Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГЛУТАРГІН
Назва: ГЛУТАРГІН | Шукати ГЛУТАРГІН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Arginine glutamate
Виробник: ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м. Харків, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,75 г № 10х3, № 10х5 у блістерах
Діючі речовини: 1 таблетка містить: аргініну глутамату (у перерахуванні на 100% речовину) 0,75 г
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна (МКЦ 101), кросповідон, кальцію стеарат.
Фармакотерапевтична група: Амінокислоти
Показання: У складі комплексної терапії гострих та хронічних гепатитів різної етіології, у т.ч. при отруєнні гепатотропними отрутами (блідою поганкою, хімічними та лікарськими речовинами), при цирозі печінки, лептоспірозі. Печінкова енцефалопатія, що супроводжується гіперамоніємією. Стан гострого алкогольного отруєння легкої та середньої тяжкості, похмільний синдром, постінтоксикаційні розлади, спричинені прийомом алкоголю.Ускладнення в III триместрі вагітності: пізній гестоз, включаючи тяжкі його форми – прееклампсію та еклампсію, фетоплацентарна недостатність, хронічні патології гепатобіліарної системи у вагітних.
Термін придатності: 2 роки.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4022/02/03
Термін дії посвідчення: з 11.10.2010 по 11.10.2015
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГЛУТАРГІН
АТ код: A05BA01
Наказ МОЗ: 853 від 11.10.2010


Інструкція для застосування ГЛУТАРГІН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату


ГЛУТАРГІН

(GLUTARGIN)    


Склад лікарського засобу:

діюча речовина: аргініну глутамат;

1 таблетка містить аргініну глутамату 0,25 г або аргініну глутамату (у перерахуванні на 100% речовину) 0,75 г;

допоміжні речовини: таблетка 0,25 г: крохмаль картопляний, кальцію стеарат, целюлоза мікрокристалічна;

таблетка  0,75 г: целюлоза мікрокристалічна (МКЦ 101), кросповідон, кальцію стеарат.


Лікарська форма. Таблетки.


Таблетки по 0,25 г: білого кольору, з плоскою поверхнею, рискою і фаскою;

таблетки по 0,75 г:   білого кольору, подовженої форми, з двоопуклою поверхнею, з рискою.


Назва і місцезнаходження виробника. ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров'я»,  Україна, 61013,   м. Харків, вул. Шевченка, 22.


Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовуються при захворюваннях печінки. Гепатотропні препарати. Аргініну глутамат.   Код АТС А 05В А 01.


Глутаргін – сіль аргініну та глутамінової кислоти, які відіграють важливу роль у забезпеченні біохімічних процесів нейтралізації і виведення з організму високо токсичного метаболіту обміну азотистих речовин – аміаку. Гіпоамоніємічні ефекти препарату реалізуються шляхом активації знешкодження аміаку в орнітиновому циклі синтезу сечовини, зв’язування аміаку в нетоксичний глутамін, а також посилення виведення аміаку з центральної нервової системи та його екскреції з організму. Завдяки цим властивостям Глутаргіну знижуються загально токсичні,   у тому числі нейротоксичні, ефекти аміаку.

Глутаргін чинить також гепатопротекторну дію, зумовлену антиоксидантними, антигіпоксичними та мембраностабілізуючими властивостями, позитивно впливає на процеси енергозабезпечення в гепатоцитах.

При алкогольній інтоксикації Глутаргін стимулює утилізацію алкоголю в монооксигеназній системі печінки, попереджує пригнічення ключового ферменту утилізації етанолу – алкогольдегідрогенази; прискорює інактивацію та виведення токсичних продуктів метаболізму етанолу в результаті збільшення утворення та окиснення бурштинової кислоти; знижує пригнічу вальний вплив алкоголю на ЦНС за рахунок нейромедіатор них властивостей збуджуючої глутамінової кислоти. Завдяки цим властивостям Глутаргін виявляє антитоксичні та витверезні ефекти.

При патології вагітності завдяки ендотелійпротективній дії Глутаргін зменшує порушену проникність та тромборезистентність судин, попереджує гіперкоагуляція, знижує чутливість судин до судинозвужуючих агентів (ендотелін, ангіотензин, тромбоксан), що викликають генералізований вазоспазм. Аргінін після попередньої біо трансформації в оксид азоту чинить судинорозширюючу дію, позитивно впливає на згортання крові та функціональні властивості циркулюючих елементів крові. У результаті судинорозширюючих та антигіпоксичних ефектів Глутаргіну поліпшується материнсько-плодова гемодинаміка, знижується внутрішньоутробна гіпоксія плода. При патології вагітності препарат виявляє також антитоксичну та гепатозахисну активність, виступає як неспецифічний метаболічний регулятор обмінних процесів. Завдяки цим властивостям Глутаргіну в період вагітності знижується рівень циркулюючих в крові імунних комплексів, зменшується виразність синдрому «метаболічної» інтоксикації та імунотоксикозу, підвищується компенсаторно-пристосувальні реакції організму.

