Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БІСАКОДИЛ
Назва: БІСАКОДИЛ | Шукати БІСАКОДИЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Bisacodyl
Виробник: "IСN Polfa Rzeszow" S.A., Польща
Лікарська форма: Драже
Форма випуску: Драже по 5 мг № 30 у блістерах
Діючі речовини: 1 драже містить бісакодилу - 5.0 мг
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизової оболонки кишечнику
Показання: Запори; безпосередньо перед пологами для їх підготовки, а також через кілька днів після, при проведенні діагностичних процедур, підготовці до оперативних втручань та в післяопераційний період.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0462/01/01
Термін дії посвідчення: з 19.01.2004 до 19.01.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БІСАКОДИЛ
АТ код: A06AB02
Наказ МОЗ: 30 від 19.01.2004


Інструкція для застосування БІСАКОДИЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

БІСАКОДИЛ

(ВіsасоdуІ)

Загальна характеристика:

міжнародна назва:bіsасоdуІ;

основні фізико - хімічні властивості: драже рожевого кольору з білим зламом, форма округла, випукла;

 склад:одне драже містить: бісакодилу 5 мг;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, лактоза, тальк, магнію стеарат, желатин, ацетилцелюлози фталат, пропіленгліколь, титану діоксид.

Форма випуску.Драже.

Фармакотерапевтичнагрупа.Проносні засоби. Код АТС А 06А В 02.

Фармакологічні властивості.

Фрамакодинаміка.Бісакодил - це проносний засіб, який безпосередньо діє на товсту кишку. Пронос надія бісакодилу обумовлена зменшенням адсорбції електролітів та води слизовою оболонкою кишечнику, внаслідок чого відбувається розрідження та збільшення об’єму вмісту кишечнику та стимуляції його моторно-евакуаторної функції. Випорожнення кишечнику настільки ефективне, що в деяких випадках може замінити клізму.

Фармакокінетика. Після перорального прийому препарат поглинається з травного тракту в мінімальній кількості. Випорожнення відбувається, звичайно, через 6 годин після перорального прийому, через 8-12 годин при прийомі засобу перед сном. Виводиться в основному з калом, у невеликій кількості через нирки у виглядіглюкуронідів.

Показання для застосування.

•запори різної етіології (звичні та хронічні запори у лежачих хворих, звичні запори у осіб літнього віку, запори після зміни дієти, запори у після операційному періоді);

•очищення кишечнику перед діагностичними дослідженнями;

•попередня підготовка кишечнику для його кінцевого очищення за допомогою клізми перед хірургічними операціями;

•необхідність термінового очищення кишечнику, наприклад, при підготовці допологів.

Спосіб застосування та дози. Внутрішньо, дозування індивідуальне залежно від реакції хворого.

•Дорослі та діти старше 12 років : 1 - 3 драже один раз на добу перед сном абоза 30 хв. до сніданку.

•Діти 6 – 12 років : 1 драже на добу.

Дражеслід приймати цілим (не розжовувати та не розкришувати).

Побіч надія.Дискомфорт у черевній порожнині, спастичний біль у животі, можливе виникнення кишкової коліки.

Тривале застосування може призвести до атонії кишечнику та порушення водно-електролітного балансу (зокрема гіпокаліємії).

Протипоказання.Підвищена чутливість до препарату. Синдром гострого живота, непрохідність кишечнику, апендицит, запальні захворювання травного тракту, кровотеча з травного тракту.

Передозування. Загрозою для хворого можебути значна втрата води та електролітів (особливо калію) у зв’язку з проносом. Відновлення їх є основою симптоматичного лікування.

Особливості застосування.Слід уникати тривалого та систематичного застосування бісакодилу, оскільки це призводить до атонії кишечника та неможливості випорожнення без застосування все більш сильних проносних засобів. Не застосовувати при болі у животі невідомого походження, які супроводжуються нудотою та блюванням. Бісакодил має оболонку, яка попереджує подразнюючу дію препарату на шлунок, через це драже потрібно приймати цілим, без попереднього розкришення або розжовування. Під час вагітності та годування груддю препарат може застосовуватися виключно за рекомендацією лікаря.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Проносна дія бісакодилу може спричинювати недостатність калію, через це рекомендується дотримуватися обережності при одночасному застосуванні сечогінних та b-адреноміметичних засобів або засобів, токсичність яких зростає при недостатності калію в організмі (напр., серцеві глікозиди). Препарат може підсилювати існуючу недостатніть води та електролітів. Молоко та антацидні засоби послаблюють дію бісакодилу.

Передозування. Загрозою для хворого може бути значна втрата води та електролітів (особливо калію) у зв’язку з проносом. Відновлення їх є основою симптоматичного лікування.

Умовита термін зберігання. Препарат слід зберігати при температурі 15 -25°С, у захищеному від вологи та недоступному для дітей місці. Захищати від вологи. Источник

Термін придатності - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Бисакодил в аптеках




На сайті також шукають: Ретарпен, Боларекс інструкція, Вальтрекс застосування, Страттера побічні дії, Раунатин протипоказання