Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

МІРИН 50
Назва: МІРИН 50 | Шукати МІРИН 50 в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Thalidomide
Виробник: "LIPOMED AG", Швейцарія
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, по 50 мг №30
Діючі речовини: 1 таблетка, вкрита оболонкою, містить талідоміду 50 мг
Допоміжні речовини: Лактози моногідрат, кополівідон, тальк, магнію стеарат, целюлоза мікрокристалічна, каолін важкий, сахароза, акація, кальцію карбонат, титану діоксид, полівідон 25, кремнію оксид колоїдний безводний, натрію карбоксиметилцелюлоза, лак алюмінієвий хінолін жовтий Е 104, гліцерин 85 %
Фармакотерапевтична група: Імунодепресивні засоби (імуносупресори)
Показання: Множинна мієлома у випадку неефективної попередньої стандартної терапії
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4496/01/02
Термін дії посвідчення: з 18.05.2006 до 18.05.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату МІРИН 50
АТ код: L04AX02
Наказ МОЗ: 289 від 18.05.2006


Інструкція для застосування МІРИН 50

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

МІРИН 50

(MYRIN(R) 50)

МІРИН 100

(MYRIN(R) 100)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: thalidomіde;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки по 50 мг: круглі, жовтого кольору таблетки, вкриті оболонкою;

таблетки по 100 мг: ; круглі, білого кольору таблетки, вкриті оболонкою;

склад: 1 таблетка, вкрита оболонкою, містить талідоміду 50 мг або 100 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, кополівідон, тальк, магніюстеарат, целюлоза мікрокристалічна, каолін важкий, сахароза, акація, кальцію карбонат, титану діоксид, полівідон 25, кремнію оксид колоїдний безводний, натрію карбоксим етилцелюлоза, лак алюмінієвий хінолін жовтий Е 104, гліцерин 85% (таблетки по 50 мг);

лактози моногідрат, кополівідон, тальк, магнію стеарат, целюлоза мікрокристалічна, каолін важкий, сахароза, акація, кальцію карбонат, титанудіоксид (таблетки по 100 мг).

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Імуносупресанти. Код АТС L04A X02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Механізм дії талідоміду у пацієнтів з мієломоюпов’язаний з пригніченням ангіогенезу та утворенням фактора некрозу пухлин (TNF-a), інгібуванням міграції лейкоцитів, зміною у співвідношенніCD4+лімфоцитів (Т-хелпери) у CD8+лімфоцитів (Т-кілерів), також дія препаратупов’язана з підвищенням рівнів інтерлейкінів та інтерферону-g.

Фармакокінетика. В діапазоні доз від 100 мг до 300 мг фармакокінетика має лінійний характер. Застосування препарату протягом 3 тижнів поспіль призводить до кумуляції талідоміду. Фармакокінетика препарату в окремих осіб відрізняється, це може бути пов’язано із захворюваннями печінки та шлунково-кишкового тракту.

Абсорбція.

Препарат повільно всмоктується із шлунково-кишкового тракту. Максимальна концентрація талідоміду в плазмі крові виникає між 2,5 - 4,4годинами і становить від 1,15 до 3, 47 мг/мл.

Розподіл.

Об’єм розподілу становить 65 л після застосування талідоміду в дозі 200мг. Високі концентрації талідоміду виявляються в шлунково-кишковому тракті, печінці, нирках. Невідомо, чи потрапляє препарат в еякулят. Зв’язок з білками плазми для R-ізомеру становить 55%, а для S-ізомеру – 66%.

Метаболізм.

Талідомід не піддається біо трансформації за рахунок цитохрому Р450. Препарат, крім метаболізму в печінці, піддається не ферментативному гідролізу вплазмі крові.

Елімінація.

Середній періоднапів виведення талідоміду становить 4,6 - 18,9 год залежно від застосованої дози. Тільки незначна кількість метаболітів виводиться з сечею.

Показання для застосування. Множинна мієлома у випадку неефективної попередньої стандартної терапії.

