Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЗАСПОКІЙЛИВИЙ ЗБІР № 2
Назва: ЗАСПОКІЙЛИВИЙ ЗБІР № 2 | Шукати ЗАСПОКІЙЛИВИЙ ЗБІР № 2 в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ЗАТ "Фармацевтична фабрика "Віола", м.Запоріжжя, Україна
Лікарська форма: Збір
Форма випуску: Збір по 50 г у пакетах, пачках; по 1,5 г у фільтр-пакетах № 20
Діючі речовини: 100 г збору містять: трави кропиви собачої - 40.0 г, шишок хмелю - 20.0 г, листя м'яти перцевої - 15.0 г, кореневищ з коренями валеріани - 15.0 г, кореня солодки - 10.0 г
Фармакотерапевтична група: Седативні засоби
Показання: Нервове збудження, безсоння, неврози серцево-судинної системи та інші стани, які потребують призначення седативних засобів.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2195/01/01
Термін дії посвідчення: з 31.10.2003 до 31.10.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЗАСПОКІЙЛИВИЙ ЗБІР № 2
АТ код: N05CM50
Наказ МОЗ: 452 від 10.07.2006


Інструкція для застосування ЗАСПОКІЙЛИВИЙ ЗБІР № 2

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

  ЗАСПОКІЙЛИВИЙ ЗБІР №2

(SPECIESSEDATIVAE № 2)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: cуміш неоднорідних частинок сірувато-зеленого кольору із світло-жовтими, жовтими і сірувато-бурими включеннями? з ароматним запахом, солодкувато-гірким смаком;

склад: по 15 % листя м’яти перцевої і кореневищ із коренями валеріани, 10 % кореня солодки, 40 % трави пустирника, 20 % шишок хмелю.

Форма випуску. Збір.

Фармакотерапевтична група. Снодійні та заспокійливі препарати. Код АТСN05C M50.

Фармакологічні властивості. Заспокійливий збір № 2 виявляє седативну активність: зменшує збудливість центральної нервової системи, посилює дію снодійних; виявляє також спазмолітичні властивості.

Показання для застосування. Нервове збудження, безсоння, неврози серцево-судинної системи та інші стани, які потребують призначення седативних засобів.

Спосіб застосування та дози. 2 столові ложки збору кладуть в емальований посуд, заливають 200 мл кип’яченої води, нагрівають на водяній бані 15 хв, потім настоюють при кімнатній температурі 45 хв і проціджують. Сировину, що залишилася, віджимають, і одержаний об’єм настою доводять кип’яченою водою до початкового об’єму 200 мл. Настій приймають внутрішньо в теплому вигляді по 1/3склянки, за 20-30 хвилин до їди 2 рази на добу. Курс лікування становить 2-4тижні.

2 фільтр-пакети кладуть у скляний або емальований посуд, заливають 200мл (1 склянка) окропу, закривають і настоюють 15 хв. Дорослі приймають внутрішньо в теплому вигляді, по 1 склянці 2 рази на добу, за 20-30 хв доприйому їжі. Діти, залежно від віку – від 1/4 до 1/2 склянки 2 рази на добу, за 20-30 хв до прийому їжі. Курс лікування становить 2-4 тижні.

Настій можна поєднувати з іншими заспокійливими ісерцево-судинними засобами.

Побічна дія. Можливий розвиток стомленості, сонливості, запаморочення, що потребує відміни препарату, а при вираженості цих ефектів -призначення кофеїну.

Протипоказання. Препарат протипоказаний при алергії на один з його компонентів.

Досвід застосування дітям не відомий. Не рекомендується призначати дітям віком до 12 років і жінкам у періоди вагітності та годування груддю.

Передозування. Не спостерігалося.

Особливості застосування. Настій можна поєднувати з іншими заспокійливими і серцево-судинними засобами.

Взаємодія з лікарськими засобами. Не встановлена.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці (кімнатна температура 15-25°С). Источник

Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Успокоительный сбор №2 в аптеках




На сайті також шукають: Фторокорт, Женьшеню настойка інструкція, Перитол застосування, Мутафлор побічні дії, Седуксен протипоказання