Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АСПАРКАМ
Назва: АСПАРКАМ | Шукати АСПАРКАМ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Potassium and magnesium aspartate
Виробник: ВАТ "ХФЗ "Червона зiрка", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки № 10, № 50 у блістерах
Діючі речовини: 1 таблетка містить: калію аспарагінату 0,175 г, магнію аспарагінату 0,175 г
Допоміжні речовини: Крохмаль кукурудзяний, кальцію стеарат, тальк
Фармакотерапевтична група: Препарати калію
Показання: Гіпокаліємія; порушення ритму серця, в комплексній терапії ішемічної хвороби серця.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/5459/01/01
Термін дії посвідчення: з 28.11.2006 до 28.11.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АСПАРКАМ
АТ код: A12CC55
Наказ МОЗ: 777 від 28.11.2006


Інструкція для застосування АСПАРКАМ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Аспаркам

(Asparcam)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору, із плоскою поверхнею, риской і фаскою;

склад: 1 таблетка містить калію аспарагін ату 0,175 г (175мг) і магнію аспарагін ату 0,175 г (175 мг);

допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний, кальціюстеарат, тальк.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що впливають на систему травлення та метаболізм. Мінеральні домішки. Код АТС А 12СС 55.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Препарат є джерелом іонів калію та магнію. Гідролізу ється в організмі до аспарагінової кислоти. Регулює метаболічні процеси.

Основний механізм дії обумовлений аспарагін атом як переносником іонів калію та магнію до внутрішньоклітинного простору.

Засіб нормалізує електролітний баланс у клітинах, знижує збудливість кардіоміоцитів та провідність міокарда (помірнийанти аритмічний ефект). Купірує, але здебільшого зменшує шлуночковуекстрасистолію та пароксизмальну миготливу аритмію у хворих на інфаркт міокардаі стенокардію на будь-якій стадії недостатності кровообігу. Зменшує гіпоксичні порушення метаболізму міокарда, які пов’язані з погіршенням коронарного кровообігу.

Збільшення ударного об’єму кровообігу спостерігається на фоні нормалізації вмісту калію в еритроцитах та зникнення або значного зменшення порушень ритму серцевої діяльності.

Фармакокінетика. Препарат швидко всмоктується. Аспарагін ат сприяє проникненню іонів калію і магнію в клітину.

Показання для застосування. стани, які супроводжуються гіпокаліємією. Порушення ритму серця, зумовлене токсичною дією препаратів наперстянки, шлуночкова екстрасистолія, яка виникла нещодавно, пароксизми мерехтіння передсердь, у комплексній терапії ішемічної хвороби серця із застосуванням препаратів серцевих глікозидів та діуретинів (петльових, тіазидних, тіазидо подібних).

Спосіб застосування та дози. Аспаркам приймають після їди, запиваючи водою. Дорослим призначають по 2 таблетки 3 рази на добу. Курс лікування 3–4тижні. У більш тяжких випадках (при порушеннях коронарного кровообігу, непереносимості препаратів наперстянки) – дорослим по 3 таблетки 3 рази надобу, через 2–3 тижні дозу зменшують до 1 таблетки 2–3 рази на добу.

Для профілактики або при підтримуючій терапії дорослі приймають по 1 таблетці 3 разина добу.

Досвіду застосування препарату у дітей немає.

Побічна дія. При тривалому застосуванні можливі нудота, неприємні відчуття в епігастрії (при холециститі та анацидномугастриті), гіперкаліємія.

Протипоказання. Гостра та хронічна ниркова недостатність, гіперкаліємія і гіпермагніємія. Порушення атріовентрикулярної провідності II -III ступеня.

Передозування. Нудота, блювання, діарея. Можливі симптомигіперкаліємії та гіпермагніємії: почервоніння обличчя, спрага, зниження артеріального тиску, діарея, пригнічення дихання, аритмія, судоми, м’язоваслабкість.

Вказані явища зникають при зниженні дози або повній відміні препарату, можливе призначення симптоматичної терапії.

Особливості застосування. При поєднанні порушень ритму затріовентрикулярною блокадою препарат не призначають. Необхідно дотримуватися обережності при призначенні препарату хворим з високим ризиком розвиткугіперкаліємії. При тривалому застосуванні необхідно контролю вати рівень каліюта магнію в крові.

Даних щодо застосування препарату в період вагітності та годування груддю немає.

Немає поислань, що препарат може негативно впливати на водіїв та людей, які працюють з технікою.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Аспаркам знижує чутливість до серцевихглікозидів та токсичність останніх. При одночасному застосуванні зкалій зберігаючи ми діуретиками та інгібіторами АПФ збільшується ризик розвиткугіперкаліємії (необхідно контролю вати рівень калію в плазмі). Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 оС. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Аспаркам в аптеках




На сайті також шукають: Предуктал, Ципронат інструкція, Тіотриазолін застосування, Немозол побічні дії, Нітроксолін протипоказання