Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ТАУФОН
Назва: ТАУФОН
Міжнародна непатентована назва: Taurine
Виробник: ТОВ "Стиролбіофарм", Донецька обл., м. Горлівка, Україна
Лікарська форма: Краплі очні
Форма випуску: Краплі очні 4% по 1мл у тюбиках-крапельницях № 5, № 10
Діючі речовини: 1 мл розчину містить: таурину 40 мг
Допоміжні речовини: Вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Амінокислоти
Показання: Травми та дистрофії рогівки ока, включаючи спадкові тапеторетинальні дегенерації. Катаракта (вікова, діабетична, травматична, променева). Відкритокутова глаукома (разом з тимололом).
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/7739/01/01
Термін дії посвідчення: з 15.02.2008 по 15.02.2013
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ТАУФОН
АТ код: S01XA21
Наказ МОЗ: 76 від 15.02.2008


    Інструкція для застосування ТАУФОН

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ТАУФОН

    (TAUFONUM)


    Загальна характеристика:

    міжнародна і хімічна назви: taurine; 2-аміноетансульфонова кислота;

    фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна рідина;

    склад: 1 мл розчину містить таурину 40 мг;

    допоміжна речовина: вода для ін’єкцій.


    Форма випуску. Краплі очні.


    Фармакологічна група. Засоби, що застосовують в офтальмології. Трофічні засоби.                     Код АТС S01Х А 21.


    Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Таурин – сірковмісна амін окислота, яка утворюється в організмі в процесі перетворювань цистеїну. Сприяє поліпшенню енерг етичних процесів. Стимулює репаративні та регенераційні процеси при захворюваннях сітківки ока дистрофічного характеру, травматичних ураженнях тканин ока, патологічних процесах, які супроводжуються різким порушенням метаболізму цих тканин. Сприяє нормалізації функцій клітинних мембран, активації енерг етичних обмінних процесів, гальмуванню синаптичної передачі (нейромедіаторна роль). Препарат збільшує гіпотензивний ефект тимололу при їх поєднаному застосуванні.

    Фармакокінетика. При закапуванні Тауфон проникає всередину ока, де і чинить свою специфічну дію. При застосуванні в терапевтичних дозах препарат практично не всмоктується в системний кровоток.


    Показання для застосування. Травми та дистрофії рогівки ока, включаючи спадкові тапеторетинальні дегенерації. Катаракта (вікова, діабетична, травматична, променева). Відкритокутова глаукома (разом з тимололом).


    Спосіб застосування та дози.

    Безпосередньо перед застосуванням треба потримати тюбик-крапельницю з препаратом у долоні, щоб підігріти останній до температури тіла. Для відкриття тюбика-крапельниці повернути кришку до її повного відокремлення від корпуса. Злегка натискаючи на корпус тюбика-крапельниці, закапують розчин в око. Після кожного застосування препарату закрити тюбик-крапельницю кришкою, натиснувши кришку на корпус тюбика-крапельниці.

    Закапувати по 2–3 краплі 2–4 рази на день у кон’юнктивальний мішок ураженого ока. Курс лікування при травмах – 1 місяць, при катарактах – 3 місяці (повторюють з місячним інтервалом). При відкритокутовій глаукомі по 2-3 краплі інстилюють у кон’юнктивальний мішок 2 рази на день за 20–30 хв до закапування тимололу. Курс лікування визначається індивідуально. Для лікування тапеторетинальної дегенерації та інших дистрофічних захворювань сітківки, проникаючих ран рогівки препарат вводять під кон’юнктиву по 0,3 мл 1 раз на день протягом 10 днів. Курс лікування повторюють через 6 - 8 місяців.

    Побічна дія. Препарат, як правило, добре переноситься. В окремих пацієнтів можливий розвиток алергічних реакцій, за типом алергічного кон’юнктивіту.


    Протипоказання. Підвищена чутливість до таурину.


    Передозування. Випадки передозування не описані.


    Особливості застосування. Ефективність та безпечність застосування в період вагітності, годування груддю та у дітей не досліджувались. Тауфон не впливає на здатність керувати транспортними засобами.


    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При поєднаному застосуванні з очними краплями тимололу спостерігається потенційоване зниження внутрішньо очного тиску.


    Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі від 8 оС до 15 оС. Термін придатності – 2 роки. Термін придатності після відкриття тюбика-крапельниці - 3 доби.


    Умови відпуску. За рецептом.


    Упаковка. По 1 мл у тюбику-крапельниці; по 5 або 10 тюбиків-крапельниць у пачці.


    Назва та адреса виробника. ТОВ „Стиролбіофарм”. Источник

    Україна, 84610, Донецька область, м. Горлівка, вул. Горлівської дивізії, 97.







    На сайті також шукають: Діоксидин, Бронхипрет інструкція, Ловастатин застосування, Тріомбраст побічні дії, Зитролид протипоказання