Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ХЛОРОПІРАМІНУ ГІДРОХЛОРИД
Назва: ХЛОРОПІРАМІНУ ГІДРОХЛОРИД
Міжнародна непатентована назва: Chloropyramine
Виробник: Філія ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС" для ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС", Харків/Дніпропетровськ, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій 2% по 1 мл в ампулах № 5
Діючі речовини: 1 мл розчину містить хлорпіраміну - 20.0 мг
Допоміжні речовини: Вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Алергічні дерматози (кропив'янка, екзема, шкірний сврбіж, дерматит), алергічний риніт і кон'юнктивіт, сінна гарячка, набряк Квінке, медикаментозні алергії на початкових стадіях бронхіальної астми
Термін придатності: 4р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/5290/01/01
Термін дії посвідчення: з 18.10.2006 до 18.10.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ХЛОРОПІРАМІНУ ГІДРОХЛОРИД
АТ код: R06AC03
Наказ МОЗ: 686 від 18.10.2006


    Інструкція для застосування ХЛОРОПІРАМІНУ ГІДРОХЛОРИД

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ХЛОРОПІРАМІНУГІДРОХЛОРИД

    (CHLOROPYRAMINIHYDROCHLORIDUM)

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви: гідро хлорид N-диметил аміноетил,-К-(пара-хлорбензил)-аміно піридину;

    основні фізико-хімічні властивості: безбарвна прозора рідина.

    склад: хлоропіраміну гідро хлорид - 0,02 г.

    допоміжні речовини: вода для ін’єкцій.

    Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.

    Фармакотерапевтична група. Антигістамінні засоби для системного застосування, заміщені етилендіаміни. АТС R06A С 03.

    Фармакологічні властивості. Виявляє протигістамінну активність, усуває спазм гладких м’язів, попереджує розвиток і полегшує перебіг алергічних реакцій, зменшує проникність капілярів. Препарат має також периферичнийхолінолітичний, седативний і снодійний ефекти.

    Фармакокінетика. Максимальна концентрація вкрові досягається протягом перших 2 годин; терапевтичний рівень концентрації зберігається 4-6 годин. Незалежно від путі введення добре розподіляється в організмі, включая ЦНС. Інтенсивно метаболізується в печінці. Виводиться нирками та через кишечник.

    Показання для застосування. Застосовують при алергічних дерматозах (кропив’янка, екземи, шкірний свербіж, дерматит), алергічному риніті ікон’юнктивіті, сінній гарячці, набряку Квінке, медикаментозних алергіях, на початкових стадіях бронхіальної астми.

    Спосіб застосування та дози. Препарат вводять дорослим внутрішньом’язовоабо внутрішньо венно по 1-2 мл 2% розчину. Початкова доза препарату для дітей увіці від  1 міс до 1 року складає 5 мг (0,25 мл розчину); від 1 року до 6років - 10 мг (0,5 мл розчину); від 6 до 14 років - 10-20 мг (0,5-1 млрозчину). Подальша терапія і/чи збільшення дози в значній мірі визначаються наявністю побічних ефектів. Максимальна добова доза складає 2 мг/кг маси тіла.

    Побічна дія. Сонливість, відчуття сухості в роті, загальна слабкість, шлунково-кишкові розлади.

    Протипоказання. Період вагітності і лактації, вік до 1 місяця, глаукома, доброякісна гіперплазія передміхурової залози, виразкова хвороба шлунка, порушення сечовипускання, одночасний прийом інгібіторів МАО, підвищена чутливість до препарату и іншим похідним етилендіаміну.

    Передозування. У дітей виявляється збудженням, занепокоєнням, галюцинаціями, атаксією, атетозом, судорогами, мідріазом і нерухомістю зіниць, гіперемією шкіри обличчя, гіпертермією; потім - судинний колапс, коматозний стан. У дорослих - загальмованість, депресія, коматозний стан; потім-психомоторне порушення, судороги; рідко - гіпертермія і гіперемія шкіри. Лікування - симптоматичне.

    Особливості застосування. При анафілактичному шоку, а також у випадку інших гострих і важких алергійних реакцій рекомендують починати терапію з внутрішньо венного введення препарату, потім лікування продовжують внутрім’язовимвведенням препарату. На початку лікування пацієнти, що приймають препарат, повинні утримуватися від потенційно небезпечних видів діяльності, що вимагають підвищеної уваги і швидкої реакції. Надалі ці обмеження залежать від індивідуальної реакції на проведене лікування. Під час лікування заборонене вживання алкоголю.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Хлоропірамін потенцює ефект лікарських засобів, що виявляють гнітючу дію на ЦНС. При одночасному застосуванні препарату з трициклічними антидепресантами можливе посилення М -холіноблокуючої дії, а також гнітючі впливи на ЦНС. Источник

    Умови та термін зберігання. Зберігати у захищеному від світла, недоступному для дітей місці. Термін придатності - 4 роки.





    На сайті також шукають: Енат 400, Дипроспан інструкція, Міразеп застосування, Атокор побічні дії, Перфектил протипоказання