Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

РАУНАТИН
Назва: РАУНАТИН | Шукати РАУНАТИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Raunatin
Виробник: ВАТ "Щолківський вітамінний завод", м.Щолково-1, Московська обл., Російська Федерація
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, по 0,002 г № 10
Діючі речовини: 1 таблетка містить раунатину - 0.002 г
Фармакотерапевтична група: Симпатолітичні засоби
Показання: Артеріальна гіпертензія.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0113/01/01
Термін дії посвідчення: з 11.12.2003 до 11.12.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату РАУНАТИН
АТ код: C02AA04
Наказ МОЗ: 575 від 11.12.2003


Інструкція для застосування РАУНАТИН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

РАУНАТИН

(Raunatine)

Загальна характеристика:

Раунатин містить суму алкалоїдів із коренів раувольфії зміїної (Rauwolfia serpentina Benth.) або кори коренів раувольфії рвотної (Rauwolfiavomitoria Afz) сімейства куртових (Apocynaceae). Алкалоїди представлені резерпіном, серпентином, аймаліном та ін. Загальний вміст алкалоїдів – не менше 90 %;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки світло-зеленого кольору, нарозламі видно два шари;

склад:1 таблетка містить раунатину в перерахунку на 100 % вміст алкалоїдів - 0,002 г;

допоміжні речовини: ядро таблетки; цукор, глюкоза, крохмаль картопляний, кальцію,

кросповідон (Коллідон СL), кислота стеаринова;

допоміжні речовини: таблетка, вкрита оболонкою; цукор, магнію карбонат основний, аеросил, полівінілпіролідон, середньо молекулярний желатин, тальк, віск бджолиний, титану двоокис пігментний, барвник хіноліновий жовтий (Е 0104) або жовтий водорозчинний барвник (КФ-6001), церулезум.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Анти адренергічні засоби з центральним механізмом дії. Алкалоїди раувольфії. Код АТС С 02А А 04.

Фармакологічні властивості. Раунатин має гіпотензивний ефект, а також заспокійливий вплив на центральну нервову систему.

Показання для застосування. Лікування артеріальної гіпертензії

Спосіб застосування тадози.Раунатин дорослим призначають внутрішньо після їжі.

Починають, як правило, ізприйому на ніч по 1 таблетці, яка містить 0,002 г (2 мг) суми алкалоїдів; на 2день приймають по 1 таблетці 2 рази в день; на 3 день - 3 таблетки, доводячи загальну дозу до 4 – 5 - 6 таблеток на добу. Після досягнення, звичайно через 10 - 14 днів, стійкого терапевтичного ефекту дозу препарату поступово зменшують (до 1 - 2 таблеток на добу). Курс лікування – 3 - 4 тижні, але у ряді випадків за показаннями препарат приймають тривало у підтримуючій дозі (1таблетка на добу).

Побічна дія. Раунатин при вірно підібраній дозі, як правило, не викликає побічних ефектів, але в окремих випадках спостерігаються набряк слизової оболонки носа, пітливість, загальна слабкість. При стенокардії препарат посилює біль у ділянці серця. Побічні явища усуваються при зменшенні дози або після невеликої (1 - 3 дні) перерви в прийомі препарату.

Протипоказання. Раунатин протипоказаний при гіпер чутливості, депресії, недостатності коронарного кровообігу, органічних ураженнях міокарда, аортальних вадах, виразковій хворобі шлунка та 12-палої кишки, нефросклерозі. Його не призначають у межах 2 - 3 тижнів до пологів. Досвіду застосування у дітей немає.

Передозування. Симптоми: набряк слизової оболонки носа, пітливість, запаморочення, біль уділянці серця, гіпотензія, брадикардія.

Лікування: промивання шлунка, ентеросорбенти. При розвитку паркінсонізму призначають циклодол, при розвитку різкої гіпотензії - з обережністю норадреналін.

Особливості застосування. Препарат не призначають у останньому триместрі вагітності.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Можна застосовувати з іншимиантигіпертензивними препаратами - гангліо блокаторами, дихлортіазидом, апресином та іншими. З обережністю призначають разом з хінідином, октадином, серцевимиглікозидами, бета-адрено блокаторами. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі від 15°С до 25°С. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Раунатин в аптеках




На сайті також шукають: Ретиналамин, Сторвас інструкція, Застосування препарату Трикард, Інструкція з використання Сомаксон, Показання для застосування Люкрин депо, Тифлокс побічні дії, Макмірор комплекс протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Пантокрин