Спосіб застосування та дози. Таблетки призначають внутрішьно. Рекомендовано приймати перед сном, враховуючи седативний ефект лікарського засобу. При множинній мієломі у дорослих початкова доза становить 200 мг надобу з підвищенням дози на 100 мг кожний тиждень до максимальної добової дози 800 мг з урахуванням переносимості препарату пацієнтом та токсичності. Залежно від переносимості та токсичності можуть бути застосовані нижчі підтримуючі дози (25 - 100 мг на добу).

Побічна дія.

З боку системи крові: лейкопенія, нейтропенія, еозинофілі я, тромбоцит опенія, анемія.

З боку ендокринної системи: гіпотироїдизм.

З боку нервової системи: зниження лібідо, парестезія, головний біль, тремор, зміни настрою, знервованість, сонливість, запаморочення.

З боку серцево-судинної системи: брадикардія, тахікардія, аритмії, венозний тромбоз, ортостатична гіпотензія, тромбоемболічні ускладнення.

З боку дихальної системи: диспное, бронхоспазм.

З боку шлунково-кишкового тракту: зниження апетиту, запор, нудота, блювання, кишкова непрохідність.

З боку шкіри: гіперемія, уртикарії, бульозні висипання, включаючи синдром Стівенса-Джонсона та епідермальний некроліз, сухість шкіри, набряк обличчя, фото сенсибілізація.

З боку репродуктивної системи: порушення менструального циклу.

Інші: астенія, перинефральний набряк, летаргія, нездужання, слабкість, втомлюваність.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Пацієнти до 18 років. Вагітність і лактація. Жінки дітородного віку, які не застосовують або нездатні застосовувати адекватні протизаплідні засоби. Жінки дітородного віку, у яких можливо лікування менш токсичними препаратами. Чоловіки, які не застосовують адекватні протизаплідні засоби (латексний презерватив). Виражена нейтропенія (вміст нейтрофілів < 0,75 x 109/л).

Передозування. Передозування не описано.

Особливості застосування. Слід застосовувати контрацептиви протягом як мінімум 4 тижнів до початку застосування препарату, протягом всього періоду застосування, а також, якмінімум, протягом 12 тижнів після завершення лікування. Необхідно враховувати, що інгібітори ВІЛ-протеази, гризеофульвін, рифампіцин, рифабутин, фенітоїн, карбамазепін при одночасному застосуванні з контрацептивами зменшують ефективність гормональних контрацептивів, тому в цих випадках при лікуванні талідомідом необхідно застосовувати надійніші методи контрацепції. Чоловіки, які приймають Мірин, повинні завжди користуватися латексними презервативами.

При застосуванніМірину забороняється донорство крові та сперми.

Особливостідозового режиму у пацієнтів з нирковою або печінковою недостатністю невідомі.

Протягом лікування Мірином не можна вживати алкогольні напої.

Пацієнти, які приймають талідомід, повинні утримуватися від керування транспортними засобами та робіт з потенційно небезпечними механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Талідомід підсилює седативну дію барбітуратів, алкоголю, хлорпромазину, резерпіну, також підсилює ефектиопіатних аналгетиків, бензодіазепінів та інших анксіолітиків, снодійних, антидепресантів з седативним ефектом, нейролептиків, антигістамінних препаратів з седативним ефектом, антигіпертензивних препаратів центральної дії, баклофену.

Підсилюється ризик периферичної нейропатії при одночасному застосуванні талідоміду із зальцитабіном, вінкристином, диданозином.

Підвищується ризик тромбозу та тромбоемболічних ускладнень при одночасному застосуванні талідоміду з доксорубіцином.

Одночасне затосування талідоміду з пероральними контрацептивами, щомістять етинілестрадіол або норетиндрон, не призводить до зміни концентрації талідоміду в крові. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі 15 - 30°С. Термін придатності – 3роки.

Смотрите также: Цены на Мирин в аптеках




На сайті також шукають: Цефоперазон+сульбактам, Тебантин інструкція, Абактал застосування, Назол побічні дії, Омакор протипоказання