Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БРОМГЕКСИН
Назва: БРОМГЕКСИН | Шукати БРОМГЕКСИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Bromhexine
Виробник: АТ "Гріндекс", Латвія
Лікарська форма: Сироп
Форма випуску: Сироп, 4 мг/5 мл по 100 мл у флаконах
Діючі речовини: 10 мл сиропу містять бромгексину - 8.0 мг
Допоміжні речовини: Метил парагідроксибензоат, сорбіт, 96 % спирт етиловий, левоментол, олія анісова, олія фенхелева, олія ментолова, вода
Фармакотерапевтична група: Муколітичні препарати
Показання: Гострі і хронічні бронхіти різної етіології, у т.ч. інфекційно-алергічна форма бронхіальної астми, туберкульоз легень, гостра і хронічна пенвмонії; санація бронхів перед операцією та ін.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.04.03/06397
Термін дії посвідчення: з 27.09.2003 до 04.04.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БРОМГЕКСИН
АТ код: R05CB02
Наказ МОЗ: 588 від 01.09.2006


Інструкція для застосування БРОМГЕКСИН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

  БРОМГЕКСИН

 (BROMHEXINUM)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Бромгексин;

N-(2-аміно-3,5-дибромбензил)-N - метилциклогексил-аміну гідро хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: безбарвна або трохи забарвлена (коричнево-жовтий відтінок) прозора рідина з характерним присмаком та запахом;

склад: 5 мл сиропу містять 4 мг бромгексину гідро хлориду,

допоміжні речовини: метил парагідроксибензоат, сорбіт, 96 % спирт етиловий, левоментол, олія анісова, олія фенхелева, олія ментолова, вода.

Форма випуску. Сироп.

Фармакотерапевтична група. Муколітичні засоби. Код АТС R05C B02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Бромгексин розріджує мокротиння, збільшує його об’єм ісприяє відхаркуванню. Муколітична дія препарату зумовлена здатністюде полімеризувати і розріджувати мукопротеїнові і мукополісахаридні волокна.

Бромгексину властива слабка протикашльова дія, у великих дозах, перевищуючи терапевтичні, препарат викликає блювання.

Фармакокінетика. Бромгексин абсорбується у шлунково-кишковому тракті і виділяється із сечею, головним чином – у вигляді метаболітів. Основним активним метаболітом препарату є амброксол. Найбільша концентрація в плазмі досягається через 1 годину після прийому бромгексину гідро хлориду. У незмінному стані із сечею виділяється лише невелика кількість препарату.

Показання для застосування. Гострі й хронічні бронхіти різної етіології, у тому числі ускладнені бронхоектазами, інфекційно-алергічна форма бронхіальної астми, туберкульоз легень, гостра і хронічна пневмонія; Бромгексин призначають також для санації бронхів перед операцією, а також з метою запобігання накопиченню макротиння у бронхах у після операційний період та для прискорення виділення рентгеноконтрастної речовини після бронхографії.

Спосіб застосування та дози. Сироп приймають внутрішньо 3 рази на день незалежно від вживання їжі.

Дози. Дітям від 2-х до 6 років – по 2-4 мг (½ або 1 чайна ложка); дітям від 6 до 14 років – по 4-8 мг (1 або 2 чайні ложки); підліткам (починаючи з 14 років) та дорослим – по 8-12 мг (2 або 3 чайні ложки).

Терапевтичний ефект звичайно спостерігається на 2 або 5 день застосування. Лікувальний курс триває кілька днів, при хронічних захворюваннях– кілька тижнів.

Побічна дія. У поодиноких випадках можуть спостерігатися біль у травному тракті; алергічні реакції (висипи на шкірі та слизових, набряк обличчя, дихальна недостатність, підвищення температури тіла та гарячка), дуже рідкоможе розвинутися анафілактичний шок.

При виникненні симптомів алергії прийом препарату слід припинити.

Протипоказання. Підвищена чутливість до бромгексину, або будь-якихінших компонентів препарату.

Препарат не призначають при виразковій хворобі шлунка, при вагітності та в період лактації, а також дітям до 2-х років.

Передозування. Випадки передозування досі не описані.

Особливості застосування. Препарат слід застосовувати з обережністю в ослаблених хворих, а також у пацієнтів з механічними звуженнями бронхів (ускладнена евакуація секрету бронхів). У цих випадках для видалення секрету бронхів використовують аспірацію.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Бромгексин сприяє проникненню антибіотиків (еритроміцину, цефалексину) в тканини легень. Сумісне застосування з саліцилатами, фенілбутазоном і оксифенбутазоном може спричинити сильне подразнення слизової оболонки шлунка. Препарат не застосовують одночасно з протикашльовимизасобами, що пригнічують кашльовий рефлекс (наприклад, кодеїном), особливо перед сном. Таке комбіноване застосування препаратів утруднює відхаркування. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 250С. Зберігати в недоступному для дітей місці. Термін придатності - 5 років.

Смотрите также: Цены на Бромгексин в аптеках




На сайті також шукають: Худія, Пара плюс інструкція, Генферон застосування, Остеогенон побічні дії, Еутирокс протипоказання