Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ОРИНОЛ™ ПЛЮС
Назва: ОРИНОЛ™ ПЛЮС
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Sagmel Inc.", США
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули № 10
Діючі речовини: 1 капсула містить: хлорфеніраміну малеату - 4.0 мг, фенілефрину гідрохлориду - 20.0 мг, фенілтолоксаміну цитрату - 50.0 мг
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори
Показання: Пом'якшення симптомів ринореї та застійних явищ, пов'язаних з сезонним та/чи хронічним алергічним та вазомоторним ринітом.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.06.02/04856
Термін дії посвідчення: з 20.06.2002 до 20.06.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ОРИНОЛ™ ПЛЮС
АТ код: R01BA50
Наказ МОЗ: 222 від 20.06.2002


    Інструкція для застосування ОРИНОЛ™ ПЛЮС

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ОРИНОЛ ПЛЮС

     (ORINOL™PLUS)

    Загальна характеристика:

    основні фізико-хімічні властивості:

    склад: фенілтолоксаміну цитрат – 50 мг, фенілефринугідро хлорид – 20 мг,

      хлорфеніраміну малеат – 4 мг.

    допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний, дікальцію фосфат безводний, барвник FD&C Жовтий №10, барвник FD&C Жовтий №6, желатин, фармацевтична глазур, сахароза, тальк, титану діоксид.

    Форма випуску. Капсули.

    Фармакологічна група. Антигистамінні засоби.

    Фармакологічні властивості. Проти набряковий, антигістамінний ефект.

    Фенілефрину гідро хлорид - a-адреноміметик, який за рахунок судинозвужувальної дії зменшує набряк і гіперемію слизових оболонок верхніх дихальних шляхів та придаткових пазух носу.

    Фенілтолоксаміну цитрат – має антигистамінні таантихолінергічні властивості, зменшуючи ринорею, сльозотечу та інші симптоми застуди та алергії, пов’язані з надмірною ексудацією.

    Хлорфеніраміну малеат - блокатор Н1-гістамінорецепторів, має виражену анти ексудативну дію, яка полягає у зменшенні набряку слизової оболонки дихальних шляхів і усуненні таких симптомів, як нежить, чхання, сверблячка в носі, сльозотеча.

    Фармакокінетика. Фенілефрин частково виводиться з сечею в незмінному стані, решта ін активується в крові, печінці та інших тканинах за допомогоюмоноаміно оксидази. Неактивні продукти частково виводяться нирками, частково печінкою у вигляді глюкуронідів.

    Хлорфеніраміну малеат та фенілтолоксаміну цитратметаболізуються у печінці. Час напівелімінації цих речовин становить близько 8годин. Продукти метаболізму і неметаболізована частина препарату виводяться зсечею.

    Показання для застосування. Для пом’якшення симптомів ринореї та застійних явищ, пов’язаних з сезонним та/чи хронічним алергічним ринітом та вазомоторним ринітом.

    Спосіб застосування та дози. Дорослим та дітям у віці до 12 років істарше по 1 капсулі кожні 8 - 12 годин.

    Побічна дія. Найбільш можлива при передозуванні або підвищеній чутливості до інгредієнтів препарату. Можуть спостерігатися алергічні реакції (шкірні висипання та ін.); зниження апетиту, нудота, відчуття сухості у роті, носі горлі, стискання в грудній клітці, підсилення набряку слизової оболонки носу, головний біль, зниження артеріального тиску, тахікардія. З боку центральної нервової системи можливі седативний ефект або збудження, підвищена знервованість, безсоння.

    Протипоказання. Вік дітей до 12 років. Підвищена індивідуальна чутливість до інгредієнтів препарату. Одночасне застосування інгібіторів МАО.

    Передозування. Симптомами передозування можуть бути: нудота, блювання, діарея, відчуття сухості у роті, носі горлі, стискання в грудній клітці, сильний головний біль, зниження артеріального тиску, тахікардія. Також можливі запаморочення або збудження, зниження гостроти зору, судоми.

    У випадку передозування необхідно відмінити препарат, промити шлунок; за необхідності - госпіталізувати у токсикологічне відділення.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасне застосування Оринолу Плюс та снодійних і седативних засобів, нейролептиків, транквілізаторів, алкоголю небажане через можливість вираженого пригноблю вального впливу на центральну нервову систему.

    Особливості застосування. На час прийому препарату слід утримуватися від водіння транспортних засобів і роботи з механізмами протягом 4 годин після прийому препарату. Источник

    Умови та терміни зберігання. Зберігати при кімнатній температурі усухому, темному місці, недоступному для дітей. Термін зберігання 2 роки.





    На сайті також шукають: Декстроза, Орофер інструкція, Кромогексал застосування, Фромілід побічні дії, Немотан протипоказання