Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

МАКМІРОР КОМПЛЕКС
Назва: МАКМІРОР КОМПЛЕКС | Шукати МАКМІРОР КОМПЛЕКС в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Doppel Farmaceutici S.r.L." для "Poli Industria Chimica S.p.A.", Італія
Лікарська форма: Супозиторії піхвові
Форма випуску: Супозиторії вагінальні № 8, № 12
Діючі речовини: 1 супозиторій містить: ніфурателу - 500.0 мг, ністатину - 200000 МО
Допоміжні речовини: Диметилполісилоксан АК 1000, желатин, гліцерин, натрію етил-4-гідроксибензоат, натрію пропіл-4-гідроксибензоат, титану діоксид, заліза оксид жовтий
Фармакотерапевтична група: Похідні нітрофурану
Показання: Вульвовагінальні захворювання, які виникли внаслідок дії патогенних мікроорганізмів: грибів, трихомонад, бактерій.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3934/02/01
Термін дії посвідчення: з 01.12.2005 до 01.12.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату МАКМІРОР КОМПЛЕКС
АТ код: G01AX10
Наказ МОЗ: 658 від 01.12.2005


Інструкція для застосування МАКМІРОР КОМПЛЕКС

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

МАКМІРОРКОМПЛЕКС

(MACMIRORCOMPLEX)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: м’які желатинові вагінальні супозиторії яйцеподібної форми гірчичного кольору, якімістять маслянисту жовту суспензію;

склад:1 супозиторій містить ніфурателю 500 мг, ністатину 200 000 Од.;

допоміжна речовина: диметилполіксилосан АК 1000;

склад оболонки: желатин, гліцерин, натрію етил-4-гідроксибензоат, натрію пропил-4-гідроксибензоат, титану діоксид, заліза оксид жовтий.

 

Форма випуску. Суппозиторії вагінальні.

 

Фармакотерапевтична група. Протимікробні та антисептичні засоби, що застосовуються в гінекології. Код АТС G01A X10.

Фармакологічні властивості. 

Фармакодинаміка. Макмірор Комплекс –комбінований препарат для місцевого застосування в гінекології, дія якого обумовлена ефектами компонентів, які входять до його складу: ніфурателю і ністатину. Ніфурател – це похідне нітрофурану, має виражену протипротозойну, антибактеріальну та протигрибкову дію. Ніфурател характеризується високою ефективністю і низькою токсичністю, що обумовлює широкий спектр його клінічного застосування. Його різнобічна дія дозволяє проводити лікування вагінітів різної етіології, лікування трихомоніазу і хламідіозу, а також профілактику мікозів. Високоефективний щодо грам позитивних і грам негативних мікро організмів: при мінімальнійінгібуючій концентрації 12,5 - 25 мкг/мл пригнічує від 44,3 до 93,2% культур.

Ністатин – фунгіцидний (протигрибковий) антибіотик з групи полієнів. Високоефективний при лікуваннікандидозів. Ефективність і низька токсичність дозволяють використовувати препарат у клінічній практиці, особливо при місцевому  застосуванні. Комбінація ніфурателю і ністатину дозволяє досягнути повного фунгіцидного ефекту і провести комплексне лікування, що забезпечує ліквідацію патогенних агентів, які спричиняють інфекції (грибки роду Кандида, трихомонада, хламідії ібактерії).

Макмірор Комплекс не діє на фізіологічну флору, що дозволяє уникнути дисбактеріозу і швидко відновитинормо ценоз.

Застосування препарату запобігає рецидивам, які можуть виникнути після  удаваного одужання від первинних інфекцій.

Фармакокінетика. Макмірор Комплекс привнутрішньо вагінальному введенні абсорбується дещо повільно. Антибактеріальна активність ніфурателю, ймовірно, обумовлена наявністю активних метаболітів. Рівень ніфурателю у плазмі крові після внутрішньо вагінального застосування недосягає величин, достатніх для коректного визначення фармакокінетичнихпараметрів.

Показання для застосування.  Комплексна терапія вульвовагінальних інфекцій, спричинених чутливими до препарату збудниками: бактеріями, трихомонадами, грибами родуКандида, хламідіями і профілактика мікозів.

Спосіб застосування тадози.  По1 вагінальному суппозиторію вводиться протягом 8 днів щовечора перед сном. За необхідності лікування можна повторити після менструації. Для досягнення максимального терапевтичного ефекту необхідно  вводити суппозиторій уверхню частину вагіни.

Побічна дія. Дуже рідко можливі алергічні реакції у вигляді висипань на шкірі або свербіж.

 

Протипоказання.  Макмірор Комплекс протипоказаний пацієнтам з підвищеною чутливістю до ністатину і ніфурателю.

Передозування. Про випадки передозування препарату не повідомлялось.

Особливості застосування. Необхідно провести одночасне лікування статевого партнера, щоб уникнути  повторного зараження. В період лікування слід  утримуватись від статевих контактів або додатково застосовувати Макмірор Комплекс перед кожним статевим актом.

Не рекомендується  вживати алкогольні напої у період терапії препаратом.

Застосування в період вагітності та лактації.

Не рекомендується застосування препарату під час вагітності.

Застосування препарату можливе у виключних випадках у І триместрі вагітності, якщо очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода.

За необхідності застосування препарату в період лактації слід вирішити питання про припинення годування груддю.

Вплив на здатність керувати автомобілем або іншими механізмами:

Будь-якої негативної дії не виявлено.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не встановлено клінічно значимої взаємодії препаратуМакмірор Комплекс з іншими лікарськими засобами. Источник

Умови та термін зберігання.Зберігати у недоступному для дітей, сухому місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Макмирор в аптеках




На сайті також шукають: Орцерин, Бом-бенге мазь інструкція, Плантекс застосування, Убретид побічні дії, Ранселекс протипоказання