Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СПРЕЙ НАЗАЛЬНИЙ Др.ТАЙСС
Назва: СПРЕЙ НАЗАЛЬНИЙ Др.ТАЙСС
Міжнародна непатентована назва: Xylomethazoline
Виробник: "Dr.Theiss Naturwaren GmbH", Німеччина
Лікарська форма: Спрей назальний
Форма випуску: Спрей назальний 0.1 % по 10 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 1 мл розчину містить ксилометазолiну гiдрохлориду - 1.0 мг
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори
Показання: Гострий риніт інфекційної, вірусної та алергічної природи; запалення придаткових пазух носа; середній отит; зняття набряклості слизової оболонки носа
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.06.02/04901
Термін дії посвідчення: з 20.06.2002 до 20.06.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СПРЕЙ НАЗАЛЬНИЙ Др.ТАЙСС
АТ код: R01AA07
Наказ МОЗ: 223 від 20.06.2002


    Інструкція для застосування СПРЕЙ НАЗАЛЬНИЙ Др.ТАЙСС

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    СПРЕЙ НАЗАЛЬНИЙ ДР. ТАЙСС

    (NASAL SPRAY DR. THEISS)

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви: xylometazoline; 2-(4’-трет-Бутил-2’-6’-диметилбензил) імідазоліну гідро хлорид;

    основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина блідо-жовтого кольору з характерним запахом;

    склад: 10мл розчину містять ксилометазоліну гідро хлориду 10 мг;

    допоміжні речовини: натрію дигідро фосфат дигідрат, динатрію фосфатдодека гідрат, натрію хлорид, сорбіту розчин 70 %, бензалконію хлориду первинний розчин 0,1 %, олія евкаліптова, вода очищена.

    Форма випуску. Спрей назальний.

    Фармакотерапевтична група. Проти набрякові препарати для місцевого застосування при захворюваннях порожнини носа. Симпатоміметики.

    АТС R01A A07.

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка. Цей препарат є симпатомім етичним засобом з α2-антагоністичними властивостями. Після нанесення його на слизову оболонку носової порожнини протягом декількох годин спостерігається судинозвужувальний ефект. Набряк слизової оболонки носової порожнини швидко зменшується. Ці ефекти зумовлені активацією постсинаптичних α-рецепторів венозних судин і артеріол.

    Фармакокінетика. Після розпилювання у носовій порожнині, як правило, всмоктуються кількості ксилометазоліну, що не мають системного ефекту, і вкрові не можуть бути доведені.

    Показання для застосування. Симптоматичне лікування гострого риніту інфекційної, вірусної та алергічної природи. В комплексному лікуванні запалення придаткових пазух носа та середнього отиту. Зняття набряклості слизової оболонки носа в перед- чи після операційний період хірургічних втручань у ділянці носа. Можливе застосування з діагностичною метою.

    Спрей назальний Др. Тайсс призначений тільки для дорослих і дітей шкільного віку.

    Спосіб застосування та дози. Якщо не призначено нічого іншого, вприскувати, залежно від потреби, по 1 разу в кожну ніздрю 1чи кілька разів надень. Як правило, достатньо 4 прийомів на день.

    Необхідно слідкувати за тим, щоб не перевищувати вказані дози. Це особливо стосується пацієнтів старшого віку та дітей.

    Курс лікування – не більше 14 днів. Тривале застосування препаратів віднежитю, що знімають набряк слизової оболонки носа, може призвести до хронічної набряклості, а згодом до атрофії слизової оболонки носа.

    Побічна дія. В особливо чутливих пацієнтів після застосуванняСпрею назального спрею Др. Тайсс може відчуватися слабка короткочасна печія уносі. В окремих випадках чиниться пересихання слизової оболонки носа чи, як наслідок, збільшується кровонаповнення (реактивна гіперемія). Інколи під час лікування спостерігалися головний біль і сонливість; ці побічні ефекти моглибути пов’язані з основною хворобою.

    Протипоказання. Спрей назальний Др. Тайсс не можна застосовувати при підвищеній чутливості до діючої речовини - ксилометазоліну гідро хлориду тадо допоміжної речовини -бензалконію хлориду, при запаленні слизової оболонки носа без виділення секрету, а також при підвищеному внутрішньо очному тиску (глаукома вузького кута ока), при деяких після операційних станах (трансфеноідальна гіпофізектомія, транс назальні та транс оральні втручання, прияких оголюється тверда мозкова оболонка). Не дозволяється тривале застосування судинозвужувальних засобів при хронічному запаленні слизової оболонки носа.

    Не приймати дітям до 6 років.

    Не рекомендується застосовувати препарат жінкам під час вагітності та годування груддю.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Спреюназального Др. Тайсс і медикаментів, що підвищують кров’яний тиск, слід зважити співвідношення користі та ризику через можливість взаємо підсилення ефектів. Пацієнти-діабетики, які приймають протидіабетичні засоби та інсулін, можуть застосовувати цей препарат тільки під наглядом лікаря.

    Передозування. При застосуванні більш високих доз препарату необхідно звернути увагу на можливі системні наслідки (підвищення кров’яноготиску, порушення серцевого ритму).

    При появі таких наслідків необхідно припинити застосування препарату івжити симптоматичних заходів.

    Особливості застосування. Для досягання тонкого потоку флакон після відкриття слід тримати вертикально. Насадку спрею вводять у кожну ніздрю і різко натискують один раз на розпилювач. Під час вприскування повітря втягується носом.

    Умови та термін зберігання. Зберігати при кімнатній температурі, в місцях, недоступних для дітей.

    Термін зберігання - 3 роки. Источник

    Спрей назальний Др. Тайсс у відкритому вигляді може зберігатися небільше чотирьох тижнів.





    На сайті також шукають: Саліцилова кислота, Холосас інструкція, Неуробекс застосування, Нервохеель побічні дії, Фелодип протипоказання