Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ВАЛЕРІАНА
Назва: ВАЛЕРІАНА | Шукати ВАЛЕРІАНА в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Valeriana**
Виробник: Медика АТ, Болгарія
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, по 30 мг № 30, № 100
Діючі речовини: 1 таблетка містить: екстракту валеріани сухого 30 мг
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, лактози моногідрат, коповідон, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, метакрилатний сополімер (тип А), тальк, титану діоксид (Е 171), поліетиленгліколь 400, діетилфталат, гліцерин, олія рицинова, полісорбат 80, барвник Жовтий захід (Е 110)
Фармакотерапевтична група: Седативні засоби
Показання: Збудження, напруження різного походжен ня (стрес, підвищене розумове навантажен ня, клімактеричні та функціональні поруше ння з боку ЦНС), при порушеннях якості сну та процесу засинання, при НЦД та функціо нальній екстрасистолії, при невротичних спазмах
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/8806/01/01
Термін дії посвідчення: з 21.08.2008 по 21.08.2013
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ВАЛЕРІАНА
АТ код: N05CM09
Наказ МОЗ: 485 від 21.08.2008


Інструкція для застосування ВАЛЕРІАНА

ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування|вживанню| препарату|

ВАЛЕРІАНА

 (VALERIANA)




Склад лікарського засобу:

діючі речовини: 1 таблетка містить екстракту валеріани сухого 30 мг;  

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, лактози моногідрат, коповідон, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, метакри латний сополімер (тип А), тальк, титану діоксид (Е 171), полі етиленгліколь 400, діетилфталат, гліцерин, олія рицинова, полісорбат 80, барвник Жовтий захід (Е 110).


Лікарська форма. Таблетки, вкриті оболонкою.

Круглі, двоопуклі таблетки діаметром 7 мм, вкриті оболонкою, блідо-помаранчевого кольору, з характерним запахом валеріани.


Назва і місцезнаходження заявника.

Медика АТ,   бул.” Князь Ал. Дондуков” 82, 1504 Софія, Р. Болгарія.


Назва і місцезнаходження виробника.

Медика АТ, 2800, м. Санданскі, Індустріальна зона, Болгарія.


Фармакотерапевтична група. Інші снодійні та седативні засоби. Код АТС N05C M09.

Препарат знижує збудженість центральної нервової системи. Чинить седативну та незначну спазмолітичну дію. Виявляє позитивний вплив на патологічні зміни ЕКГ. Не чинить негативної дії на спонтанну рухову активність, чутливість до болю, температуру тіла та не викликає птоз. Активний седативний компонент (валепотріатна фракція) чинить седативно-анксиолітичну, проти судомну дії. Виявляє помірний позитивний інотропний та негативний хронотропний ефект на міокард.

Після внутрішнього застосування препарат добре всмоктується зі шлунково-кишкового тракту, але ефективні плазмові концентрації виникають при більш тривалому застосуванні.





Показання до застосування.

Як седативний засіб при нервовому збудженні і напруженні різного походження (стрес, підвищене розумове навантаження, клімактеричні та інші функціональні порушення з боку центральної нервової системи), при порушеннях якості сну та процесу засинання, як додаткову терапію при вегето-судинній дистонії (відчуття серцебиття, поколювання в області серця) та функціональній екстрасистолії, при невротичних спазмах шлунково-кишкового тракту.



Протипоказання. Підвищена чутливість до активної речовини або інших компонентів препарату, дисфункція щитовидної залози, дитячий вік до 16 років.


Особливі застереження.

Під час застосування препарату потрібно утримуватися від вживання алкогольних напоїв.

Може мати місце підвищена чутливість до специфічного запаху валеріани.

- Застосування у період вагітності або годування груддю. В період вагітності та годування груддю препарат можна застосовувати лише за призначенням лікаря та під його наглядом.

- Здатність впливати на швидкість реакцій при керуванні авто транспортом або роботі з іншими механізмами. На період лікування препаратом слід утримуватися від керування транспортними засобами, роботи з іншими механізмами.

- Діти. Препарат не рекомендований для застосування дітям молодше 16 років.



Спосіб застосування|вживання| та дози.

Препарат застосовують внутрішньо. Рекомендована добова доза для дорослих та дітей старше 16 років становить 30 – 60 мг (1-2 таблетки) 3-4 рази на добу. Таблетки застосовують не розжовуючи, після їжі, з достатньою кількістю рідини.

Тривалість лікування визначає лікар.



Передозування

Повідомлялось про поодинокі випадки передозування після прийому препарату в дозі, яка в 20 разів перевищує максимальну терапевтичну дозу. При передозуванні спостерігаються нудота, дискомфорт у шлунково-кишковому тракті   та сонливість. Звичайно описані симптоми зникають самостійно протягом приблизно 24 годин після відміни препарату. У разі необхідності застосовують симптоматичні заходи.




Побічні ефекти.

Звичайно препарат переноситься добре. При застосуванні препарату в терапевтичних дозах небажаних реакцій не спостерігалось. В окремих випадках можливі реакції підвищеної чутливості, підвщена стомлюваність, сонливість, запаморочення.



Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Небажані лікарські взаємодії не відомі. Спостерігається синергізм з седативними, снодійними засобами та анксіолітиками. Валеріана потенціює дію алкоголю, спазмолітиків.



Термін придатності. 2 роки.


Умови зберігання. Зберігати в оригінальній упаковці в недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С.


Упаковка. 10 таблеток в блістерах, по 3 блістери разом з інструкцією для медичного застосування в картонних коробках. 20 таблеток в блістерах, по 5 блістерів разом з інструкцією для медичного застосування в картонних коробках. Источник


Категорія відпуску. Без рецепта.


Смотрите также: Цены на Валериана в аптеках




На сайті також шукають: Синестрол, Ацик інструкція, Вітамін в6 застосування, Пурегон побічні дії, Синкумар протипоказання