Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДІОКСИЗОЛЬ-ДАРНИЦЯ
Назва: ДІОКСИЗОЛЬ-ДАРНИЦЯ | Шукати ДІОКСИЗОЛЬ-ДАРНИЦЯ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Розчин
Форма випуску: Розчин по 50 г, 100 г, 500 г, 1000 г у флаконах; по 100 г у банках
Діючі речовини: 1 мл розчину містить: діоксидину - 0.012 г, лідокаїну - 0.06 г
Фармакотерапевтична група: Похідні хіноксаліну
Показання: Місцеве лікування інфікованих ран м'яких тканин різної локалізації і генезу, лікування опіків І-ІV ступенів, хронічного і гострого остеомієліта, підготовка рани до аутодермопластики, профілактика гнійно-запальних процесів в хірургії і комбустології.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.04.03/06499
Термін дії посвідчення: з 08.04.2003 до 08.04.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДІОКСИЗОЛЬ-ДАРНИЦЯ
АТ код: D03AX50
Наказ МОЗ: 159 від 08.04.2003


Інструкція для застосування ДІОКСИЗОЛЬ-ДАРНИЦЯ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДІОКСИЗОЛЬ-ДАРНИЦЯ

(Dioxisol–Darnitsa)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора, в‘язка рідина, світло-жовтого кольору зі слабким специфічним запахом;

склад: 1 мл розчину містить діоксидину 0,012 г, лідокаїну гідро хлориду у перерахуванні на безводну речовину 0,06 г ;

допоміжні речовини: проксанол, 1,2 пропіленгліколь, вода очищена.

Форма випуску. Розчин.

Фармакотерапевтична група. Препарати, які сприяють загоюванню (рубцюванню) ран. Інші препарати, включаючи комбінації. Код АТС: D03A X50.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Діоксизоль-Дарниця- комбінований лікарський препарат для місцевого застосування. Основна діюча речовина препарату – діоксидин - має виражену антибактеріальну дію відносно грам негативної і грам позитивної, аеробної та анаеробної, спороутворюючої тааспорогенної мікрофлори (синьо гнійної палички, стафілококів, стрептококів, клостридій, бактероїдів, пептококів і ін.) у вигляді монокультур і мікробних асоціацій, включаючи госпітальні штами бактерій з полі резистентністю до інших антибактеріальних препаратів. В основі антибактеріальної дії препарату лежить його здатність ушкоджувати ДНК бактерій. В результаті такого впливу уповільнюється синтез бактеріальних нуклеаз, порушується ультраструктура бактеріальної клітини, відбувається потовщення клітинної оболонки і порушення структури мембран. Цитостатична дія препарату опосередковується впливом на ділянкигенома, відповідального за синтез екзоферментів, що зумовлюють вірулентність, зчим зв'язана важлива здатність Діоксизоля- Дарниця перешкоджати розвитку резистентності у мікро організмів. Диоксизоль-Дарниця має сильнумісцево анестезуючу і помірну гіперосмолярну дію, купірує ранове пери фокальнезапалення, стимулює процеси репарації й активність фагоцитів у рані.
Фармакокінетика. Не вивчалась.

 

Показання для застосування. Діоксизоль-Дарниця застосовують для місцевого лікування інфікованих ранм'яких тканин різної локалізації і генезу (ампутаційних кукс кінцівок, ран після хірургічної обробки гнійних осередків, пролежнів, трофічних виразок, гнійнихпісля операційних ран і нориць, пара проктиту, абсцесів і флегмон щелепно-лицьової ділянки та ін.), для лікування опіків II-IV ступенів, хронічного і гострого остеомієліту, для підготовки ран до аутодермопластики, для профілактики гнійно-запальних процесів у хірургії і комбустіології при виконанні різних пластичних операцій. Препарат застосовують переважно в першій фазі ранового процесу, а також у другій фазі при гранулюючих ранах із зонами некрозів і запалення.

Спосіб застосування та дози. Діоксизоль-Дарниця призначають місцево. Перед початком застосування необхідно провести шкірну алергічну пробу напереносимість препарату (на внутрішній поверхні передпліччя, підшкірно). У разі позитивної реакції Діоксизоль-Дарниця не використовують. За відсутності алергії препарат застосовують безпосередньо після хірургічної обробки ран і опіків, атакож у подальшому процесі їхнього лікування, спочатку очищаючи ранову поверхню від ексудату і некротичних тканин. Стерильний перев'язу вальний матеріал (марлеві серветки або тампони) сильно насичують розчином і наносять на поверхневі опіки або вводять у глибокі рани, після чого накладають стерильні серветки, які фіксують бинтом або лейкопластиром. Пов'язки змінюють 1 раз на 7-14 днів при лікуванні опіків і 1 раз на добу - при лікуванні ран. У нориці, ранові порожнини та кишені розчин вводять по катетеру за допомогою шприца, 1-2рази на добу, з подальшим накладанням стерильної марлевої пов'язки. Кількість препарату, необхідна для одноразового застосування, залежить від розмірів ран. Добова доза Діоксизоля-Дарниця при місцевому застосуванні не повинна перевищувати 100,0 г, а при введенні в порожнини - 50,0–60,0 г. Тривалість лікування визначається термінами ліквідації гнійно-серозної ексудації та інфекції в рані, а також динамікою загоювання рани. Курс лікування не повинен перевищувати 15 днів.

Побічна дія. При нанесенні на опікові рани можливо короткочасне відчуття печіння, що зникає самостійно через кілька хвилин і не потребує відміни препарату.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Не спостерігалося.

Особливості застосування. Діоксизоль-Дарниця призначають тільки дорослим. З обережністю призначати в періоди вагітності і годування груддю, хворим з порушенням функції надниркових залоз, пацієнтам з нирковою недостатністю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не вивчалася. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у захищеному від світла, недоступному длядітей місці при температурі від 150С до 250С. Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Диоксизоль в аптеках




На сайті також шукають: Пульсар, Метилурацил інструкція, Галоперидол застосування, Амоксил побічні дії, Ревмоксикам протипоказання