04
Наказ МОЗ: 21 від 23.01.2006


Інструкція для застосування ПРЕГНАВІТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ПРЕГНАВІТ

(PREGNAVIT®)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: м’які желатинові непрозорі капсули овальної форми, червоно-коричневого кольору. Вміст капсул – масляниста паста жовто-коричневого кольору;

Склад: одна капсула містить:

Ретинолу пальмітат (віт. А)

3000 МО;

Холекальциферол (віт. Д 3)

200 МО;

a-токоферолу ацетат (віт. Е)

10 мг;

Тіаміну нітрат (віт. В1)

1,5 мг;

Рибофлавін (віт. В2)

2,5 мг;

Піридоксину гідро хлорид (віт. В6)

5 мг;

Ціанокобаламін (віт. В12)

5,75 мкг;

Нікотинамід (віт. РР)

15 мг;

Кислота аскорбінова (віт. С)

75 мг;

Кальцію пантотенат

10 мг;

Кальцію лактат

6, 51 мг;

Кислота фолієва

0,75 мг;

Заліза двовалентного фумарат

30 мг;

Кальцію фосфат кислий безводний

250 мг;

допоміжні речовини: р-метоксиацетофенон, етил ванілін, лецитин Е 322, віск жовтий, олія соєва гідрована, олія соєва частково гідрована, олія рапсова рафінована, желатин, олія арахісова гідрогенізована, три гліцериди каприлової та капринової кислот; гліцерин

85 %, суха субстанція каріону R 83, титану діоксид Е 171, заліза оксид чорний Е 172, кошеніловий червоний Е 124.

Фармакотерапевтична група. Полівітаміни з мікроелементами. Код АТС А 11А А 04.

 

Форма випуску. Капсули.

Фармакологічні властивості.Прегнавіт– комбінований вітамінний препарат, який містить мінеральні речовини. Вітаміни та мінеральні речовини, які входять до складу препарату, повністю поповнюють їхдефіцит у разі підвищення їх потреби під час вагітності та лактації. ДіяПрегнавіту визначається компонентами, які входять до його складу.

Ретинолу пальмітат (вітамін А) необхідний для біосинтезу родопсину, зберігає цілісність епітеліальних клітин, росту організму (плода під час вагітності).

Холекальциферол (вітамін Д3) регулює обмін кальцію та фосфору в організмі, а також процес становлення структури кісток; попереджає розвиток рахіту у немовлят.

Тіаміну нітрат (вітамін В1) як кофермент бере участь у вуглеводному обміні, функціонуванні нервової системи.

Рибофлавін (вітамін В2) важливий каталізатор процесів клітинного дихання та зорового сприймання. Уперіод вагітності обмежує дію тератогенних факторів.

Піридоксину гідро хлорид (вітамін В6) як кофермент бере участь у білковому обміні та синтезі нейромедіаторів. Під час вагітності особливо необхідний жінкам, які в минулому приймали оральні контрацептиви, що могло призвести до вичерпування депо піридоксину в організмі.

Ціанокобаламін (вітамін В12) бере участь у синтезі нуклеотидів; є важливим фактором нормального росту, кровотворення та розвитку епітеліальних клітин; необхідний для метаболізмуфолієвої кислоти та синтезу мієліну.

Нікотинамід бере участь у процесах тканинного дихання, жирового та вуглеводного обмінів.

Кислота аскорбінова (вітамін С) забезпечує синтез колагену; бере участь у формуванні та підтримці структури та функції хрящів, кісток, зубів; впливає на утворення гемоглобіну, дозрівання еритроцитів. Фізіологічний рівень аскорбінової кислоти в організмі вагітної жінки має велике значення для нормального розвитку плаценти, а також для підвищення опірності організму інфекціям.

Кислота пантотенова (кальцію пантотенат) як складова частина коензиму А, відіграє важливу роль у процесах ацетилювання та окислення; сприяє розвитку, регенерації епітелію та ендотелію.

Кислота фолієва бере участь у синтезі амін окислот, нуклеотидів, нуклеїнових кислот; необхідна для нормальногоеритропоезу. У період вагітності виконує деякою мірою захисну функцію щодотератогенних чинників.

α-токоферолу ацетат (вітамін Е) має антиоксидантну властивість, захищає речовини від окислення; підтримує стабільність еритроцитів, попереджає гемоліз; має позитивний вплив на функцію статевих залоз, нервової та м’язової тканин.

Залізо (у вигляді заліза двовалентного фумарату) бере участь в еритропоезі, у складі гемоглобіну здійснює транспорт кисню до тканин.

Кальцій (головним чином із кальцію фосфату кислого безводного, а також кальцію пантотенату и кальцію лактату) необхідний для формування кісткової речовини, зсідання крові, здійснення процесів передачі нервових імпульсів, скорочення скелетних та гладких м’язів, нормальної діяльності міокарда.

Фармакокінетика. Дія Прегнавіту є сукупною дією його компонентів, тому проведення кінетичних спостережень неможливе. Всі компоненти разом не можуть бути прослід ковані за допомогою маркерів або біодосліджень. Зцієї ж причини неможливо виявити метаболіти препарату.

Показання для застосування. Запобіганняполі гіповітамінозу та дефіциту мінеральних речовин у вагітних та внутрішньоутробних відхилень розвитку плода під час вагітності, період лактації; період реконвалесценції після тривалих та/або важко протікаючихзахворювань, у тому числі інфекційних у дорослих.

Спосіб застосування тадози.

Препарат приймають внутрішньо підчас їди з невеликою кількістю рідини. Якщо лікар не порадив Вам інший режим дозування, під час вагітності Прегнавіт приймають по

1 капсулі щоденно. При необхідності доза може бути збільшена в ІІ – III триместрі вагітності до 2 капсул на добу. Прегнавіт може застосовуватися не тільки під час вагітності, а і в післяпологовий період, а також у період видужування після довготривалих ітяжких хвороб. У цих випадках препарат рекомендується приймати дорослим курсами тривалістю 2 – 3 місяці по 1 капсулі 1 раз на добу.

Побічна дія. При застосуванні за призначенням у рекомендованих дозах побочна дія не встановлена. Можливі алергічні реакції на компоненти препарату.

Протипоказання. Перніціозна анемія.

Передозування. При передозуванні можливідиспептичні прояви. Жодних спеціальних заходів, за винятком звичайного медичного спостереження, непотрібно.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Прегнавіт не рекомендується призначати протягом тривалого часу разом з іншими полівітамінами, оскільки можливе передозування жиророзчинних вітамінів (А, Д3, Е) внаслідок депонування останніх в організмі. Источник

Особливості застосування. У період вагітності добова доза ретинолу пальмі тату (вітаміну А) не повинна перевищувати 10 000 МО. У зв’язку з відсутністю досвіду клінічного застосування Прегнавіт не рекомендується застосовувати дітям.

Умови та термін зберігання.Зберігати при температурі не вище 25 °С у місцях, недоступних для дітей. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Прегнавит в аптеках




На сайті також шукають: Роаккутан, Бонефос інструкція, Атенолол застосування, Траумель с побічні дії, Персен форте протипоказання