Глутаргін не виявляє ембріотоксичних, гонадо токсичних, мутагенних і тератогенних ефектів, не викликає алергічних та імунотоксичних реакцій.


Показання для застосування. У складі комплексної терапії гострих та хронічних гепатитів різної етіології, у т. ч. при отруєнні гепатотропними отрутами (блідою поганкою, хімічними та лікарськими речовинами), при цирозі печінки, лептоспірозі.

Печінкова енцефалопатія, що супроводжується гіперамоніємією.

Стан гострого алкогольного отруєння легкої та середньої тяжкості, похмільний синдром, постінтоксикаційні розлади, спричинені прийомом алкоголю.

Ускладнення в III триместрі вагітності: пізній гестоз, включаючи тяжкі його форми – пре еклампсію та еклампсію, фетоплацентарна недостатність, хронічні патології гепатобіліарної системи у вагітних.


Протипоказання. Відносним протипоказанням є пропасниця, підвищена збудливість, тяжкі порушення фільтраційної (азотовидільної) функції нирок.


Особливі застереження.


Застосування у період вагітності або годування груддю. Безпека клінічного застосування препарату у I та II триместрі вагітності та при годуванні груддю не досліджена.


Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або роботі з іншими механізмами. Не впливає.


Діти. Ефективність і безпека застосування препарату в дитячому та підлітковому віці не досліджені.


Спосіб застосування та дози. Препарат призначають дорослим внутрішньо.

Гепатити, гіперамоніємія. Призначають по 0,75 г (3 таблетки по 0,25 г або 1 таблетка 0,75 г) 3 рази на добу протягом 15 днів, незалежно від прийому їжі. За необхідності доза препарату та курс лікування можуть бути збільшені до 20 днів. Вища разова доза становить 2 г, вища добова – 8 г.

Алкогольне отруєння. Призначають по 1 г (4 таблетки по 0,25 г) 4 рази на день з інтервалами 1-2,5 години, у наступні 2-3 дні – по 0,5 г (2 таблетки по 0,25 г) 3 рази на добу. При алкогольному отруєнні тяжкого ступеня після курсу лікування ін’єкційними препаратами Глутаргіну   призначають   таблетки   Глутаргіну   в   дозі  0,75 г   (3 таблетки   по  0,25 г   або  1 таблетка 0,75 г) 2 рази на добу протягом 20 днів. Для профілактики алкогольної інтоксикації – 2 г за 60-120 хв до прийому алкоголю.

Патології вагітності. Призначають по 0,25-0,5 г (1-2 таблетки по 0,25 г) 2-3 рази на добу протягом 10-15 днів.   За   необхідності   разова   доза препарату може бути збільшена до 0,75 г (3 таблетки по 0,25 г або 1 таблетка 0,75 г), курс лікування – до 20 днів. Вища разова доза становить 0,75 г, вища добова – 2,25 г.


Передозування. Симптоми: можливі притаманні для глутамінової кислоти біль у грудній клітці, атріовентрикулярна блокада.

Лікування: внутрішньо венне введення кортикостероїдів.


Побічні ефекти. Зрідка може спостерігатися відчуття легкого дискомфорту в ділянці шлунково-кишкового тракту і нудота безпосередньо після застосування препарату, що минають самостійно.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Ефект Глутаргіну на секрецію інсуліну підвищується при одночасному застосуванні амінофіліну. Глутаргін може посилювати ефект антиагрегаційних засобів (дипіридамолу та ін.). Попереджує та послаблює нейротоксичні явища, які можуть виникнути при застосуванні ізоніазиду. Послаблює ефект вінбластину.


Термін придатності. 2 роки.


Умови зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці   при температурі не вище 25 0С. Зберігати у недоступному для дітей місці.


Упаковка. Таблетки по 0,25 г № 10х 3, № 10х 6, №30, №30х 2 у контурних чарункових упаковках у пачці;

таблетки   по 0,75 г № 10х 3, №10х 5 у контурних чарункових упаковках у пачці. Источник


Категорія відпуску. Без рецепта.

Смотрите также: Цены на Глутаргин в аптеках




На сайті також шукають: Омакор, Простамол уно інструкція, Доксибене застосування, Ламотрин побічні дії, Декаметоксин в протипоказання