Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АЛФАСТ
Назва: АЛФАСТ | Шукати АЛФАСТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Fexofenadine
Виробник: "Genom Biotech Pvt.Ltd.", Індія
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 120 мг, 180 мг № 10
Діючі речовини: 1 таблетка містить фексофенадину гідрохлориду - 120.0 мг або 180.0 мг
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Симптоматичне лікування сезонного алергічного риніту, хронічної кропив'янки
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.03.03/06180
Термін дії посвідчення: з 20.03.2003 до 20.03.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АЛФАСТ
АТ код: R06AX26
Наказ МОЗ: 122 від 20.03.2003


Інструкція для застосування АЛФАСТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АЛФАСТ

(ALFAST)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Fexofenadine; 4-[Гідрокси-4-[4-гідроксидифеніл метил]-1- піперидиніл]бутил-α,α-дим етилбензол оцтова кислота.

основні фізико-хімічні властивості: світло-червоні, круглі, пласкі таблетки зі скошеними краями та вкриті оболонкою.

склад: 1 таблетка містить фексофенадину гідро хлориду – 120 мг або 180 мг;

 допоміжні речовини: лактоза, целюлоза мікрокристалічна, повідон, спирт ізопропіловий, натрій кроскамерлоза, тальк очищений, магніюстеарат, аеросил. Оболонка: гідроксипропілм етилцелюлоза, оксид заліза червоний, полі етиленгліколь, метилену хлорид, спирт ізопропіловий, титанудіоксид.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Антигістамінні засоби для системного застосування. Фексофенадин. Код АТС: R06A X26.

Фармакологічні властивості:

фармакодинаміка. Фексофенадин– високо специфічний блокатор Н1-гіста мінових рецепторів. Фексофенадин – фармакологічно активний метаболіт терфенадину. Препарат не маєантихолінергічної, анти адренергічної дії. Не пригнічує центральну нервову систему, не спричиняє седативної дії. Атигістамінна дія препарату проявляється через 1 годину, досягає максимуму через 6 годин і триває протягом 24 годин. Після 28 днів приймання звикання не спостерігається. При повторному застосуванні не спостерігається кумуляція, не розвивається толерантність. При прийманні всередину в дозах до 130 мг ефективність препарату дозозалежна. Після прийманняфексофенадину не спостерігається змін інтервалу QT на електрокардіограмі.

фармакокінетика. Після приймання всередину фексофенадин швидко абсорбується з травної системи, максимальна концентрація в плазмі крові спостерігається через 1-3 години. Середнє значення максимальної концентрації після приймання в дозі 180 мг 1 раз на добу – 494 нг/мл, після приймання в дозі 120 мг – 427 нг/мл. Фармакокінетика фексофенадину при прийманні всередину вдозі 120 мг 2 рази на добу має лінійний характер. Приймання препарату в дозі 240 мг 2 рази на добу викликає дещо більше, ніж пропорційне збільшення (8,8 %) АUС, що свідчить про те, що при щоденному прийманні препарату в дозах 40-240мг, фармокінетика фексофенадину практично лінійна. Фексофенадин на 60-70% зв’язується з білками плазми крові. Фексофенадин метаболізується незначною мірою (метаболізм печінковий і не печінковий). В незміненому вигляді визначається в сечі і в калі. Концентрація фексофенадину в плазмі крові зменшується біоекспотенціанально з періодом напів виведення від 11 до 15 годин після багаторазового приймання. Виводиться переважно з жовчю, до 10% від прийнятої дози виділяється в незмінному вигляді з сечею.

Показання для застосування. Симптоматичне лікування сезонного алергічного риніту (таблетки по 120 мг), хронічної кропив’янки (таблетки по 180мг).

Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям віком понад 12 роківАлфаст призначають в залежності від показань по 120 мг або 180 мг всередину 1раз на добу.

Побічна дія. При проведенні клінічних випробувань найчастішеспостерігались: головний біль (7,3 %), сонливість (2,3 %), запаморочення (1,5%), підвищена втомлюваність, (0,9 %), нудота (1,5 %). Частота виникнення такихявищ при прийманні Алфасту аналогічна як при прийманні плацебо.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату. Діти віком до 12років.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Алфаст не біотрансформується в печінці ітому не взаємодіє з іншими препаратами, що метаболізуються мікросомальнимиферментами печінки. При сумісному введенні Алфасту і еритроміцину або кетоконазолуконцентрація Алфасту в плазмі крові збільшується у 2 - 3 рази, що обумовлене зростанням гастроінтестинальної абсорбції і зменшенням виведення і секреції жовчі. Ці зміни не впливають на інтервал QT на електрокардіограмі і непов’язані з підсиленням побічних явищ в порівнянні з ліками, що вводять окремо. Взаємодії між Алфастом і омепразолом не спостерігалось. При прийманні антацидних засобів, що містять алюміній або магній, за 15 хвилин до прийманняАлфасту зменшується його біодоступність, вірогідно, за рахунок зв’язування втравній системі. Рекомендується, щоб інтервал між прийманням Алфасту іантацидів, що містять алюмінію або магнію гідроксид, становив 2 години.

Передозування. Про випадки передозування Алфасту не повідомлялось. У випадках передозування слід промивати шлунок, призначати адсорбенти, проводити загальну симптоматичну і підтримуючу терапію. Застосуваннягемодіалізу для видалення Алфасту з крові не ефективне.

Особливості застосування. Дані про безпеку застосування Алфасту у період вагітності відсутні, тому слід призначати його тільки у тих випадках, коли очікуваний терапевтичний ефект для майбутньої матері перевищує потенційний ризик для плоду. Алфаст проникає у грудне молоко, тому при застосуванні препарату слід припинити годування груддю. Ефективність і безпека у дітей вікомдо 12 років не вивчалась. Алфаст слід застосовувати з пересторогою у осіб похилого віку, хворих на ниркову або печінкову недостатність, оскільки в данийчас не накопичено достатнього досвіду щодо застосування Алфасту у пацієнтів цихгруп. На основі фармакодинаміки і відомих побічних ефектів можна зауважити, щовплив Алфасту на здатність керування транспортними засобами і виконання робіт, що потребують концентрації уваги, малоймовірний. При проведенні об’єктивнихвипробувань було показано, що Алфаст не спричиняє суттєвого впливу на функції центральної нервової системи. Це означає, що хворі можуть керувати автомобілем і виконувати інші роботи, пов’язані з концентрацією уваги. Проте, щоб виявити чутливих хворих, які можуть мати нестандартну реакцію на лікарські засоби, слід перевіряти індивідуальну реакцію до того, як керувати автомобілем або виконувати інші складні завдання.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі до +25 °С, всухому, недоступному для дітей місці. Источник

Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Алфаст в аптеках




На сайті також шукають: Ніфуроксазид, Цефоперазон+сульбактам інструкція, Тебантин застосування, Абактал побічні дії, Назол протипоказання