Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АМІАКУ РОЗЧИН 10%
Назва: АМІАКУ РОЗЧИН 10% | Шукати АМІАКУ РОЗЧИН 10% в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ammonia
Виробник: ВАТ "Львiвська фармацевтична фабрика", м.Львів, Україна
Лікарська форма: Розчин
Форма випуску: Розчин 10% по 40 мл у флаконах
Діючі речовини: 100 мл розчину містять амiаку водного 25 % - 44.0 мл (що відповідає 9.5 г - 10.5 г аміаку)
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин
Показання: Інгаляційно - збудження дихання і виведення з непритомного стану; внутрішньо як блювотний засіб; зовнішньо - укуси комах, обробка рук у хірургічній практиці за методом Спасокукоцького-Кочергіна
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.05.02/04701
Термін дії посвідчення: з 21.05.2002 до 21.05.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АМІАКУ РОЗЧИН 10%
АТ код: R07AX
Наказ МОЗ: 182 від 21.05.2002


Інструкція для застосування АМІАКУ РОЗЧИН 10%

ІНСТРУКЦІЯ

  для медичного застосування препарату

аміакуРозчин 10 %

(Solutio Ammonii caustici10 % )

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна, летка рідина з гострим запахом, лужною реакцією;

склад: 1000 мл розчину містять аміаку водного 25% 440 мл;

допоміжні речовини: вода очищена.

Форма випуску. Розчин.

Фармакологічна група. Засоби, що діють на респіраторну систему. АТС R07AX.

Фармакологічні властивості. Аміаку розчин 10% належить до лікарських засобів, що подразнюють нервові закінчення. Механізм дії препарату полягає в рефлекторному збудженні дихального центру через рецептори верхніх дихальних шляхів - закінчення трійчастого нерва. Розчин аміаку проявляє також протимікробну активність і добре очищає шкіру.

Фармакокінетика. Дослідження фармакокінетики препарату не проводилися.

Показання для застосування. Аміаку розчин 10% застосовують як засіб швидкої допомоги для збудження дихання і виведення із непритомного стану. Крімтого, препарат застосовують при укусах комах, для миття рук хірурга за методомСпасокукоцького-Кочергіна, а також як блювотний засіб.

Спосіб застосування та дози. Аміаку розчин 10% використовуютьінгаляційно, місцево і приймають внутрішньо. При інгаляційному застосуванні як засобу швидкої допомоги невеликий шматочок марлі або вати, змочений розчином аміаку, обережно підносять до носових отворів на 0,5-1 секунду або використовують ампулу з опліткою. В останньому випадку при відламуванні кінчика ампули їїватно-марлева оплітка змочується розчином аміаку. Внутрішньо дорослі приймають як блювотний засіб по 10-15 крапель на 100 мл води ( препарат використовують тільки у розведеному вигляді). При укусах комах розчин аміаку застосовують зовнішньо у вигляді примочок). Для миття рук хірургів за указаним вище методом 25 мл розчину аміаку додають до 5 л теплої кип" яченої води.

Побічна дія. Можливі реакції підвищеної чутливості до препарату. При тривалій експозиції (інгаляційне застосування) Аміаку розчин 10% може викликати рефлекторну зупинку дихання. Прийом нерозведеного розчину викликає опіки стравоходу і шлунка.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату. Для місцевого застосування протипоказаннями є дерматити, екземи та інші шкірні захворювання, а також відкриті травматичні ушкодження.

Передозування. Передозування розчину аміаку може призвести до зупинки дихання при інгаляції, отруєння й опіків слизової оболонки гортані ішлунка при застосуванні внутрішньо, подразнення й опіків при нанесенні нашкіру.

Лікування. Припинити інгаляцію, забезпечити вдихання свіжого повітря. Оксигенотерапія. При ларингоспазмі – трахеотомія. Протикашльові засоби.

При потраплянні на шкіру промивати водою (15 хв). Мазі протягом 24 годпротипоказані. Надалі лікування таке ж, як при термічних опіках. При ураженні слизової оболонки ока промивати водою (по 15 хв через кожні 10 хв) або 5% розчином борної кислоти. Олії і мазі не застосовують.

При ураженні носа і глотки – 0,5% розчин лимонної кислоти або натуральні соки. У разі прийому внутрішньо пити воду, фруктовий сік, молоко, краще 0,5% розчин лимонної кислоти або 1% розчин оцтової кислоти до повної нейтралізації вмісту шлунка.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не можна застосовувати розчин аміаку (лужної реакції) з препаратами, що мають кислу реакцію середовища. Источник

Умови та термін придатності. Зберігати в недоступному для дітей місці, при температурі, що не перевищує 25°С. Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Аммиака раствор 10% в аптеках




На сайті також шукають: Тайгерон, Сульфадимезин інструкція, Троксевазин застосування, Риностоп побічні дії, Торсид протипоказання