Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ВІНПОЦЕТИН-ДАРНИЦЯ
Назва: ВІНПОЦЕТИН-ДАРНИЦЯ | Шукати ВІНПОЦЕТИН-ДАРНИЦЯ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Vinpocetin
Виробник: ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Розчин для інфузій
Форма випуску: Концентрат для приготування розчину для інфузій 0,5% по 2 мл в ампулах № 10
Діючі речовини: 1 мл розчину містить вінпоцетину - 5.0 мг
Допоміжні речовини: Кислота амінооцтова, натрію сульфіт безводний (натрій сірчанокислий), динатрію едетат, пропіленгліколь, бензетонію хлорид, розчин кислоти хлористоводневої 1,0 М, вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Засоби, які поліпшують мозковий кровообіг
Показання: Порушення, пов'язані з розладами мозкового кровообігу, порушення пам'яті, запоморочення, афазії, вазовегетативні симптоми, клімактеричний період.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2576/01/01
Термін дії посвідчення: з 25.01.2005 до 25.01.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ВІНПОЦЕТИН-ДАРНИЦЯ
АТ код: N06BX18
Наказ МОЗ: 35 від 25.01.2005


Інструкція для застосування ВІНПОЦЕТИН-ДАРНИЦЯ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ВІНПОЦЕТИН-ДАРНИЦЯ

(Vinpocetinе-Darnitsa)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: vinpocetinе;(Зα- 16α)-ебурнаменін-14-карбонової кислоти етиловий ефір;

основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна або злегка зеленкувата рідина;

склад: 1 мл розчину містить 5 мг вінпоцетину;

допоміжні речовини: кислотааміно оцтова, натрій сірчанокислий або натрію сульфіт безводний, динатріюедетат, пропіленгліколь, бензетонію хлорид, розчин кислоти хлористоводневої 1,0М, вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Концентрат для приготування розчину дляінфузій.

Фармакотерапевтична група. Психостимулюючі та ноотропні засоби. Вінпоцетин.

Код АТСN06B X18.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Вінпоцетин має судинорозширювальну, антигіпоксичну дію, поліпшує мозковий кровообіг, вибірково розширює уражені судини в ішемічному осередку головного мозку, не виявляючи істотного впливу на периферичне кровопостачання та роботу серця. Препарат активує метаболізм головного мозку за рахунок підвищення утилізації глюкози та кисню, збільшення рівня цАМФ, АТФ і співвідношення АТФ/АМФ, а також рівня норадреналіну і серотоніну в мозку. Разом з цим, вінпоцетин виявляєантиагрегацій ну дію, поліпшує реологічні властивості крові та мікро циркуляцію вмозковій тканині, а також має антиоксидантну дію.

Фармакокінетика. Привнутрішньо судинному введенні на 66 % зв’язується з білками плазми крові. Терапевтичний ефект виявляється при концентрації в крові в межах 10-20 мг/мл, трансформується в печінці з утворенням неактивних метаболітів: аповін камінової кислоти, гідроокису вінпоцетину, гідроксиаповинкамінової кислоти, дигідро-вінпоцетин-гліцинату. Період напів виведення (Т1/2) становить 4-5 годин. Виводиться із сечею у виді метаболітів, незначна кількість у незмінному виді.

Показання для застосування. Порушення мозкового кровообігу (ішемічний інсульт, вертебро-базилярна недостатність, атеросклеротична зміна судин головного мозку, судинна деменція, гіпертонічна тапост травматична енцефалопатія). Транзиторні ішемічні атаки, спазм судин головного мозку, часткова оклюзія артерій мозку, головний біль, запаморочення (у тому числі лабіринтового походження). Рухові розлади, у т. ч. апраксія. Афазія.

Токсичні (медикаментозні) зміни слуху, хворобаМеньєра, кохлевестибулярний неврит.

Спосіб застосування та дози. Розчин Вінпоцетин-Дарниця застосовують тільки внутрішньо венно у вигляді повільної краплинної інфузії. Звичайно початкова добова доза становить 10-20 мг вінпоцетину (1-2 ампули) у 500-1000 млрозчину для інфузій (0,9 % натрію хлориду, 5% глюкози, розчину Рінгера). При необхідності та добрій переносимості призначають повторні (2-3 рази на добу) повільні краплинні інфузії, поступово збільшуючи дозу протягом 3-4 діб.

Середня добова доза препарат установить 20-40 мг вінпоцетину, максимальна добова доза – 1 мг вінпоцетину накг маси тіла. Курс лікування препаратом – 10-20 діб. Перед його відміною дозу поступово знижують до 30 мг вінпоцетину, після чого переходять до прийомувінпоцетину у вигляді таблеток.

Є окремі дані про можливість застосування вінпоцетину для лікування дітей із судомимсиндромом, що перенесли черепно-мозкову травму. Препарат дітям вводять із розрахунку 8-10 мг/кг на добу в 5 % розчині глюкози з переходом через 2-3 тижніна прийом внутрішньо по 0,5-1 мг/кг на добу.

Побічна дія. З боку ЦНС: запаморочення, головний біль, безсоння чи загальмованість, слабкість.

З боку серцево-судинної системи: уповільненнявнутрішньошлуночкової провідності, депресія сегменту ST, подовження інтервалуQT , гіпотензія, тахікардія, екстрасистолія.

З боку ШКТ: сухість у роті, нудота, печія.

З боку шкірних покривів: почервоніння шкіри обличчя і шиї, пітливість.

В окремих пацієнтів можуть відзначатися минущі шкірні алергічні реакції, відчуття жару.

Протипоказання. Тяжкі формитромбофлебіта, ішемічної хвороби серця і тяжкі аритмії. Гіпер чутливість довінпоцетину, перші дні після церебрального геморагічного інсульту, підвищенийвнутрішньо очний та внутрішньо черепний тиск, вагітність, годування груддю.

Передозування. Гіпотензія, загальмованість, нудота, блювання.

Лікування: симптоматичне, призначаютькардіотонічні засоби, контролюють рівень АТ та ЕКГ, можливе проведення форсованого діурезу.

Особливості застосування. Слід дотримуватись обережності при призначенні розчину Вінпоцетину-Дарниця хворим здекомпенсованной хронічною серцевою недостатністю в сполученні із брадикардією, у яких на ЕКГ спостерігається подовження інтервалу QT. При геморагічнихінсультах Вінпоцетин-Дарниця можна призначати тільки через 5-7 діб після гострої фази захворювання. Не рекомендується призначати хворим з лабільним артеріальним тиском. З обережністю призначають хворим, що приймають антигіпертензивні засоби. Не допускається підшкірне внутрішньом’язове чи внутрішньо венне струйне введення.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Вінпоцетин-Дарниця підвищує ризик геморагічних ускладнень, тому його не бажано застосовувати для лікування хворих, що отримують гепарин. Посилює дію гіпотензивних засобів.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищенному від світла місці, при температурі від 8 °С до 25 °С. Источник

Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Винпоцетин в аптеках




На сайті також шукають: Норваск, Лозап інструкція, Магнерот застосування, Ротокан побічні дії, Омез д протипоказання