Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА
Назва: ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА | Шукати ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Panax ginseng
Виробник: ЗАТ "Ліки Кіровоградщини", м.Кіровоград, Україна
Лікарська форма: Настоянка
Форма випуску: Настойка по 50 мл у флаконах
Діючі речовини: 100 мл настойки містять кореня женьшеню подрібненого - 10.0 г
Фармакотерапевтична група: Препарати, які "тонізують" центральну нервову систему
Показання: Астенічні стани, неврастенія, перевтома; період одужання після інфекційних та інших захворювань виснажливого характеру; ослаблення статевої функції неврастенічного генезу.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0768/01/01
Термін дії посвідчення: з 17.03.2004 до 17.03.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА
АТ код: A13A
Наказ МОЗ: 206 від 10.05.2005


Інструкція для застосування ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА

(GINSENGI TINCTURA)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина жовтуватого кольору.

Склад: настойка коренів женьшеню 1 : 10;

допоміжні речовини: спирт етиловий 70 %.

Форма випуску. Настойка.

Фармакотерапевтична група. Тонізуючі засоби. Код АТС А 13А.

Фармакологічні властивості. Женьшеню настойка посилює процеси збудження унейронах і в стовбурових відділах кори головного мозку, покращує рефлекторну діяльність, активує обмін речовин, посилює працездатність. Ефект препарат узалежить від дози: при прийомі малих доз спостерігається посилення збудження ізниження гальмівних процесів, при прийомі великих – посилення гальмівних процесів.

Показання для застосування. Женьшеню настойку застосовують як тонізуючий та стимулюючий засіб при астенічних станах, неврастенії, при перевтомі, у період одужання після інфекційних та інших захворювань виснажую чого характеру, у комплексній терапії при ослабленні статевої функції невростенічного генезу.

Спосіб застосування та дози. Женьшеню настойку призначають внутрішньо за 30-40 хвилин до їди. Разова доза для дорослих становить 15-20 крапель. Препарат приймають 2 рази в першій половині дня, протягом 30-40 днів. За показаннями повторний курс лікування можна проводити через 2 - 3 тижні.

Побічна дія. При підвищеній чутливості до препарату розвиваютьсягенералізований розеольозний шкірний висип та свербіж.

Протипоказання. Гіпертонічна хвороба, підвищене збудження, безсоння, кровоточивість різного походження та характеру. Період вагітності, лактації, підвищена чутливість до компонентів препарату, протипоказаний дітямдо 12 років.

Передозування. При передозуванні препарату можуть спостерігатися головний біль та запаморочен-ня, безсоння, нудота, блювання, підвищення температури. При отруєнні – порушення дихання, втрата свідомості. Характерним симптомом інтоксикації є кровоточивість, у тому числі та, яка проявляється кривавою блювотою та проносом. Терапія симптоматична.

Особливості застосування. Женьшеню настойку не слід приймати у другій половині дня. Потрібно враховувати, що прийом препарату найбільш ефективний восени та взимку.

Вплив на здатність керувати авто транспортом і механізмами: препарат посилює процеси збудження у нейронах і в стовбурових відділах кори головного мозку, тому не рекомендується застосовувати препарат водіям транспорту.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не вивчалася. Источник

Умови та термін зберігання. У сухому, захищеному від світла місці, при температурі від 8 0С до 15 0С, недоступному для дітей. Термін придатності - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Женьшеня настойка в аптеках




На сайті також шукають: Карбоплатин, Фемара інструкція, Застосування препарату Лаферобіон, Інструкція з використання Імекс, Показання для застосування Кандибіотик, Вазар н побічні дії, Азитроміцин протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Гемоферон