Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НОВОКАЇН
Назва: НОВОКАЇН | Шукати НОВОКАЇН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Procaine
Виробник: ТОВ "Юрія-Фарм", м. Київ, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій 0,25% по 200 мл або по 400 мл у пляшках; по 5 мл, або по 10 мл, або по 20 мл, або по 30 мл у попередньо наповнених шприцах
Діючі речовини: 1 мл розчину містить: прокаїну 0,0025
Допоміжні речовини: Розчин кислоти хлористоводневої 0,1 М, вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Місцевоанестезуючі препарати
Показання: Інфільтраційна, провідникова, епідуральна і спинномозкова анестезія; паранефральна блокада; для потенціювання дії основних наркотичних засобів при загальній анестезії
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/6394/01/01
Термін дії посвідчення: з 28.04.2007 по 28.04.2012
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НОВОКАЇН
АТ код: N01BA02
Наказ МОЗ: 218 від 28.04.2007


Інструкція для застосування НОВОКАЇН

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

НОВОКАЇН

(NOVOCAIN)


Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: прокаїн; (b-діетиламін оетилового ефіру
пара-аміно-бензойної кислоти гідро хлорид);

основні фізико-хімічні властивості: безбарвна прозора рідина;

склад: 1 мл розчину мiстить новокаїну 0,0025 г або 0,005 г;

допоміжні речовини: розчин кислоти хлористоводневої 0,1 М, вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.


Фармакотерапевтична група. Препарати для місцевої анестезії.
Код АТС N01ВА 02.

Фармакологiчнi властивостi.

Фармакодинаміка. Механізм анестезуючої дії пов’язаний з блокадою натрієвих каналів, гальмуванням калієвого потоку, конкуренцією з кальцієм, зниженням поверхневого натягу фосфоліпідного шару мембран, пригніченням окиснювально-відновлювальних процесів, генерації імпульсів. При надходженні в кров препарат зменшує утворення ацетилхоліну, знижує збудливість периферичних холінореактивних систем, чинить блокуючу дію на вегетативні ганглії, зменшує спазми гладкої мускулатури, знижує збудливість серцевого м’яза і моторних зон кори головного мозку.

Фармакокінетика. В організмі препарат досить швидко гідролізу ється, утворюючи пара-аміно бензойну кислоту і діетиламін оетанол.


Показання для застосування. Місцеве знеболю вання – головним чином для інфільтраційної анестезії, а також для лікувальних блокад.


Спосіб застосування та дози. При місцевому знеболю ванні доза препарату залежить від концентрації, характеру оперативного втручання, способу введення, стану та віку хворого. При паранефральній блокаді дорослим вводять 50-70 мл 0,5% або 100-150 мл 0,25% розчину новокаїну. При вагосимпатичній блокаді дорослим вводять 30-100 мл 0,25% розчину. Для циркулярної та паравертебральної блокади застосовують 0,25 або 0,5% розчин. Для інфільтраційної анестезії вища разова доза дорослим 0,25% розчину – 500 мл, 0,5% - 150 мл.

Дози для дітей визначаються лікарем в індивідуальному порядку, залежно від маси та віку дитини.


Побічна дія. У деяких хворих спостерігається підвищена чутливість до препарату (запаморочення, загальна слабкість, зниження артеріального тиску, колапс, шок). Можуть розвиватися алергічні шкірні реакції (дерматити, лущення, набряк).


Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату.


Передозування. У випадках передозування введення препарату слід негайно припинити. При проведенні місцевої анестезії місце введення можна обколоти адреналіном. Терапія симптоматична.


Особливості застосування. Для поверхневої анестезії малопридатний через слабку здатність проникати через неушкоджені слизові оболонки.  

З обережністю вводять хворим із серцевими блокадами, порушеннями ритму серця (особливо брадикардіями), хворим з обтяженим алергологічним анамнезом, а також в період годування груддю. Для виявлення індивідуальної гіпер чутливості (несприйнятливості) проводять тест на чутливість. Для зменшення і ліквідації побічних реакцій застосовують антигістамінні засоби та кортикостероїди. Даних про застереження введення препарату при вагітності немає.

Для зменшення всмоктування і подовження дії новокаїну при місцевому знеболю ванні введення новокаїну поєднують із введенням 0,1% адреналіну гідро хлориду із розрахунку 1 крапля на 2-5-10 мл новокаїну.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат зменшує вплив антихолін естеразних засобів на нервово-м’язову передачу. Новокаїн зменшує ефективність сульфаніламідних препаратів.


Умови та термiн зберiгання. В недоступному для дітей місці при температурі від 0 до 25º С. Термін придатності – 3 роки.


Умови відпуску. За рецептом.


Упаковка. По 200 мл, 400 мл у скляних пляшках; по 5 мл, 10 мл, 20 мл, 30 мл в попередньо наповнених шприцах.


Виробник. ТОВ “Юрія-Фарм”. Источник


Адреса. 03680, м. Київ, вул. М. Амосова, 10; тел./факс  (044) 275-01-08; 275-92 42.

Смотрите также: Цены на Новокаин в аптеках




На сайті також шукають: Цитрамон в, Напроксен інструкція, Бетіол застосування, Фарматон побічні дії, Ессенціалє н протипоказання