Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДЕЛУФЕН®
Назва: ДЕЛУФЕН® | Шукати ДЕЛУФЕН® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Ріхард Біттнер АГ, Австрія
Лікарська форма: Спрей назальний
Форма випуску: Спрей назальний по 20 мл або по 30 мл у флаконах
Діючі речовини: 100 мл препарату містять: Sinapis nigra D2 1 мл, Euphorbium D6 10 мл, Pulsatilla D6 10 мл, Luffa D12 10 мл, Mercurius bijodatus D12 10 мл
Допоміжні речовини: Розчин хлориду натрію, бензалконію хлорид 0,01%
Фармакотерапевтична група: Гомеопатичні засоби
Показання: Місцеве лікування нежиті (риніту, риносинуситу) будь-якої етіології (інфекційна вірусна або бактеріальна, алергічна, вазомоторна) та форми (гостра, хронічна, катаральна, гіпертрофічна, атрофічна). Запалення слухової труби (євстахіїт). Алергічна нежить, в т.ч. сінна гарячка, поліноз.
Термін придатності: 5р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/8539/01/01
Термін дії посвідчення: з 07.07.2008 по 07.07.2013
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДЕЛУФЕН®
Наказ МОЗ: 365 від 07.07.2008


Інструкція для застосування ДЕЛУФЕН®

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

ДЕЛУФЕН®

(DELUFEN)


Склад лікарського засобу:

діюча речовина: 100 мл препарату містять Sinapis nigra D2 1 мл, Euphorbium D6 10 мл,

Pulsatilla D6 10 мл, Luffa D12 10 мл, Mercurius bijodatus D12 10 мл;

допоміжні речовини: ізотонічний розчин хлориду натрію, бензалконію хлорид 0,01%.


Лікарська форма.  Спрей назальний.


Прозорий безбарвний розчин без запаху, із слабким солонуватим смаком.


Назва і місцезнаходження виробника.  

Ріхард Біттнер АГ.

Кернтнер Рінг 11-13, А-1010 Відень, Австрія.


Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний препарат.

Фармакологічні властивості.

ДЕЛУФЕН®, спрей, завдяки комплексній протизапальній, проти алергічній, репаративній та захисній дії на слизову оболонку носа та навколо носових пазух ефективно лікує нежить незалежно від причини виникнення (вірусна, бактеріальна, вазомоторна або алергічна). Швидко усуває запалення та набряк, не спричиняючи подразнення або відчуття сухості в носовій порожнині. Звільняє носові ходи та синуси від слизу, швидко відновлює носове дихання та нюх. Знижує ризик розвитку гнійних ускладнень гострого катарального риносинуситу.

Водночас препарат чинить виражену проти алергічну дію: усуває свербіж, набряк, закладеність носа та ринорею алергічного походження, в т. ч. при полінозах та сінній гарячці. Препарат знижує чутливість слизових оболонок до різноманітних подразників (запахів, тютюнового диму, змін температури навколишнього повітря, фізичного навантаження) та алергенів (пилку рослин, побутового пилу, вовни, тощо).

Не спричиняє звикання або послаблення лікувального ефекту, навіть при тривалому застосуванні.

У хворих з проявами хронічного атрофічного риніту – сухість у носі, кірочки, підвищена вразливість та кровоточивість слизової оболонки – препарат відновлює роботу келихоподібних клітин, живлення та структуру слизової оболонки. Зволожує слизову оболонку, позбавляє від сухості в носі та кірочок. Прискорює процеси загоєння слизової оболонки, відновлює її захисну функцію, нормальне носове дихання та нюх.

Препарат чинить пряму протимікробну дію, підсилює місцевий імунітет та відновлює нормальний біоценоз слизової оболонки носоглотки.


Показання. Місцеве лікування нежиті (риніту, риносинуситу) будь-якої етіології (інфекційна вірусна або бактеріальна, алергічна, вазомоторна) та форми (гостра, хронічна, катаральна, гіпертрофічна, атрофічна). Запалення слухової труби (євстахіїт).

