Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛІПОФЛАВОН
Назва: ЛІПОФЛАВОН | Шукати ЛІПОФЛАВОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Харківське підприємство по виробництву імунобіологічних і лікарських препаратів ЗАТ "Бiолiк", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Порошок
Форма випуску: Порошок ліофілізований для приготування крапель очних у флаконах № 1 у комплекті з розчинником по 1,5 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 1 флакон містить: лецитину-стандарту - 27.5 мг, кверцетину - 0.75 мг
Допоміжні речовини: Лактоза
Фармакотерапевтична група: Антигіпоксанти та антиоксиданти
Показання: Поранення рогівки (проникні та непроникні); післяопераційні рани рогівки; кератити різної етіології; запальні стани очей.
Термін придатності: 1р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3053/01/01
Термін дії посвідчення: з 07.04.2005 до 07.04.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛІПОФЛАВОН
АТ код: S01XA22
Наказ МОЗ: 156 від 07.04.2005


Інструкція для застосування ЛІПОФЛАВОН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЛIПОФЛАВОН

(LIPOFLAVON)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: аморфна маса світло-жовтого кольору, з характерним запахом (флакон № 1); прозора, безбарвна рідина (флакон № 2); при змішуванні вмісту флаконів № 1 і № 2 утворюється ліпосомальна емульсія молочного кольору, осмоляльність – 300 ¸ 400 мосмоль/кг.

склад: 1 флакон № 1 містить лецитину-стандарту 27,5 мг, кверцетину 0,75 мг;

допоміжні речовини: лактоза (флакон № 1), натрію хлориду ізотоничнийрозчин 0,9% (флакон № 2).

Форма випуску. Порошок ліофілізований для приготування крапель очних.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовують в офтальмології.

Код АТС S01Х А 22.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Протизапальний, ранозагоюючий, ангіопротекторнийзасіб. Кверцетин, який належить до групи біофлавоноїдів, має антиоксидантну, противірусну дію, гальмує синтез лейкотрієнів, знижує патологічно підвищену судинно-тканинну проникність і сприяє нормалізації тканинної трофіки. Лецитин (фосфатидилхолін) має антиоксидантні, антигіпоксичні і мембраностабілізуючівластивості, сприяє репарації тканин. Ліпосомальна структура Ліпофлавонузабезпечує розчинність і офтальмобіодоступність при інстиляціях у формі очних крапель. При повторних частих інстиляціях Ліпофлавон не спричиняє явищ місцевого подразнення, не впливає на цілісність епітелію рогівки, станзовнішних структур і риігідність ока, стан очного дна, а також не спричиняє алергії.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання до застосування. Поранення рогівки (проникні і непроникні); після операційні рани рогівки (після екстракції катаракти та ін.); кератити різного генезу. Запальні стани очей.

Спосіб застосування і дози. Розкрити флакон № 1 (ліофілізат) і флакон № 2(розчинник). Вміст флакону № 2 обережно вилити до флакону № 1, який потім закрити пробкою, та, утримуючи великим і вказівним пальцями дно і пробку флакона, інтенсивно струшувати протягом 1 хвилини до утворення однорідної емульсії. Потім зняти пробку і одягти на флакон кришку-крапельницю.

Дорослим і дітям старше 12 років капати по 1-2 краплі укон'юнктивальний мішок хворого ока 6-8 разів на добу. Після стихання гострого запального процесу капати 3-4 рази на добу до повного одужання. Тривалість лікування залежить від тяжкості захворювання. Середній курс лікування становить 10 діб. За необхідності курс лікування може бути продовжений до 1 місяця.

Побічна дія. Не встановлена.

Протипоказання. Індивідуальна чутливість до компонентів препарату. У зв’язку з обмеженою на сьогодні інформацією Ліпофлавон не рекомендується призначати в періоди вагітності та лактації, а також дітям до 12 років.

Передозування. Не виявлено.

Особливості застосування. Перед кожним закапуванням вміст флакона зЛіпофлавоном необхідно довести до кімнатної температури і струшувати протягом 1хвилини до утворення однорідної емульсії.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не встановлена. Источник

Умови та термін зберігання. Флакон № 1 зберігати при температурі не вище 0°С в захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Флакон № 2 зберігати при температурі 15-25 0С. Термін придатності – 1 рік. Приготовленуліпосомальну емульсію після розкриття флакона № 1 зберігати при температурі від+20С до +6°С протягом 2 діб.

Смотрите также: Цены на Липофлавон в аптеках




На сайті також шукають: Овестин, Мірапекс інструкція, Гідрокортизон застосування, Аркоксія побічні дії, Калію хлорид протипоказання