Алергічна нежить, в т. ч. сінна гарячка, поліноз.


Протипоказання. Відсутні.


Належні заходи безпеки при застосуванні. Препарат не знаходиться під тиском, тому при застосуванні не потребує спеціальних заходів безпеки.


Особливі   застереження.

На початку лікування можливе короткочасне незначне посилення секреції у вигляді серозно-мукозних виділень із носа, що свідчить про дію препарату, ефективне дренування навколо носових пазух, носової порожнини та звільнення їх від слизу, що накопичився. Це є сприятливою ознакою та не потребує відміни або корекції дози препарату.

На відміну від засобів у аерозольних балонах, лікарська форма препарату ДЕЛУФЕН® (спрей у флаконі без газу) при застосуванні забезпечує рівномірне нанесення на слизову оболонку без будь-якого ризику підвищення тиску в дихальних шляхах. Тому ДЕЛУФЕН® рекомендований навіть для новонароджених.


Застосування у період вагітності та годування груддю. Препарат чинить виключно місцеву дію. Інформація щодо будь-якого ризику для плода та дитини від застосування препарату у період вагітності та годування груддю дотепер не зареєстрована, тому його можна застосовувати у період вагітності та годування груддю.


Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або роботі з іншими механізмами. Препарат не чинить седативної дії та не впливає на здатність керувати авто транспортом або роботу з іншими механізмами.


Діти. Препарат можна застосовувати у дітей, починаючи з періоду новонародженості.


Спосіб застосування та дози.

Дорослі та діти старше 12 років: по 2 впорскування в кожний носовий хід 4 рази на добу.

Діти від народження до 12 років:   по 1 впорскуванню в кожний носовий хід 4 рази на добу.

На початку лікування протягом перших 2-х днів з метою прискорення одужання рекомендоване застосування препарату кожні півгодини-годину: дорослим та дітям старше 12 років – по 2 впорскування, дітям від народження до 12 років – по 1 впорскуванню в кожний носовий хід до 8 разів на добу, після чого застосовувати 4 рази на добу.


Тривалість курсу лікування.

При гострому катаральному риніті: 1 тиждень.

При гострому гнійному риніті, синуситі, євстахіїті: 2-4 тижні.

При хронічному риніті: 4-8 тижнів.  

При алергічному риніті, полінозі, сінній гарячці: 1-4 тижні, залежно від тривалості дії провокуючого фактора (контакту з алергеном).

За необхідності лікувальний курс можна повторити.


Спосіб застосування:


  1. Зняти захисну кришечку.




  1. Перед тим, як застосувати препарат перший раз, необхідно натиснути декілька разів до появи бризок спрею.








  1. Ввести розпилювач у ніздрю та вприснути.







Кожен раз після застосування необхідно протирати розприскувач та закривати його.


Передозування. Препарат місцевої дії. Можливість виникнення токсичних ефектів при передозуванні виключена.


Побічні ефекти. Відсутні.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Клінічно значущої взаємодії з іншими фармакологічними засобами не встановлено. Препарат можна комбінувати з будь-якими   лікарськими препаратами та методами лікування.


Термін придатності. 5 років. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці. Препарат необхідно використати протягом 2 місяців з моменту першого застосування.


Умови зберігання. Лікувальний засіб зберігати в недоступному для дітей місці, в щільно закритому флаконі, в оригінальній картонній упаковці,   при температурі не вище 25°С.

Оскільки ДЕЛУФЕН® містить рослинні та інші природні компоненти, при зберіганні може спостерігатися незначна зміна прозорості або кольору розчину, що не призводить до зниження ефективності препарату.


Упаковка. Флакони по 20 мл, 30 мл   з пластиковим розприскувачем у картонній упаковці. Источник


Категорія   відпуску. Без рецепта.

Смотрите также: Цены на Делуфен в аптеках




На сайті також шукають: Синафлан, Еритроміцин інструкція, Застосування препарату Омепразол, Інструкція з використання Умкалор, Показання для застосування Флемоклав солютаб, Сальброксол побічні дії, Торсид протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Целебрекс